Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is virtueel geheugen ?
" Virtueel geheugen " verwijst naar het gebruik van de harde schijf ruimte alsof het RAM ( fysiek geheugen ) . Als multitasking besturingssystemen ontstaan ​​, virtueel geheugen werd een noodzaak , vooral op computers met lagere hoeveelheden fysiek geheugen . Het bestand of de bestanden die worden gebruikt als virtueel geheugen worden soms ' swapfiles ' of ' pagefiles . ' Origin

Vóór de komst van multitasking besturingssystemen zoals Microsoft's Windows 95 en hoger , en Apple's Mac OS -computers hadden meestal maar een of twee processen die draaien op een moment . Microsoft MS - DOS -systeem is een perfect voorbeeld : Omdat het enige proces altijd actief was " command.com " ( het programma dat commando's van de gebruiker interpreteert ) , MS - DOS- geheugen van eisen waren laag . Wanneer multitasking operating systemen ontstaan, het fysieke geheugen meeste computers niet volstaat om alle gegevens in gebruik tegelijkertijd vasthouden , dus sommige data moesten worden op de harde schijf . De resulterende virtueel geheugen bestanden nam wat ruimte op de schijf , maar mag meer programma's open blijven , zelfs met een lage hoeveelheid RAM .
Methoden

Virtueel geheugen
kan in een besturingssysteem worden uitgevoerd op verschillende manieren . De meeste versies van Windows te slaan virtuele geheugen data in een bestand met de naam " pagefile.sys . " Mac OS X , zijnde een besturingssysteem gebaseerd op UNIX , maakt gebruik van verschillende bestanden , achtereenvolgens genaamd : " swapfile0 , " " swapfile1 " en " swapfile2 ," bijvoorbeeld
Voordelen
.

Virtueel geheugen
grootste voordeel , samen met de reden werd uitgevonden , is dat het meer data in gebruik blijft tegelijkertijd dan fysieke geheugen van de computer kunnen houden is . Deze gegevens kunnen ook worden gebroken en gereorganiseerd om efficiëntie te handhaven wanneer deze niet in gebruik is . Het gebruik ervan is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die in gebruik zijn in een keer , dus virtueel geheugen bestanden niet onnodig ruimte innemen op de schijf .
Nadelen

Virtueel geheugen
heeft ook zijn nadelen . Aangezien de gegevens opgeslagen op de harde schijf in plaats van fysiek geheugen , de tijd die nodig is om deze gegevens is iets langer . Daardoor kan de computer een beetje traag toen veel virtueel geheugen in gebruik is . Bovendien, wanneer er veel data in gebruik is op een bepaald moment , kan virtueel geheugen bestanden groeien enigszins groot , waardoor er weinig ruimte voor gebruikers met kleine harde schijven .
Tips voor het gebruik van virtueel geheugen

Vanwege de nadelen , is het het beste om alleen virtueel geheugen wanneer echt nodig . Daartoe zijn er een aantal dingen gebruikers kunnen doen om de hoeveelheid virtueel geheugen nodig te verminderen . Een daarvan is om meer geheugen in de computer te installeren . Daarbij biedt meer fysiek geheugen voor programma's en gegevens die in gebruik zijn . Gebruikers van Windows Vista hebben de mogelijkheid om een USB-drive aangesloten op een USB -poort als extra fysieke geheugen te gebruiken . Omdat USB -drives te gebruiken flash- geheugen in plaats van harde schijven , is er geen afname van de snelheid.

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Vijf onderdelen u zoeken op ee…
·De specificaties van een HP Pa…
·Het verschil in een boot tusse…
·Specificaties voor een Foxconn…
·Problemen na New Geheugen inst…
·Hoe maak je een Micro ATX moed…
·Specs van de ATI Radeon 3100 g…
·Hoe maak je een harde schijf w…
·Kan ik als vervanging Mijn 1Gb…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Refill Laser Cartridge 
·Soorten DDR geheugen 
·Hoe te wijzigen van een BIOS serienummer…
·IBM T23 Vs . T30 
·Wat is de beste manier om een laptop com…
·Hoe je Werk het BIOS 6200 
·Hoe de ingebouwde microfoon in Mijn Acer…
·Hoe maak je een Award Flash BIOS 
·Het upgraden van een computer Goedkope 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com