Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is Interrupt Handling in Computers ?
De term " Interrupt handling " verwijst naar de onmiddellijke verwerking van hardware gebeurtenissen door de processor van een computer . De processor reageert op de interrupt dienovereenkomstig middels een geavanceerde bibliotheek instructies . Interrupt handlers kunnen worden geprogrammeerd om interrupts te accepteren tijdens andere interrupt verwerking . Embedded System Events

Embedded systeem gebeurtenissen
zijn momenten dat een stuk hardware direct toegang tot de centrale verwerkingseenheid in een computersysteem . Wanneer een gebeurtenis plaatsvindt , de hardware een signaal naar de processor en stopt wat huidige proces behandelt . Ongeplande gebeurtenissen , die bekend staat als uitzonderingen , zijn zaken zoals plotselinge uitschakelingen van gegevens of applicatie fouten . Geplande gebeurtenissen , ook wel interrupts , bewust door de gebruiker . Muisklikken en het inbrengen van nieuwe apparaten worden beschouwd interrupts .
Hardware Interrupt Handling

De geavanceerde RISC- machine ( ARM ) chip van een processor heeft een specifieke pin voor het accepteren onderbreken signalen . RISC staat voor Reduced Instruction Set Computer , waarin staat dat de chip bevat een beperkt aantal instructies voor de behandeling van specifieke taken . Wanneer een interrupt bron op een stuk hardware detecteert een interrupt , stuurt een elektrisch signaal naar de interrupt request ( IRQ ) pin . De IRQ pin draait HIGH wanneer het een interrupt -signaal ontvangt , de kennisgeving van de processor naar de huidige instructie af , pauzeer het huidige proces en het analyseren van de interrupt . Wanneer de interrupt is afgehandeld , de processor weer in de voorgaande proces .
Interrupt Erken Cyclus

Wanneer een stuk hardware signalen voor een interrupt , de processor begint de interrupt erkennen cyclus . De cyclus is een gesprek tussen de processor en hardware om relais de reden voor de onderbreking en zoek de noodzakelijke oplossing . De processor stuurt een signaal naar de hardware vraagt ​​de interrupt redenering . De hardware geeft een vector getal dat de verwerker van de juiste vector lokaliseren . In de vector is de interrupt service routine ( ISR ) de interrupt verwerken noodzakelijk . Als u bijvoorbeeld op de "P " -toets wijst op een ISR routine voor het invoeren van de letter P in een applicatie .
Soorten Interrupt handlers

De vier belangrijkste types van interrupt handlers omvatten niet- geneste , geneste , inspringende genest en geprioriteerd . Een niet - geneste interrupt handler alleen een interrupt tegelijkertijd verwerken en zal extra interrupt signalen negeren . Geneste interrupt handlers zorgen voor interrupts kunnen optreden tijdens een interrupt wordt verwerkt . De huidige interrupt wordt stopgezet als de vorige processen en de nieuwe interrupt wordt eerst behandeld . Geprioriteerde interrupt handlers zal alleen stoppen een interrupt proces als de nieuwe interrupt heeft een gelijke of hogere prioriteit waardering . Inspringende interrupt handlers handelen op dezelfde wijze als geneste handlers , maar reactiveren de interrupt handling sneller na een interrupt eerst heeft plaatsgevonden . Dit vermindert de vertragingstijd tussen interrupts , maar kan meerdere andere fouten veroorzaken .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·De voordelen van een multicore…
·Wat is PC100 geheugen? 
·Vergelijking van EVGA , BFG & …
·Hoe Hook Up een computer moede…
·Hoe te Overclock een NVIDIA Qu…
·Specs voor de MSI KT3V Moederb…
·Hoe te activeren CrossFire 
·Hoe je uitschakelen schrijven …
·Verschil tussen Socket 775 en …
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Hoe te kopiëren en plakken met een Touc…
·Redenen om de iPad Jailbreak 
·Hoe maak je verbinding met een Vent serv…
·Hoe maak je verbinding een tv- tunerkaar…
·Hoe te CDRW schijven wissen 
·Hoe kan ik een 25 pins kabel te converte…
·Hoe de batterij vervangen op de PMU voor…
·Hoe maak je een PC op volle Memory 
·Hoe maak je een Gateway Computer Reboot 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com