Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Ethernet >> Content
Wat is het verschil tussen Gray & Blue ethernet kabels ?
Ethernet -kabel wordt geleverd in een verscheidenheid van formaten , kwaliteiten en pakketten . Het is mogelijk om te snijden van de kabel rauw , of gesneden om verschillende lengtes met connectors al geïnstalleerd . De bedrading in de connectoren kan worden " straight through " voor reguliere netwerkverbindingen , " crossover " voor de computer naar computer aansluitingen of ' rollover ' voor de router om verbindingen te troosten . Deze kabels zijn in verschillende kleuren , zoals grijs en blauw . De kleur van de kunststof coating van de kabel niets betekenen . Ethernet

Ethernet
is de meest geïmplementeerde set van normen voor de fysische eigenschappen van netwerken . De aanbevelingen vallen in verschillende categorieën van het netwerk leveren elk verschillende prestatieniveaus . De Ethernet- specificaties bevatten voor de verschillende soorten kabel. Echter , de goedkoopste en meest geïmplementeerde type kabel voor Ethernet-netwerken heet Unshielded Twisted Pair kabel . Deze kabel is zo nauw verbonden met de Ethernet-standaarden dat het vaak wordt genoemd "Ethernet " -kabel . Wanneer de computer winkels verkopen " ethernetkabel " ze eigenlijk verwijzen naar UTP-kabel .
Unshielded Twisted Pair

UTP-kabel krijgt zijn naam omdat er geen schild onder de buitenste plastic bekleding van de kabel . Sommige kabels hebben een metaalfolie of gevlochten metalen huls rondom de binnenste draden ter bescherming tegen milieu straling . UTP het niet nodig omdat het beschermende effect van de draadstructuur . Het heet een gestructureerde bekabeling omdat zijn acht component kabels zijn niet alleen gebundeld in de kabel , maar wordt speciaal georganiseerd in paren . De kabel bestaat uit acht draden , die vier paren maakt . De twee draden van elk paar vertegenwoordigen de negatieve en positieve pad van een compleet circuit . Wanneer een stroom passeert langs een uitgebreide produceert een magnetisch veld omheen . Milieu- magnetische interferentie fuseert met die velden . Als de draden worden om elkaar heen gedraaid , hun velden combineren en heffen elkaar op , waarbij de magnetische interferentie weg met hen. Het ontbreken van afscherming maakt UTP goedkoper dan andere kabels aanbevolen voor Ethernet , dat is wat maakt het zo populair .
UTP Color Coding

De belangrijkste kleurcodering in UTP bekabeling in de plastic bekleding rond elk van de binnenste draden . De acht draden worden aangesloten op acht pennen van de stekkers aan beide uiteinden van de kabel . De volgorde waarin elke kabel verbindt met elke pin is belangrijk en zo kleurcodering van de draden zorgt ervoor dat technici de connector correct kan draad . Kleurcodering van de buitenste plastic mantel heeft niets te betekenen.
Kleur Standards

UTP
is vervaardigd in een verscheidenheid van kleuren . Het is aan de bekabeling ingenieur om te kiezen welke kleur kabel te kopen . De reden voor het produceren van een grote verscheidenheid van kleuren jacket is om ingenieurs hun eigen kleur code plannen te produceren . Sommige implementaties van lokale netwerken kan ingewikkeld zijn en het gebruik van verschillende gekleurde kabel voor de verschillende zones van het netwerk helpt technici bijhouden van de oorsprong en het doel van elke kabel . Een grijze kabel of een blauwe kabel zijn precies hetzelfde , maar de kleur zal een betekenis aan het installeren van ingenieur hebben .

Previous: Next:
  Ethernet
·Soorten Ethernet-connectoren 
·Wat zijn de verschillen in de …
·Hoe te Ethernet & USB -kabels …
·Hoe maak je een Ethernet -kaar…
·Hoe maak je een Ethernet- kaar…
·Hoe te Ethernet drivers te ins…
·Hoe te vertellen als een Ether…
·Hoe maak je een Ethernet -kaar…
·Hoe maak je Sluit een USB naar…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe te Tether mijn laptop 
·Hoe je VoIP Telefoons verbinding 
·Wat doet Cyberterrorisme Affect ? 
·Hoe maak je een poort voor printerdeling…
·Om te lezen hoe een draadloze Heat Map 
·Hoe werkt het Cisco Valet USB Work? 
·Media Oriented Systems Transport Protoco…
·Over Computer Output 
·Hoe je 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com