Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Verschil tussen Socket 775 en Socket 939
Inzicht in het verschil tussen de verschillende soorten processor sockets is de sleutel tot het kiezen van een moederbord of processor met de functies die u nodig hebt . Processorvoetjes zijn het deel van het moederbord de CPU aangesloten op het moederbord . Socket type bepaalt welke processors het moederbord compatibel is met , de aard van de front side bus het ondersteunt en de aard van de RAM het gebruikt . AMD

moederborden en processoren
ontworpen voor Socket 939 gebruik AMD ontwerpnormen . Deze aansluiting ondersteunt processoren uit zes verschillende families van AMD-processor . Deze aansluiting ondersteunt processoren uit de Sempron en Sempron 64 families en Athlon 64 , Athlon 64 X2 en Athlon 64 FX processoren . Socket 939 ondersteunt ook twee soorten Opteron -processors zijn ontworpen voor gebruik in servers . Deze aansluiting is inclusief single-core Opteron processors met model nummers tussen 144 en 156 en de dual -core Opterons met model nummers tussen 165 en 185 .
Intel

Moederborden en verwerkers
met LGA775 zijn compatibel met verschillende soorten Intel- merk processoren . Deze aansluiting ondersteunt processoren uit de Celeron , Core 2 , Pentium en Xeon-processor families . Processoren uit de familie Celeron ondersteund door deze socket zijn modellen uit de Celeron 400 , Celeron D en Celeron Dual - Core CPU famlies . De LGA775 socket ondersteunt ook vele soorten Pentium processoren , waaronder modellen van de Pentium 4 , Pentium D , Pentium 4 Extreme Edition , Pentium Extreme Edition en Pentium Dual - Core families . De nieuwste processoren ondersteund door deze aansluiting zijn processors gebaseerd op Core microarchitectuur van de Core 2 Duo , Core 2 Quad en Core 2 Extreme families . Hoewel de meeste van de door deze socket processors zijn ontworpen voor desktop computers , het ondersteunt ook meerdere processors uit de Xeon 3000 -serie zijn ontworpen voor gebruik in servers .
Bouw

Socket 939 en LGA775 gebruik verschillende constructie principes die zijn duidelijk zichtbaar in hun ontwerp . Socket 775 maakt gebruik van een configuratie van 775 vergulde contacten gerangschikt in een vierkant rooster patroon met pinnen ontbreken in het centrum , in een hoek en aan twee kanten . Deze configuratie is specifiek voor deze aansluiting en fysiek voorkomt het gebruik van incompatibele processors in deze aansluiting . Socket 939 moederborden en processors maakt gebruik van een 939 - pin configuratie die niet compatibel is met alle andere soorten socket . Diverse andere soorten van AMD-processors maken gebruik van een 940 - polige configuratie - sockets AM2 , AM2 + en 940 - die lijken op , maar niet compatibel met , Socket 939
Features
.

Zowel Socket 939 en Socket 775
zijn ontworpen om verschillende soorten functies die specifiek zijn voor de processors zij verenigbaar zijn met steunen . Socket 939 biedt ondersteuning voor processors met een enkele HyperTransport verbinding en dual - channel DDR RAM -modules . Deze aansluiting ondersteunt ook solitaire DDR DIMM -modules gewaardeerd tussen DDR 200 en DDR 400 . Socket 775 ondersteunt aanzienlijk nieuwere technologieën , waaronder dual - channel DDR3 geheugenmodules en front side bus snelheden tot 1600 megahertz .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Intel Processor Vs . AMD Turio…
·GTX 260M Vs . GTS 360M 
·Ik kan niet Get My HVR - 1600 …
·Hoe maak je een Hitachi harde …
·Het verschil tussen de Round -…
·Hoe PC Clear RAM 
·Aanwijzingen voor Hoe kan ik e…
·Smart Card Definitie 
·Intel 875P Moederbord Specs 
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het schakelen tussen programma's op een …
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Hoe je de bookmarks tussen een MacBook e…
Wat is het verschil tussen de iPad en de…
Het verschil tussen een Apple iPad en de…
Wat zijn de verschillen tussen de iPad e…
  Hardware Articles
·Wat is OSD Ondersteuning & Wat betekent …
·Hoe maak je een computermuis Put Back To…
·Hoe te upgraden van de firmware op een u…
·Hoe kan ik een MacBook Boot op een burea…
·Kan ik configureren een nVidia videokaar…
·Computers en ouderen 
·Hoe je bestanden van SanDisk Ophalen 
·Hoe kan ik een Kingston USB- schijf te f…
·Wat voor soort van Video Graphics Card v…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com