Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is Synchronous Dynamic Random Access Memory ?
Het geheugen is het een van de populairste en gemakkelijkste manieren om uw computer systeem te upgraden . In een notendop , hoe meer geheugen , hoe beter . Hoewel de nieuwste geheugen vergelijkbaar met andere computer onderdelen voor zover prijs is , kunnen oudere systemen profiteren van een zeer lage kostprijs upgrade door te investeren in Synchronous Dynamic Random Access Memory ( SDRAM ) , de tweede generatie van de DRAM's . Geschiedenis

Oudere geheugenmodules van DRAM kwam in de vorm van EDO ( extended data out ) . Het grote voordeel was dat het verbeterd de functionaliteit van FPM ( fast pagina -modus ) in het midden van de jaren 1990 . Daardoor werd het geheugen wachten staten , het bijhouden van de output buffer operationeel tot de volgende cyclus periode . Computers nodig om speciaal worden ontworpen voor EDO chips die onder meer de snellere BEDO ( barsten EDO ) . Het werd afgebouwd door SDRAM .
Operatie

SDRAM
verwijderd wachten staten , het splitsen van de chip in twee cellen blokken , het regelen van de gegevens in een een niet-opeenvolgende reeks om de prestaties te vergroten . Het gesynchroniseerd met het kloksignaal van de zender van de data . Dit verbindt het met de FSB ( front side bus ) waar datastromen en de CPU ( central processing unit ) , het brein van de computer . In feite , het werkt in de tijd met de kloksnelheid van de microprocessor van uw computer . Als de bus snelheid is snel dan kan je verwachten dat je SDRAM om snel te zijn ook. Beide snelheden worden gekwantificeerd in megahertz ( MHz ) . Het is sneller dan EDO , want het is in staat de behandeling meer geheugenbandbreedte en vereist minder energie om te werken
Modes

SDRAM
heeft twee modi . : sequentiële modus , die de gegevens in orde , en interleaved -modus , die niet- aaneengesloten regelt . In een typische set - up , zijn de geheugen -toestellen en microprocessor verbonden via de systeembus . Een controller vergemakkelijkt de communicatie tussen de twee , terwijl nog steeds het beheersen van de belangrijkste functie van de SDRAM .
Derivaten

SDRAM
komt in verschillende types . DDR ( double data rate ) SDRAM verdubbelt effectief de data transfer rates . DDR2 en DDR3 verdere verhoging van deze tarieven , hoewel de laatste is slechts een matige escalatie .

Wat verder helpt in het geheugen de prestaties is dual channel moederbord. Dit laat twee aparte geheugen controllers toegang tot twee geheugenmodules tegelijk .
Upgraden

SDRAM upgraden , moet uw computer een moederbord die het specifieke type ondersteunt. Dit is te vinden in de handleiding van het moederbord . De geheugenslots zijn lange, slanke kunststof compartimenten met witte lipjes aan het eind en zijn meestal gemakkelijk te vinden . Ze zijn vervaardigd , zodat de geheugenchips maar op een manier kan worden gestoken . Het wordt aanbevolen dat de modules in paren van dezelfde specs zoals twee 1 GB SDRAM chips moeten worden geïnstalleerd .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Wat voor soort Graphics Driver…
·Mijn Touchpad reageert niet me…
·Windows Vista compatibele gelu…
·Hoe te Ceramique Koelpasta Sol…
·Waar is het serienummer op de …
·ECS P4M900T Specs 
·Hoe maak je een moederbord ins…
·Wat is SODIMM ? 
·ECS K7S5A Pro Specificaties 
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Hoe schakel ik USB -poorten ? 
·Hoe maak je een IDE DVD schijf met een S…
·Brother HL 5150 Printer Parts List 
·Hoe te geformatteerde data terug 
·Wat voor soort werk te doen Robots Do 
·Hoe fout Fix Met Nero Burning ROM Execut…
·Is er een applicatie voor Opnemen YouTub…
·Hoe je BIOS invoeren in een Panasonic 
·De definitie van Computer Chips 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com