Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hoe een werkstation Server Build
Een werkstation server wordt gedefinieerd als een systeem wordt gebruikt als een server , maar waarvan de componenten worden doorgaans voor workstation computertaken . Het is niet ingewikkeld aanpassen van een werkstation voor gebruik als een server , maar er zijn een paar dingen te consider.In theorie , worden de benamingen van werkstation of server gemaakt volgens welke rol elke machine speelt op een bepaald moment . Wanneer een machine is het aanvragen van een dienst of informatie , wordt het beschouwd als een client . Wanneer een machine is het verstrekken van informatie of een dienst , het is een server met de naam . Machines die de rol van opdrachtgever spelen veel vaker dan die van de server zijn meestal zogenaamde clients , maar dat betekent niet dat ze niet kunnen of niet de functie van de server van tijd tot tijd niet uitvoeren . Dus hoewel het label situationele , is het ook gebruikelijk om een ​​machine een workstation overwegen wanneer het functioneert als een werkstation vaker dan een server.In praktijk heeft de computerindustrie speciale uitvoeringen van de software die vrijgegeven voorkeur gebruik naar cliënten of servers . Microsoft en Apple verkopen werkstation en server versies van hun besturingssystemen . Omdat deze verschillende versies van de besturingssystemen hebben verschillende mogelijkheden , in de praktijk het verschil tussen server en werkstation voor deze systemen kan meer dan situationeel - het cruciale verschillen in mogelijkheden ook kan inhouden . Wat je nodig hebt
ComputerServer software ( zoals Apache Web Server ) Netwerkverbinding ( optioneel )
Toon Meer Aanwijzingen
Planning
1

Vergelijk wat je wilt maken met de mogelijkheden van beschikbare besturingssystemen . Want er kunnen verschillende mogelijkheden in verband met verschillende besturingssystemen , weten wat je wilt om te voorzien in de andere computers in de gemeenschap kunnen helpen bepalen welk besturingssysteem u nodig heeft . Als je gewoon wilt om bestanden te delen , en het aantal gelijktijdige verzoeken worden naar verwachting laag zijn, dan vrijwel elk besturingssysteem zullen goed voor je werken . Als u wilt een transfer protocol ( FTP ) server bestand te bouwen om te accepteren en bieden bestanden naar het internet , zou je twee keer nadenken voordat met behulp van Microsoft 's Vista . Microsoft's Internet Information Server ( IIS ) 7 kan bieden lage concurrency webpagina's actief is op het Vista- werkstation besturingssysteem , maar het is beperkt tot het publiceren met FTP . Gebruikers kunnen niet uploaden naar het werkstation OS - alleen voor Windows Server draait IIS7 . In het geval van Windows Vista , kunnen andere FTP -pakketten worden gebruikt op de werkplek te krijgen rond de FTP beperking opgelegd door IIS .

Onderzoek 2 wat serversoftware die u misschien al hebt . Als u overweegt het gebruik van een Macintosh-werkstation als server , er zijn vele server software pakketten al geïnstalleerd en klaar om te gaan in het werkstation besturingssysteem . Wanneer u de map "Delen" in open up " System Preferences , " zijn er 11 diensten ingebouwd in het OS en klaar om te worden geactiveerd . Andere diensten kunnen worden geactiveerd door andere middelen. De Macintosh-werkstation OS niet automatisch het Network File System ( NFS ) configureren , bijvoorbeeld , maar de capaciteit is nog steeds opgenomen op de harde schijf . Als je weet dat je weg in UNIX-systemen , en hebben een gids te volgen , het is niet al te ingewikkeld om je Mac werkstation een NFS -server te maken . Zie Referenties voor een voorbeeld gids voor het activeren van NFS op een Macintosh-werkstation .
3

Overweeg open source software . Apache kan een gemeenschappelijk besturingssysteem om te zetten in een web server . Hoewel veel besturingssystemen worden geleverd met ten minste een soort van webserver , Apache 's schaalbare Web server is de meest voorkomende op het internet , en als het is beschikbaar op bijna elke gemeenschappelijke besturingssysteem. Een beslissing om Apache te gebruiken bij de start is nooit een doodlopende beslissing . Apache kan de server hulpmiddel Web voor eventuele toekomstige versie van uw infrastructuur . Gewoon bezoek Apache.org te downloaden en installeren van de binaire bestanden ( of zelfs de bron - code ) op uw werkstation besturingssysteem relevant .

Plan voor de connectiviteit 4 . Hoewel het klinkt misschien vreemd , zelfs een enkele machine die zowel client en server software zal draaien ( in gesprek met zichzelf ) nog een netwerkprotocol omschreven en werken nodig . Kies uw netwerk protocol om uw omstandigheden past . Als u Macintosh- systemen die geen verbinding met het internet , maar toch moet met elkaar te verbinden , kan het zinvol zijn om AppleTalk te kiezen als uw netwerkprotocol . Indien de systemen die al verbinding met het internet , ben je waarschijnlijk met behulp van TCP /IP , dus dat wordt een voor de hand liggende keuze , maar de uitvoering wordt een beetje moeilijker dan het zou doen met AppleTalk . Microsoft -systemen kan een iets gemakkelijkere tijd met TCP /IP hebben , maar er is geen gemakkelijke manier om het vooruitzicht op TCP /IP op een UNIX-systeem , configureren, zoals Solaris of Linux . Ongeacht de keuze , moet de server worden uitgevoerd wat elke client wordt uitgevoerd om ze allemaal te praten. Als men Macintosh wordt alleen AppleTalk , en de rest van de installatie draait TCP /IP , dan is ofwel de server moet ze uit te voeren zowel of het AppleTalk- machine moet worden gestart TCP /IP ook.
implementatie
5

