Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
De Client-Server Process
Client - server is de standaard communicatie- model voor contact tussen twee computers via een netwerk of het internet . De enige andere model is peer - to-peer , waar beide partijen in het kader fungeren als client en server tegelijkertijd . De basisregel van een client - server transactie is dat de server bezit is van een bron die de klant wil . Communicatie plaatsvindt zodat de klant kan die bron te verwerven. Proces

De client opent communicatie . Een server nooit contacten andere computers . Als er geen klantcontacten de server , het doet niets anders dan luisteren en wachten op inkomende verzoeken . Het eerste contact van de client naar de server wordt een verzoek genoemd , is het antwoord van de server met de naam van de respons .
Veiligheid

De aard van de verschillende gedragingen van cliënten en servers kunnen veiligheidsmaatregelen om de klant beter te beschermen . Als opdrachtgever wordt nooit verwacht om ongevraagde binnenkomende verbinding ontvangen , kan de firewall op die computer elke binnenkomende communicatie te blokkeren tenzij het een antwoord op een aanvraag al verstuurd vanaf de client . Servers alleen maar verwachten inkomende verbindingen en kon niet functioneren als deze werden geblokkeerd . Andere veiligheidsmaatregelen , voornamelijk proxy servers , servers te beschermen .
Verkeer

client - server communicatie
meestal genereert meer verkeer van de server naar de client dan uit de client naar de server . Dit is omdat de client server contact algemeen een eenvoudig verzoek . De server naar client respons kan een grote hoeveelheid gegevens bevatten . Een voorbeeld hiervan is het proces van toegang tot een webpagina . De opdrachtgever in dit geval is de webbrowser op de computer van de gebruiker . Wanneer de gebruiker typt in een webadres , de browser zoekt het IP-adres van de web -domein in het adres , dat is de website en stuurt een verzoek voor de specifieke pagina in het adres van de webserver op dat IP -adres . Geeft de webserver de pagina , die veel meer data dan het oorspronkelijke verzoek van de client bevat . Dit is de reden waarom internet service providers maken veel meer bandbreedte beschikbaar voor hun cliënten om te downloaden dan voor uploaden . Het verzoek is in de upload richting en de respons is in de download richting .
Multi - Tier Client - Server

Het verzoek van een cliënt kan de input van vele servers vereisen . Dit is de zogenaamde multi- tier client - server architectuur . Een voorbeeld hiervan is als een thin client contacten een applicatieserver . De applicatieserver maakt een toepassing ter beschikking van de klant en de client om een ​​bestand van een andere server via die toepassing . De server waarop het bestand kan worden bewaakt door een proxy-server , die door te verwijzen naar de bestandsserver het verzoek dient. Het bestand zelf kan dynamische elementen die verwijzen naar een database vereist de samenstelt voordat het kan worden geleverd bevatten . De toegang tot de database nodig contact met een andere server . Zo veel servers werken om het verzoek van een opdrachtgever te vervullen .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe het opzetten van Outlook v…
·Hoe kan ik Boost Inbellen Spee…
·Hoe maak je een Bypass Proxy C…
·Hoe te People's Records zoeken…
·Hoe je het wachtwoord van een …
·Hoe om te controleren Windows …
·Hoe maak je een Mac- adres te …
·Hoe te Geef uw groep op Facebo…
·iMac snelle internetverbinding…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Hoe om gegevens op een andere harde schi…
·Hoe maak je een 2Wire Gateway Problemen 
·Computer Networking Career Informatie 
·Hoe te Tongue Bereid 
·Hoe Set Up Computer Router Bedrading 
·Wat zijn de voors en tegens van het gebr…
·Hoe maak je een DataShark Tester 
·Hoe kan ik mijn PSP verkopen voor Cash 
·Portable VNC Tutorial 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com