Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is Direct Memory Access?
Direct Memory Access of DMA is een methode om toegang en overdracht van gegevens opgeslagen in het RAM van een computer of RAM , zonder centrale verwerkingseenheid van de computer zich meebrengen. Dit vermindert eisen aan de CPU en zorgt voor een efficiënter lopende processen . Waarom Werd Direct Memory Access Nodig?

De CPU in de vroege computers was betrokken bij vrijwel alle activiteiten die zich in alle processen . Dit geplaatst enorme eisen aan de aandacht van de CPU's en het vertraagd met verzoeken van randapparatuur . Deze afvoer op efficiency werd aangepakt door de ontwikkeling van methoden die mogen randapparatuur direct toegang tot het geheugen en de gegevens uit het geheugen overbrengen zonder onderbreking van de CPU , waardoor de efficiëntie toeneemt .
Hoe werkt Direct Memory Access werk?
< br >

Directe geheugentoegang wordt bereikt door het gebruik van speciale communicatiewegen genoemd DMA kanalen die zijn toegewezen aan een specifiek randapparaat . Als een randapparaat heeft de benodigde verwerkingscapaciteit , kan het gebruik maken van een van de DMA-kanalen om de overdracht van gegevens van RAM zijn eigen zelf, zonder overleg met de CPU . Het is een soort als een peuter te hoeven krijgen mama 's ( de CPU ) helpen om een drankje te krijgen , terwijl de tiener broer ( met een grotere verwerkingsproces) het zichzelf kan krijgen zonder onderbreking van mama .
Voordelen van Direct Memory Access

Moderne computers
tegelijkertijd kunnen draaien veel processen tegelijk . Zonder het voordeel van directe geheugentoegang kan de CPU worden vastgebonden een groot percentage van de tijd langzamer reageren randapparatuur nodig toegang tot informatie opgeslagen in het geheugen . Een apparaat met behulp van een van de verschillende DMA- kanalen die moderne computers worden geleverd met de CPU te omzeilen . Dit maakt het mogelijk alle processen om sneller te lopen .
Welke apparaten gebruiken DMA ?

Het is standaard voor de meeste computers tot een totaal van acht DMA-kanalen hebben . Ze zijn genummerd 0-7 met DMA-kanaal 0 altijd het systeem worden gebruikt . De overige zeven kanalen kunnen worden gebruikt door verschillende apparaten , zoals floppy drives , geluidskaarten , harde schijven , cd - rom-drives en scanners .
Overwegingen

In de meeste gevallen , het gebruik van DMA maakt een algemene en aanzienlijke toename van het rendement , maar sommige situaties winkelhaken introduceren in het proces . Als u van plan bent om een SCSI-apparaat toe te voegen aan uw computer , zijn er bepaalde details die aandacht vereisen . SCSI- apparaten moeten een unieke ID-nummers worden toegewezen , en sommige vereisen een specifieke ID-nummer . Onjuist ID's en onjuist beëindigd SCSI -kabels kunnen grote problemen veroorzaken .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·DDR Geheugenproblemen 
·DDR2 -geheugen Definitie 
·Symptomen van een dode CMOS-ba…
·Hoe Memory een E6400 's Waarde…
·Hoe te updaten NVIDIA GeForce …
·Hoe je koptelefoon aan de slag…
·De aard van de RAM -geheugen U…
·Hoe te Grafische kaarten 
·Hoe de RAM in een IBM ThinkPad…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Mijn Windows Scrolling Is Jumpy 
·Hoe afdrukken van een Yu - Gi - Oh ! Spe…
·Hoe kan ik een Word- document 
·Hoe om Open Up de HP57 Cartridge 
·Hoe te verbinden van een laptop naar een…
·Hoe je HP 57 & 56 inktcartridges reinige…
·Hoe maak je afdrukken op een cd met Cano…
·Hoe kan ik een Dell PC Build 
·Hoe maak je afdrukken een Pasfoto van ee…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com