Stel de server netwerkadres . Er zal geen succes totdat de netwerkprotocollen zijn geïnstalleerd en geconfigureerd . In feite , zullen sommige server software niet installeren, zelfs totdat het kan detecteren dat de benodigde netwerk is geïnstalleerd en functioneert . Bijvoorbeeld , laten we TCP /IP te pakken . AppleTalk zelfconfigurerend , zoals NetBEUI , maar ook niet zo vaak gebruikt TCP /IP . Deze Internet -protocol werkt omdat elke machine op het netwerk heeft een uniek adres - als elke mobiele telefoon heeft een uniek nummer . In uw netwerk , is er ofwel een server uitdelen van deze adressen wanneer een computer vraagt ​​om een, of elke computer is handmatig geconfigureerd met een vast adres . Het is gebruikelijk om een ​​systeem te overhandigen ze uit wanneer gevraagd hebben . Dit systeem is het Dynamic Host Configuration Protocol ( DHCP ) server. Voor uw systeem betrouwbaar te klanten te bedienen , zal elke klant moeten in staat zijn om het adres van uw server te leren . Om dit adres constant te maken , hetzij de DHCP -server te configureren om altijd geef uw server hetzelfde adres of uitsluiten dat adres van die welke gegeven door DHCP en hard - code het adres in het netwerk configuratie-instellingen van het werkstation . Als je niet al vertrouwd met deze tools , overleggen met uw lokale systeembeheerder of internetprovider ( ISP ) voor meer informatie .
6

Zorg juiste naam vertaling. Wanneer je je browser naar sun.com , u typt in letters , geen cijfers . Dus hoe TCP /IP werken aan nummers als u geen nummers gebruiken om dingen te vinden op het internet ? Je zou kunnen gebruiken getallen , maar er is geen noodzaak . Het Domain Name System ( DNS ) werd gebouwd door Internet ontwerpers die waren moe van het typen in aantallen , en wilde een soort telefoonboek zij konden rekenen op . UNIX- systemen zijn gebaseerd op DNS vooral omdat DNS heeft zich ontwikkeld als UNIX is geëvolueerd . Microsoft en Apple systemen , te beginnen in kleine werkgroepen , kunnen gebruik maken van DNS te maken , maar ook gewoon proberen om systemen met een broadcast-pakketten te lokaliseren - de computer equivalent van leunend uit het raam en gewoon te bellen voor de machine die u wilt . Microsoft zelfs ontwikkelden hun eigen soort telefoonboek service genaamd de Windows Internet Naming Service ( WINS ) . Hoe groter het netwerk dat u wilt bedienen , hoe waarschijnlijker het is dat klanten uw server niet zal zien zonder het bijwerken van de DNS -of WINS- vermeldingen voor. Hoewel het mogelijk is dat deze diensten worden automatisch bijgewerkt voor u , als u geen verbinding met de server , deze behoren tot de eerste plaatsen om te controleren voor publicatie . Als je niet al vertrouwd met deze tools , overleggen met uw lokale systeembeheerder of Internet Service Provider ( ISP ) voor meer informatie .
7

Activeer de software die informatie dient. Een van de eenvoudigste voorbeelden van het maken van een werkstation van een server voor het doel van file sharing . Om een map waarin uw collega bestanden kunnen delen bieden , zet de file server software reeds woonachtig op uw werkstation en identificeren welke directory en onder welke voorwaarden u wilt delen . Logeren bij de Macintosh kan bijvoorbeeld het file sharing programma's met grafische ondersteuning worden gestart vanuit de map " System Preferences /Sharing " . Het selecteren van de optie " File Sharing " licht op het vermogen , maar dit mag niet gebeuren zonder ook het configureren van de "Opties " en " Setting " veiligheid op de mappen gedeeld .
8

Configureer de server software voor uw behoeften . Het is een industrie best practice om minstens een paar minuten te besteden ervoor te zorgen dat de software die u gebruikt is geconfigureerd voor de behoeften van de specifieke installatie . Het Macintosh- besturingssysteem kan het delen van bestanden mogelijkheden te bieden door middel van een verscheidenheid van verschillende netwerkprotocollen . Als algemene regel geldt , is het verstandig om alleen bieden de service op die protocollen u weet dat uw klanten zullen nodig hebben . Om de file sharing protocols die u wilt activeren te selecteren , klikt u op de knop "Opties " in de rechterbenedenhoek bovenhoek van de " Sharing " dialoogvenster in ' Systeemvoorkeuren '. Schakel protocollen je waarschijnlijk niet nodig . Maak gebruik van de beveiligingsinstellingen om ervoor te zorgen dat onbevoegde gebruikers geen onheil op uw systeem weet te creëren .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Waarom gebruik maken van Cisco…
·Wat Desktop Wireless Adapter k…
·Hoe je Multiple Computer Admin…
·How to Set Up een PowerMac G4 …
·Hoe kan ik Windows XP Corrupt …
·Hoe je datum en tijd op Cisco …
·Hoe maak je een Crossover kabe…
·Hoe je Wake on LAN 
·Hoe kan ik uitschakelen mijn l…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Definitie van Ethernet Cards 
·Redenen voor Internet Protocols 
·Hoe om te zien uw Google zoekgeschiedeni…
·Doel van het IP- protocol 
·Soorten Vertragingen in een digitaal sys…
·Hoe krijg ik toegang tot een router wann…
·Lag Protocol 
·Kunt u ophalen Emails Nadat ze worden ve…
·Hoe te SSL Test op AD 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com