Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> FTP en Telnet >> Content
Beschrijf de overeenkomsten tussen SSH en Telnet
Telnet is een terminal emulator aanvraag . Een terminal emulator waarmee gebruikers op een computer raadpleegt u de command line van een andere computer alsof het op het scherm acties gebeurden op de lokale computer . SSH heet Secure Shell . Het is ook een terminal emulator . Verouderde

Een ding Telnet en SSH gemeen hebben is dat ze beiden vervangen omwille van hun veiligheid zwakke punten . Telnet heeft geen beveiligingsfuncties . Hoewel de gebruiker een login op de remote computer vereist , Telnet draagt ​​de gebruikersnaam en het wachtwoord versleuteld , waardoor ze zichtbaar voor draad tappers . SSH gemaakt Telnet achterhaald , want het deed hetzelfde werk , maar met toegevoegde encryptie . Echter , werden coderingsprocedures SSH ontsierd en transmissies waren gevoelig voor verschillende inbraak aanvallen . SSH werd afgedankt toen SSH2 werd geproduceerd .
Telnet

Telnet
is een van de oudste toepassingen op het internet . Sterker nog, het dateert van vóór het internet . Het werd eerst gemaakt voor ARPANET , waarin de pre - cursor van het internet was . Het verscheen voor het eerst in 1969 , terwijl het internet werd gemaakt met de publicatie van het TCP /IP protocol suite in 1974 . Telnet was ook een van de eerste client - server applicaties . In client - server , de client is waar de gebruiker zit en iets van een externe computer , dat is de server vereist . Het paar zich in een eenvoudige vraag /antwoord -uitwisseling , die " verbindingloos , " of ze een verbinding tot stand waarbinnen meerdere berichten worden overgebracht wordt genoemd . Telnet is connectie-georiënteerd .
SSH

Secure Shell
werd opgericht bij de Technische Universiteit van Helsinki in 1995 nadat ze ervaren een aantal security mislukkingen in hun interne netwerk . . SSH uitgevoerd precies dezelfde taken als Telnet , met uitzondering van communicatie was gecodeerd
Gelijkenissen

Telnet en SSH
zijn tekst - gebaseerde protocollen : muisbewegingen kan niet worden overgedragen , alleen toetsaanslagen . Beide zijn connectie-georiënteerd en maken beide gebruik van Transmission Control Protocol voor een transport protocol en verbinding te maken met TCP-poorten . De commando's ingevoerd in een Telnet -scherm , of een SSH -scherm zijn niet inheems in die toepassingen , maar zijn commando's begrepen door de externe computer , waar ze worden uitgevoerd . Zowel Telnet en SSH zijn client - server protocollen , elk heeft een client -programma, dat een user interface omvat en beide hebben een server programma, dat samenwerkt met het besturingssysteem van de computer op afstand namens de client programma .
< br > Besturingssystemen

Telnet en SSH
bestemd waren voor Unix en Unix - achtige omgevingen . SSH is ook geschikt voor Linux , die nog niet bestonden toen Telnet in werking was . Het grote publiek hebben minder kans op deze programma's gebruiken , zoals graphics - based , windows - compatibele terminal emulatoren en " virtualisatie " pakketten zijn meer overwegend in gebruikersgerichte omgevingen .

Previous: Next:
  FTP en Telnet
·Hoe maak je een Telnet- sessie…
·Hoe kan ik een specifiek Port …
·Wat zijn de verschillende soor…
·SSH gebruiken voor Mac OS X 
·Hoe maak je een Local Drive ma…
·De definitie van een externe c…
·Verbinding maken met TFTP 
·Hoe kan ik een FTP-server Star…
·Hoe het opzetten van FTP op XP…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Soorten authenticatie op het Net 
·Ik kan geen verbinding met Linksys WRT31…
·Hoe het opzetten van een beveiligde e-ma…
·Hoe te gebruiken Symantec AI Builder 
·Hoe te configureren WG302 
·Hoe je FTP inschakelen op een Linux Serv…
·Hoe je DSL internet krijgen zonder een t…
·Hoe maak je een modem vervangen op een P…
·Hoe Hook Up een draadloze router aan een…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com