Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Ethernet >> Content
Hoe maak je een Ethernet -patchkabel Zorg
Het creëren van je eigen Ethernet -kabels is niet typisch nodig , zoals Ethernet-kabels zijn algemeen verkrijgbaar bij zelfs supermarkten en apotheken , maar het kan een bron van trots voor de doe - het-zelf- type zijn , of voor degenen die een meer toegesneden fit om hun bedrading nodig . Dit artikel zal uitleggen hoe je een Ethernet patchkabel maken . Wat je nodig hebt
categorie 5 unshielded twisted pair kabels Pagina 2 8P8C connectors
Kniptang
Draadstripper
Krimptang
Toon Meer Aanwijzingen
materialen < br >
1

Selecteer uw bekabeling .

Specificaties
voor unshielded Twisted Pair ( UTP ) Ethernet zorgen voor categorie 3 , 5 of 6 voor gebruik in Ethernet-netwerken . De verschillende categorieën zijn effectief kwaliteitsindicatoren . De hogere nummers zorgen voor een grotere Ethernet bandbreedte . Categorie 3 kan nog steeds vaak te vinden en is minder duur , maar het mag niet worden gebruikt als de nominale bandbreedte is slechts 10 megabit per seconde . Honderd megabit en zelfs gigabyte netwerken worden steeds vaker genoeg dat Cat 5 moet worden beschouwd als een praktisch minimum . Cat 5 en Cat 5e UTP komt als een omhulsel , binden vier paar verweven draden . Elk paar draden in de schede slag om elkaar een omwenteling ten minste drie maal per inch tot ruis door overspraak binnen het omhulsel te verminderen .
2

Op maat .

Het is belangrijk om niet te Cat 5 Ethernet draaien voor meer dan 100 meter in een enkele run . Elke 100 meter van Cat 5 UTP vereist een repeater te ruimen het signaal en zendt het een grotere afstand . Hoewel niet een harde limiet , kan dan de specificatie maken eigenaardige problemen op het netwerk die later moeilijk te diagnosticeren zijn. Van plan om een ​​repeater gebruikt om het bereik verder dan 100 meter .
3

Expose de paren .

Met behulp van een kniptang of een draad stripper , schil de buitenmantel weg van de de binnenste paren met ongeveer een centimeter . Dit zal de paren bloot . Merk op dat de paren zijn kleurcode . Elk paar heeft een effen kleur en een gestreepte versie van dezelfde kleur .
4

Knip de paren .

Met de kniptang , trim de paren zodanig dat wanneer uitgewaaierd plat ze zijn allemaal dezelfde lengte . Dit is van belang voor de montage van de individuele draden in de achtste plaats acht contact ( 8P8C ) modulaire stekker . Let op, deze aansluitingen zijn vaak aangeduid als RJ - 45 connectors .
5

Schik de paren .

Er zijn twee verschillende standaarden voor het beëindigen van UTP ethernet , T568A en T568B . De volgorde van de draden van links naar rechts is verschillend in elke standaard . Als u geen normen mengen op dezelfde kabel , moet deze verschillen veel moeite niet te creëren . Werken van links naar rechts , moet de volgorde van de afzonderlijke strengen voor T568A zijn : gestreept groen , groen , gestreept oranje , blauw , gestreept blauw, oranje , gestreept , bruin

De specificatie voor T568B oproepen voor . : oranje gestreepte , oranje , groen gestreept , blauw , blauw gestreept , groen , bruin gestreept en bruin . Verschillende fabrikanten goedgekeurd verschillende voorkeuren en bestendigd hun eigen zodanig dat beide normen zijn in gemeenschappelijk gebruik vandaag . Cisco Systems , bijvoorbeeld , vraagt ​​om specificatie T568B in zijn handboeken , maar AT & T kan vaak gebruikt T568A .

Fan
en plat dit patroon . Re - trimmen indien nodig om ervoor te zorgen dat de uiteinden van de draden zijn in lijn met elk ander .

Invoegen draden 6 in 8P8C -connector .

Houd de 8P8C stekker met de metal " tanden " naar u en het plastic lipje van u weg . Gids de uitwaaierende draden in de connector , zodat elke draad wordt netjes gescheiden van elke andere draad . Geen draad mag aanraken een andere draad . Idealiter zal een deel van de kabelmantel de onderkant van de connector en invoeren , zodat geen van de individuele paren zal worden blootgesteld tussen de onderkant van de plug en de start van de huls .
7

Crimp .

laden voorzichtig de stekker en de draden in de krimptang , zorg dat u de draden verschuiving binnen de stekker te laten . Gelden scherpe en complete druk om de greep van de krimptang , het besturen van de metalen tanden in draden en knijpen ze permanent op zijn plaats .

Repeat 8 . Volg Stap 3 tot Stap 7 voor het andere uiteinde van de kabel .

Previous: Next:
  Ethernet
·Hoe te testen 1 Gigabyte Ether…
·Hoe maak je een Ethernet -kabe…
·Hoe maak je een Direct Cable C…
·Hoe maak ik verbinding een Opt…
·How to: Juiste Ethernet Switch…
·Nadelen van Ethernet- bekabeli…
·Definieer Ethernet -kabel 
·Hoe maak ik bedraden een Ether…
·Hoe je twee computers verbindi…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Fout bij installeren van een Dynex WiFi …
·Netgear Wnr 2000 Specs 
·Hoe maak je verbinding een Laptop , PC &…
·Wie heeft de First Network ? 
·Hoe kan ik een Linksys G Problemen 
·Hoe je draadloze ontvangst te verbeteren…
·Hoe te schakelen van een Toshiba PCX2200…
·Hoe te verbinden een laptop aan een ande…
·Hoe maak je een Comcast Modem Purge Met …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com