Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> PC Computers >> Content
Core Duo vs Core 2 Duo optreden
Intel heeft altijd de grenzen verlegd van rekenkracht en technologieën en is al lang een begrip in computers . Met de release van zijn Core 2 Duo-processor , kan veel PC-liefhebbers moeilijk te begrijpen hebben hoe dit model stapels tegen zijn voorganger , de Core Duo-processor . Een korte blik op benchmark- score van deze twee processors onthult een aantal belangrijke informatie over deze head - to-head vergelijking . Gelijkenissen processor

Zoals de namen al aangeven , zowel de Core Duo en Core 2 Duo- processors zijn multithreaded processors . Elk van deze eenheden twee processors , die effectief splitst de computerbehoeften daartussen . Beide zijn mobiele chips , wat betekent dat ze zijn ontworpen voor laptops .
De Processors

head - to-head testen , zijn een aantal belangrijke resultaten met de prestaties ratings bereikt . Gemeenschappelijke benchmark- test programma's zoals PC Mark , 3D Mark en Cinebench werden gebruikt voor het onderzoek . Bij deze proeven werden de volgende processor modellen vergeleken :

Intel Core Duo T2400
, 1,83 GHz , 2MB L2 Cache , 667 MHz FSB

Intel Core 2 Duo T5600 , 1.83 GHz , 2MB L2 Cache , 667 MHz FSB

beide chips zijn lager end modellen , en beide hebben de basis specificaties hetzelfde .
de Benchmarks

de vergelijkingen tussen de prestaties ratings van deze twee processors blijkt dat de Core 2 Duo bereikt betere maatstaf ratings door een bereik van maximaal 10 tot 25 procent . Gemiddeld is de Core 2 Duo-processor uitgevoerd ongeveer 13 procent sneller in alle categorieën . Aanzienlijk sterker prestatie werd opgemerkt in CPU- intensieve processen die geen 3D berekeningen . Hier zijn enkele van de bereikte de volgende tests met PC Mark 2004 3D Mark 2006 en Cinebench cijfers :

PC Mark 2004

Core Duo
: 4514 Punten

Core 2 Duo
: 5153 Punten ( een 14,2 procent toename )

3D Mark 2006

Core Duo
: 159 Punten

Core 2 Duo
: 173 Punten ( een stijging van 8,8 procent ) op Twitter

Cinebench Single CPU Test

Core Duo : 114,6 seconden

Core 2 Duo
: 84,5 seconden ( een 26,3 procent toename )

Cinebench Multi CPU Test

Core Duo : 53,9 seconden

Core 2 Duo
: 46,4 seconden ( een 13,9 procent toename )
Temperature Tests

Terwijl de Core 2 Duo ziet een aantal belangrijke prestaties superioriteit in benchmark-tests , kunnen we zien dat het komt tegen een bepaalde prijs . Bij vergelijking van de temperatuur van deze verwerkingseenheden , het Core Duo meldt ten minste twee graden Celsius afname laptop temperatuur . Verwarming is een groot probleem met laptop computers , en het lijkt erop dat de Core 2 Duo 's voorganger is een overwinning in dat aspect .
Macht Issues

Naast verwarming kwesties de eisen aan een verwerker worden hogere niveau duidelijk invloed op de levensduur van de laptop in waarop het draait batterij . Zoals de Core 2 Duo-processor vraagt ​​meer energie voor hogere prestaties , is de levensduur van een laptop met behulp van deze batterij van de processor in vergelijking met een Core Duo laptop verminderd . Tests hebben aangetoond dat de batterij run-time te verminderen met 10 procent gemiddeld bij het uitvoeren van een Core 2 Duo-processor over een Core Duo .
Conclusies

De keuze tussen een Core 2 Duo en Core Duo-processor hangt sterk af van de aard van de laptop die u wilt hebben . Als u op zoek bent naar dat beetje extra kracht , en hebben de neiging om een laptop te gebruiken wanneer slechts aangesloten met een adapter , misschien wel de Core 2 Duo is voor u . Gebruikers op zoek naar een meer draagbare oplossing kan echter willen blijven met de Core Duo-processor . Voor gebruikers die de draagbaarheid van een laptop waarderen , kan de gemiddelde stijging van 13 procent in rekenkracht niet erg belangrijk zijn in vergelijking met een langere levensduur batterij en een computer die minder opwarmt .

Previous: Next:
  PC Computers
·Hoe te herstellen E Drive 
·Waar kan Dell onderdelen worde…
·Hoe maak je een computer voor …
·Hoe kan ik een oude Windows-pc…
·Hoe USB -opstartdiskette maken…
·Hoe een analoge computer te bo…
·Hoe te verwijderen Comcast spa…
·Hoe te Netstat commando gebrui…
·Lenovo ThinkCentre Specificati…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe te installeren een scherm van de lap…
·Hoe om te achterhalen hoeveel RAM Mijn c…
·Hoe te kijken Uitzending TV op uw comput…
·Hoe kan ik een Aangepast papierformaat v…
·Core 2 Quad CPU-prestaties 
·Core 2 Duo Power Supply Eisen 
·Wat is het belang van een zaak bij het u…
·Randapparatuur functioneren niet op een …
·Zotac GF8200 - CE Moederbordspecificatie…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com