Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is het maximum aantal IP-adressen die nodig zijn voor een subnet ?
Een subnet is een gedeelte van een computernetwerk dat , hoewel fysiek gescheiden van andere delen van het netwerk , deelt een netwerkadres met die andere delen en is gekenmerkt door een subnetnummer . Het creëren van subnetten , ook wel bekend als subnetten , is in wezen een manier van het splitsen van een netwerk in kleinere , meer hanteerbare stukken ; om effectief subnet je nodig hebt om het maximale aantal computers weten dat je kunt hebben op een subnet . IP-adres

Elke computer in een netwerk wordt geïdentificeerd door een unieke , numerieke code die bekend staat als een Internet Protocol-adres . Het Internet Protocol is de formele set van regels , of protocol , dat definieert hoe gegevens worden verzonden van de ene computer naar de andere . Een IP-adres bestaat uit een reeks van 32 binaire cijfers , of " stukjes ", die zijn verdeeld in vier groepen van acht bits genaamd octetten . Elk octet een decimaal getal tussen 0 en 255 , zodat IP-adressen worden vaak geschreven als vier decimale getallen gescheiden door punten in de vorm 192.168.1.0 , ook wel bekend als ' decimale notatie . "
netwerk- en host -nummer

Elk IP-adres bestaat uit een netwerk gedeelte , waarin het netwerk identificeert , en een groot gedeelte , waarin individuele computers of hosts identificeert , op het netwerk . Alle hosts op een bepaald netwerk delen hetzelfde netwerk nummer , maar elke host moet een unieke host-nummer , zodat het ondubbelzinnig kan worden geïdentificeerd .
Netwerk Class

Ter ondersteuning van netwerken van verschillende grootte , IP-adressen komen in drie klassen : klasse A , klasse B en klasse C. de klasse van een IP-adres bepaalt hoeveel bytes worden gebruikt voor het netwerk nummer en hoeveel bits worden gebruikt voor de host nummer , dit op zijn beurt bepaalt het maximum aantal IP-adressen die je kunt hebben op een subnet . Om het maximale aantal IP-adressen te berekenen , moet je kijken naar de verschillende klassen van het IP-adres in binaire , of base twee , vorm .
Maximum aantal IP-adressen

In een klasse C IP -adres , alleen de laatste octet of acht bits wordt gebruikt voor de host-nummer , zodat het maximum aantal IP adressen in een subnet theoretisch 2 ^ 8 of 256 . In de praktijk moet twee host- adressen worden gereserveerd , zodat het werkelijke aantal IP-adressen toegestaan ​​is 254 . In een IP -adres van klasse B , worden de laatste twee bytes voor de host-nummer , zodat het maximum aantal IP adressen in een subnet ( 2 ^ 16-2 ) of 16384 . In een Class A IP-adres , worden de laatste drie octetten gebruikt , geven een cijfer van ( 2 ^ 24-2 ) . Of 16777214
Subnetmasker

Klasse
A , B en C netwerken verschillende standaard adres of subnet maskers die aangeven welk deel van een IP een netwerknummer en welk deel een hostnummer . In decimale notatie , een klasse A -netwerk heeft een standaard masker van 255.0.0.0 , een klasse B-netwerk heeft een standaard masker van 255.255.0.0 en een klasse C netwerk heeft een standaard masker van 255.255.255.0 .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je Stuur een Wake on …
·Hoe te verbinden twee computer…
·Hoe maak je een Netstat uitgev…
·Hoe te wijzigen naar WPA Enter…
·Hoe om werk Site Server Settin…
·Hoe te verbinden Twee Thuis Co…
·Zelfgemaakte draadloze verster…
·Hoe het opzetten van een Basis…
·Voordelen van een Client-Serve…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een PC Technician geworden o…
·Hoe je bepaalde websites blokkeren in In…
·Hoe link Pagina's Connect 
·Hoe je VoIP Quality Test 
·De rol van informatietechnologie in het …
·Hoe te Ethernet Run op House Bedrading 
·Kan WAN Accepteer een telefoon kabel? 
·Hoe maak je een Netgear WRN200 Router vo…
·Hoe het opzetten van FTP Microsoft 2003 …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com