Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is SNR in Geluidskaarten ?
In audio-apparatuur zoals computer geluidskaarten , signaal - ruisverhouding is een meting van het bruikbaar signaal , of het geluid , dat een apparaat produceert boven het volume van de achtergrond brom , ruis en static dat alle elektrische componenten te produceren tot op zekere hoogte . De SNR van een geluidskaart is een van de belangrijkste specificaties want het heeft een directe invloed op de geluidskwaliteit tijdens het opnemen en afspelen . Meten

De SNR van een geluidskaart wordt gemeten in decibel , een meting van 100 dB geeft aan dat een apparaat kan produceren 100 dB bruikbare geluid voor iedere 1 dB lawaai . De decibel schaal is logaritmisch : Als twee apparaten hebben SNR ratings die een verschil van 10 dB , het apparaat met de hogere SNR cijfer produceert 10 keer meer bruikbaar geluid dan het apparaat met de lagere rating
Factoren die van invloed . SNR

Computers
geluid produceren als digitale gegevens , maar sprekers - en menselijke oren - te produceren of geluid horen als analoge data . Een geluidskaart bevat een chip genaamd een digitaal - analoog omzetter ( DAC ) , die verantwoordelijk is voor het omzetten van digitale data naar analoge . De kwaliteit van deze chip is een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn van een geluidskaart SNR . Bijkomende factoren zijn de kwaliteit van de luidsprekeraansluitingen en de afstand tussen een geluidskaart chips en de andere componenten van een computer .
Opname

Een geluidskaart met een hoge SNR is vooral van vitaal belang in een opname studio-omgeving . Sissen en andere ruis kan een opname ruïneren , en een typische opname bestaat uit vele tracks , allemaal apart geregistreerd . Bijvoorbeeld , zou een rots opname hebben sporen voor de gitaar , bas , drums en zang . Elke track vertoont ruis kenmerken van een geluidskaart , en zelfs een kleine hoeveelheid van sissen kan hoorbaar als het aanwezig is op elke track . Bij het selecteren van een geluidskaart voor het opnemen, onderzoekt de SNR van de analoog-naar - digitaal omzetter ( ADC ) evenals de DAC .
Onboard vs Discrete Audio

Veel desktop computers - en vrijwel alle laptops - hebben onboard audio chips in plaats van een discrete geluidskaart . Onboard audio chips zijn goedkoop te produceren, omdat ze minder totale componenten dan geluidskaarten en de neiging om slechtere kwaliteit DACs gebruiken . Daarnaast worden onboard audio chips onder een moederbord van andere componenten geplaatst en hebben de neiging te halen elektrische storingen van hen. De SNR ratings tussen onboard audio chips en discrete geluidskaarten kunnen sterk verschillen . Realtek ALC883 's onboard audiochip heeft een SNR score van 95 dB , terwijl de Creative Sound Blaster X - Fi Titanium HD geluidskaart heeft een SNR waardering van 122 dB . De SNR verschil tussen twee van dergelijke apparaten is vooral duidelijk bij een hoog volume niveau of op hoogwaardige luidsprekersystemen .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·ASUS Hawk Moederbordspecificat…
·Hoe om te vertragen van een co…
·Hoe kies ik de juiste RAM-gehe…
·Micro Processor Types 
·Hoe te verbinden SLI videokaar…
·Hoe naar Mount een computer mo…
·Hoe schrijf je een Compact Fla…
·Hoe maak je een moederbord 's …
·Hoe je RAM -geheugen vervangen…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Hoe je tekst naar spraak in een Kindle 2…
·Hoe te herstellen & Refill HP 56 Cartrid…
·Hoe kan ik een laptop en een desktop syn…
·Hoe te Statische elektriciteit Problemen…
·Een back-up Kindle Books 
·Hoe de Touchpad Unlock op Laptops 
·Hoe te testen een koelventilator 
·Hoe maak je een Microsoft Mouse Repair 
·Hoe kan ik een Eee PC 700 Upgrade 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com