Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Parallelle vs Serial Processor
Intel Corporation en Advanced Micro Devices ( AMD ) zijn twee van de grootste producenten van processoren voor elektronica en personal computers ( PC ) in de wereld . In het begin van 2005 , zowel AMD en Intel begon de productie van dual-core processors die toegestaan ​​ware parallelle verwerking . Voorafgaand aan deze , waren er verschillende productlijnen die virtuele cores zou maken op een enkele processor te implementeren hyper - threading -technologie ( HTT ) . Parallel Processing

parallel processing
gaat om een ​​techniek waarbij complexe datasets worden onderverdeeld in afzonderlijke draden en tegelijkertijd over een of meer cores verwerkt . Zowel AMD en Intel hebben deze techniek ( zogenaamde HTT ) sterk toenemen van de snelheid waarmee ze werken opgenomen. Tot voor kort , dit niet altijd een significante toename in snelheid omdat de technologie goed te laten splitsen datasets en dan breng ze samen in de kinderschoenen stond .
Serial Processing

seriële verwerking gaat om een ​​techniek waarbij data sequentieel en vervolgens berekend door een individuele processor wordt besteld . Deze techniek werkt zeer goed met geordende lijsten van gegevens die vergelijkbaar contracties gebruiken . Het grootste probleem met dit is dat slechts een bit van de gegevens kan worden berekend op een moment , en complexe programma's kunnen niet worden opgesplitst in kleinere segmenten .
Super Computing

Veel onderzoekers hebben de ontwikkeling van parallelle verwerking genomen om de volgende stap in het creëren van netwerken van krachtige supercomputers . Deze netwerken werken in koor door het gebruik van ingewikkelde controller software die handelt om complexe programmering en vergelijkingen over het netwerk te splitsen en vervolgens het verzamelen van de geaggregeerde gegevens . Enkele van de meest krachtige supercomputers waren oorspronkelijk militaire of educatieve ontwikkelingen , tot 2000 , toen de grootste clusters werden geëxploiteerd door video gaming bedrijven ter ondersteuning van de massively multiplayer online games ( MMOG ) . Vanaf 2008, is de grootste supercomputers netwerk beheerd door de Folding @ home project , dat bestaat uit een paar miljoen PlayStation 3's over de hele wereld .
Belang

Volgens Moore's Law ( Gordon Moore , Intel Corporation ) , de rekenkracht ( transistor dichtheid ) van computers stijgt tegen een vaste rente , ongeveer een verdubbeling ten opzichte van een bepaald aantal jaren . De invoering van geavanceerde productieprocessen kleiner dan 65 nanometer heeft toegestaan ​​belangrijke ontwikkelingen in de kracht van de CPU's , voornamelijk te wijten aan de mogelijkheid om meerdere processorkernen op een enkele dobbelsteen pers . Nu dat voldoende controle architectuur is ontwikkeld om complexe programmering structuren goed te decoderen en weer in elkaar zetten , hebben parallelle processors sterk overtroffen hun voorgangers .
Conclusies

Serial verwerking
was de beste manier van de computer data sets tot hardware en software technologieën eindelijk ingehaald en maakte ware parallel verwerken van een realiteit . Het Human Genome Project heeft 3000000000 sets van gegevens en is naar verwachting bijna 100 jaar duren om volledig te decoderen . Echter , bijna de volledige DNA-sequentie van Homo sapiens is volledig gedecodeerd in slechts 13 jaar , dankzij de enorme super computer netwerken en het gebruik van parallel computing .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe maak je een 4G Crucial Mem…
·Hoe maak je een KUSB 3108 Boar…
·Wat is de functie van een Rise…
·eMachines RAM Dichtheid Specif…
·Hoe je RAM-geheugen installere…
·Hoe maak je een DDR2 RAM Upgra…
·Hoe meer geheugen toe aan de e…
·Hoe te vertellen wat voor soor…
·Hoe Video Change RAM 
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe om vuil van binnen een MacBook Pro S…
·Hoe maak je een RAID- kaart te installer…
·Laptop communiceert niet met een All - i…
·Hoe een BIOS Chip Trek 
·Hoe te downloaden van een afbeelding uit…
·Wat is de SD Card Sequence map? 
·Hoe te lezen RSS op een Kindle 
·Hoe te Thermal Grease Spread 
·Hoe de Metal bedrading vervangen met Fib…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com