Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Servers >> Content
Blade Servers vs Rack Servers
Als u van plan bent voor server implementatie , moet u beslissen wat voor type server is het beste voor uw situatie . Twee veel voorkomende vorm factoren of fysieke configuraties voor servers zijn rack en blade . Uw beslissing voor implementatie is gebaseerd op een aantal factoren , waaronder , maar niet beperkt tot , kosten , beschikbare ruimte , grootte van de organisatie en de aard van de aanvraag te verstrekken .
rack - mounted servers .
Definitie

Het onderscheid tussen rack en blade servers is misleidend , aangezien vrijwel alle blade servers zijn technisch aangelegd , zodat ze in een server rack kan worden gemonteerd . Met dit gezegd zijnde , rack servers zijn computers die zijn ontworpen om stand-alone machines , het uitvoeren van een bepaald aantal toepassingen en zijn afzonderlijke, verschillende servers . Blade servers bestaan ​​uit een chassis dat kleine form- factor servers, die opereren als afzonderlijke computers herbergt .
Eigenschappen

Rack servers
zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd computer of server racks . Deze behuizingen variëren in grootte van 23 cm breed en 36 cm diep met 36 centimeter hoog tot aan 24 cm breed en 36 cm diep met 84 centimeter hoog . Rack server hoogte wordt gemeten in eenheden, genaamd een " U. " AU is ongeveer 1,75 cm in hoogte .

Een blade server is een chassis of shell die meerdere fysieke servers of blades binnenkant van het herbergt . Het hele systeem is vaak rack gemonteerd . Blade servers variëren in grootte , maar ze meestal tussen 4 en 8 ons groot . Het chassis is rechthoekig , net als rack servers , maar de individuele servers op het vaak geïnstalleerd dat ze loodrecht op het blad behuizing . Binnen een 8U hoeveelheid ruimte , kan een blade server fysiek huisvesten 16 tot 32 of meer bladen .
Cost

Rack servers bereik
in prijs , afhankelijk van de hoeveelheid en de kwaliteit van de hardware componenten van de server zelf . Instapniveau rack servers beginnen bij $ 700 en kan de hele weg te schalen naar $ 6000 per server . Nogmaals, dit is voor een enkele , stand - alone server .

Blade servers
variëren in prijs ook , maar met dien verstande dat ze duurder zijn de meer bladen je binnen toevoegen van het chassis . Entry - level bladebehuizingen beginnen rond de $ 2.000 en kan kosten maar liefst $ 15.000 of meer . Dit is slechts het chassis en niet per afzonderlijke blade . Een mes kan zo goedkoop als $ 500 , maar zal helemaal variëren tot 2.000 dollar per stuk .
Overwegingen

Kies uw type server door wat uw wensen zijn . Als uw organisatie op dit moment nodig heeft of zal een groot aantal servers nodig hebt , overweeg dan blade server technologie . Naast het feit dat meer ruimte efficiënter , ze de neiging om meer energie-efficiënter dan met een gelijkwaardig aantal stand - alone rack servers afzonderlijk aangedreven worden . Als u op zoek bent naar uw mogelijkheden voor een kleiner bedrijf , overweeg dan een rack server . Van een een - op-een- vergelijking , de blade server chassis en enkele blade server is aanzienlijk duurder dan een enkel rack server . Een blade server niet kosteneffectief worden tot je een groot aantal blade servers ondergebracht in de behuizing . Ook als de blade server chassis stopt met werken , zal dit van invloed op alle bladen ondergebracht in de behuizing .
Trends

Gedeelde Wat wordt steeds populairder wordt met behulp van zowel rack en blade servers om meerdere virtuele servers te hosten . Virtualisatie laat een enkele server , of rack of individuele blade server binnen een blade chassis , om meerdere virtuele of software - enabled servers draaien . Deze virtualisatie software emuleert alle fysieke componenten van een server , zoals harde schijven , processoren , geheugen , enz. Deze technologie kan worden gebruikt op zowel rack en blade servers .

Previous: Next:
  Servers
·Hoe te Vraag & Installeer de E…
·Hoe de Syslog Van een Cisco Co…
·Specs op de Dell PowerEdge 250…
·Hoe je identiteit invoegen Uit…
·Hoe het opzetten van een PXE b…
·Hoe het opzetten van een SMTP …
·Hoe het opzetten van een Serve…
·HP 5335 Specificaties 
·Hoe maak je een CSV-bestand ge…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Problemen met een Toshiba Mousepad 
·De specificaties van een Compaq Armada 1…
·Hoe je S - Video gebruiken op een Dell O…
·Wat is een data Burst Cache ? 
·Dell C600 Batterij laadt niet op 
·iMac i5 2.66 Specs 
·Hoe maak je een Memory Stick Houd More T…
·Hoe maak je een krakend geluid te bevest…
·Hoe kan ik een gebruikershandleiding voo…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com