Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Protocollen voor Data Communications
Protocollen zijn normen en regels die computers te laten 'praten' met elkaar - om berichten te verzenden en te ontvangen over netwerken. Protocollen vertellen de computers wat te doen en waar de informatie komende sturen . Een verzameling protocollen kunnen worden gebruikt in een data -overdracht . Een domein kan een gebouw , een plaats of zelfs een heel bedrijf of organisatie. TCP /IP

TCP /IP of Transfer Control Protocol en Internet Protocol , is eigenlijk twee protocollen elkaar gewikkeld . TCP /IP transfers berichten voor de oprichting van verbindingen met een ontvangende computer . TCP /IP brengt gegevens van de zender naar de ontvanger ( bestemming ) en routes deze gegevens naar de plaats van bestemming met behulp van IP-adressen . IP-adressen kan er ongeveer zo uitzien " 167.10.222.234 " ; elke server en computer op het internet heeft een IP -adres . TCP /IP- specificaties werden gepubliceerd als " RFC 791 " in 1981 . Vandaag , TCP /IP is een van de meest gebruikte protocollen .
DHCP

DHCP
, of Dynamic Host Configuration Protocol , IP-adressen toewijst automatisch naar een computer met behulp van Domain Name Space , of DNS -servers . De DNS -server correleert de naam van de website om het IP-adres toegewezen door de DHCP-server . Dit vergemakkelijkt het surfen op internet , doordat u typt " website.com " in plaats van het IP -adres - namen zijn makkelijker te onthouden dan cijfers
UDP

De User Datagram Protocol is ontworpen voor het verzenden van een verzoek aan en ontvang een levering aan een ontvanger . UDP is gemeenschappelijk voor audio en visuele streaming .
POP3 en POP3S

POP3
, of Post Office Protocol versie 3 , haalt e-mails en vervolgens verwijdert ze van de server . POP3 is een populaire e-mail protocol voor inkomende e-mails . POP3S ( Secure POP3 ) is een beveiligde versie van POP3 .
SMTP en SMTPS

SMTP
, of Simple Mail Transfer Protocol , stuurt uitgaande e-mails naar een server . SMTPS ( Secure SMTP ) is een beveiligde versie van SMTP . E-mail clients zoals Outlook , Eudora en Mozilla Thunderbird gebruik POP3 en SMTP -protocol .
IMAP4 en IMAP4S

IMAP4 of Internet Message Access Protocol versie 4 , was bedoeld om vervang het POP3-protocol . IMAP4 haalt e-mails en laat ze op de server ( POP3 verwijdert ze ) , maar zorgt ook voor grotere e-mails. IMAP4S ( Secure IMAP4 ) is een beveiligde versie van IMAP4 .
HTTP en HTTPS

HTTP
, of Hypertext Transfer Protocol , haalt webpagina's van de server en levert ze aan uw browser . Populaire web browsers die HTTP gebruiken zijn Internet Explorer , Firefox , Safari en Google Chrome . HTTPS ( Secure HTTPS ) is een veilige versie van HTTP , het maakt gebruik van veilige encryptie om gevoelige informatie te verzenden via het internet
FTP

File Transfer Protocol of FTP , . voert eenvoudige bestandsoverdracht en beheertaken op externe computers . FTP werkt nauw samen met TCP /IP .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe maak je een DNS- Port Test…
·Hoe maak je een Zoom Mini Exte…
·Hoe de snelheid van internet t…
·Soorten Computers Gebruikt in …
·Hoe maak je een router voor af…
·Hoe je Apache's Cache Flush 
·Hoe te Netmask berekenen Van e…
·ISO protocollen 
·Inleiding bandbreedte 
  Related Articles
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe maak je een draadloze router van Bel…
Hoe kan ik een router kopen voor draadlo…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe je verder Range Krijg voor een WiFi …
Hoe maak je verbinding een kabelmodem me…
Hoe de beveiliging te configureren voor …
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een Internet Modem Install 
·Hoe een Split Tunnel Setup 
·Hoe je DSL installeren op een AT & T WRT…
·Hoe stel ik mijn Administrator Settings …
·Wat hardware nodig voor een netwerk ? 
·Hoe uw eigen FTP server creëren 
·Handmatig Verhoog de ​​Zoom Externe Mode…
·Hoe Network voorvoegsels Bepaal 
·Hoe het opzetten van een Airport Network…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com