Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> PC Computers >> Content
Wat zijn rekenkundige instructies in microprocessors ?
Rekenen instructies in microprocessoren worden uitgevoerd door de Arithmetic Logic Unit ( ALU ) . De ALU voert meestal drie typen rekenkundige instructies : integer rekenkundige bewerkingen , zoals optellen, aftrekken , en soms vermenigvuldigen en delen ; bitwise logische bewerkingen zoals AND , NOT , OR en XOR , en bit -shifting operaties . De meeste moderne microprocessors hoeft ook floating point wiskundige bewerkingen . Deze worden gewoonlijk door een ander deel van de computer zogenaamde floating -point unit ( FPU ) . Exponentiële of trigonometrische berekeningen in de meeste microprocessoren worden bereikt met behulp van software library routines . Bitwise Logic Operations

Bitsgewijze logica
werkt op een of twee bits patronen of binaire cijfers als afzonderlijke bits . Een NOT-bewerking uitvoert logische negatie op elke bit : 0 wordt 1 , en vice versa . Een OR operatie duurt twee bitpatronen van gelijke lengte , overeen komt corresponderende bits ( de eerste van de , de seconde per , enz. ) , en voert een OF-bewerking op elk paar . Het resultaat van elk is 1 als de eerste bit is 1 of de tweede bit 1 is , anders het resultaat nul . Een XOR operatie duurt twee bit patronen van gelijke lengte en voert de XOR operatie op elk paar . Het resultaat van elk is 1 als de twee bits verschillend zijn en 0 indien hetzelfde . Een AND operatie duurt twee binaire representaties van gelijke lengte en voert de AND operatie op elk paar . Het resultaat van elk is 1 als de eerste bit is 1 en de tweede bit is 1 .
Bit -shifting Operations

Bit -shifting werkt op het gehele cijfer in plaats op individuele bits. De cijfers worden verplaatst of verschoven , met een gespecificeerd aantal bits naar links of rechts . Verschuivingen kunnen vermenigvuldigingen door 2 en divisies worden door 2 . Registers in een microprocessor een vast aantal bits voor het opslaan van cijfers , zodat sommige bits kunnen worden verschoven voorbij het " einde" van het register . Diverse soorten verschuivingen verschillen in hoe ze omgaan met de bits verschoven voorbij het einde . Met de rekenkundige verschuiving , stukjes die bewegen voorbij het einde verdwijnen . Met een links rekenkundige verschuiving , worden nieuwe ruimtes gevuld met nul . Met een juiste rekenkundige verschuiving , worden nieuwe ruimtes gevuld met de teken-bit .
Fixed Point Operations

Reële getallen
zijn vertegenwoordigd in microprocessoren in een van twee manieren : vast punt of floating point . Vast punt plaatst een punt ergens in het midden van de cijfers , zoals integers dat gedeelten van een eenheid vormen . Bijvoorbeeld , als je vier decimale cijfers kon je 1/100ths van een eenheid vormen zo 10.82 of 00.01 . Met fixed-point , kunt u niet vertegenwoordigen zeer grote of zeer kleine aantallen omdat er een " vast raam " van de vertegenwoordiging . Fixed- point operaties zijn ook minder nauwkeurig wanneer het verdelen grote aantallen .
Floating Point Operations

Floating point
vertegenwoordigt reële getallen in wetenschappelijke notatie , als een basis -nummer en een exponent . Bijvoorbeeld , kon je 123.456 vertegenwoordigen 1,23456 --- 102 . Floating point maakt gebruik van een ' sliding window " van precisie aangepast aan de omvang van het aantal .

Previous: Next:
  PC Computers
·Hoe te CDG Kopiëren naar CDR 
·Hoe kan ik een Photo Gallery i…
·Hoe te stoppen My System Van S…
·Hoe Memory installeren op een …
·Waarom is het geluid op mijn c…
·Hoe het verhogen van de Voice …
·Hoe om gegevensverlies te voor…
·Hoe worden Computers nuttig at…
·Hoe te Processor Performance v…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Wat Goed Is de iPad ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
Wat zijn de functies van de iPad ? IPad …
Wat kan de Apple iPad doen? 
Wat betekent 3G Mean op de iPad ? 
  Hardware Articles
·Instructies om Refill een HP C5180 toner…
·Hoe kan ik Installeer een webcam voor ee…
·Hoe maak je een magicJack bestellen 
·Wat is een HDD Caddy 
·Hoe verander ik de verversingsfrequentie…
·Hoe maak je een Presario Reset 2100 BIOS…
·Hoe de cd-drive vervangen op een Vostro …
·Hoe te Oude Cassette Tape Music Transfer…
·Problemen met Computer Sound Issues 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com