Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Het verschil tussen Peer to Peer & Client Server Netwerken
Een peer-to - peer-netwerk is hoofdzakelijk samengesteld uit werkstations van gebruikers die bestanden en delen van middelen , maar worden niet centraal beheerd door andere computers . Een client- server systeem heeft een server of een reeks servers die alle activiteiten in het netwerk te beheren . Peer - to-peer netwerk instellen

Een peer-to - peer netwerk setup bestaat uit werkstations zoals desktops of laptops verbonden met netwerkkabels . Werkstations zijn ingesteld om bestanden te delen , mappen en printer verbindingen afhankelijk van discretie gebruikers ' . Er zijn geen speciale computers naar andere computers te beheren . Elk werkstation staat zelfstandig op zijn eigen, maar onderhoudt een gedeelde verbinding naar andere werkplekken te communiceren en delen van bestanden en applicaties .
Client Server Setup

Een client -server opstelling heeft servers , die zijn gewijd machines die specifieke functies in het netwerk. Een server kan worden gebruikt om e-mail van een netwerk ( mailserver ) , databank ( databaseserver ) , bestanden ( file server ) , printers ( printserver ) , te beheren of toegang te krijgen tot een anti - virus ( security server ) . In een client- server configuratie , elke component een aangewezen functie in het netwerk . Servers omgaan met het grootste deel van de belasting van het netwerk , terwijl werkstations handvat dag - tot-dag taken van de gebruikers . Deze taakverdeling tussen componenten maken een client- server setup efficiënter dan een peer-to - peer netwerk .
Tips

Beide setups
hebben hun voordelen en nadelen . Terwijl een peer-to - peer netwerk is eenvoudig te installeren en goedkoop , client- server systemen zijn veiliger en bieden meer ruimte voor uitbreiding en veranderingen . Bij de beslissing welk systeem vast te stellen , is het belangrijk om te bepalen hoeveel computers in het netwerk te voorspellen of er een uitbreiding in de toekomst. Een klein netwerk met 10 computers en een kleine kans op uitbreiding zal het meer rendabel om de peer-to - peer netwerk te kiezen vinden . Een netwerk dat continu het uitbreiden vindt het beter om een client- server systeem te gebruiken , want het zal zo veel gemakkelijker te beheren en computers toe te voegen . Het is ook makkelijker om een groot netwerk van virussen en hackers te beveiligen omdat er servers uitsluitend gewijd aan beveiliging en toegangscontrole .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe je uitschakelen WINS Proxy…
·Hoe een Access Point op een Be…
·Hoe het opzetten van een Basis…
·Hoe te Emergency Broadcast Mes…
·Hoe je draadloze verbindingen …
·Hoe het opzetten van een netwe…
·De voordelen van virtuele LAN 
·Hoe te verbinden een Ethernet …
·Afgeschermde vs afgeschermde d…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Mobile Network Printer S…
·Hoe het aansluiten van een Airlink 300N …
·Hoe werkt het internet Verander de rol v…
·Configuration Guide voor de HP Procurve 
·HughesNet probleemoplossing 
·Wat is Server Certificate Revocation ? 
·Wat zijn de voordelen van NTP ? 
·Hoe het opzetten van een statisch IP- ad…
·Schakelaars gebruikt in Netwerk 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com