Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> mainframes >> Content
Wat zijn Special Purpose Digital Computers ?
De term "Special Purpose digitale computers" is een historische naam , zelden gebruikt in de moderne informatica . De vroege ontwikkeling van computers werd gedreven door de behoefte aan machines om specifieke taken , zoals codering of decodering berekening ingewikkelde rekenkundige voeren . Deze special -purpose machines aangetrokken financiële middelen die naar voren reed de ontwikkeling van de informatica. Digitale computers begon te ontstaan ​​in de late jaren 1930 en vroege jaren 1940 . Speciale machines Purpose

De vroegste special purpose computers waren niet wat we vandaag zouden herkennen als een computer . De progressie van machine naar computer was geleidelijk , en de precieze scheidingslijn tussen de twee definities is open voor interpretatie . Charles Babbage gedefinieerd een " Analytical Engine" in 1837 waarin het gebruik van ponskaarten om invoerinstructie de machine opgenomen. Het idee van ponskaarten voor inbreng kwam van de uitvinding van een weefgetouw van Joseph Marie Jackard in 1801 . De mogelijkheid om een ​​machine te programmeren , en de specifieke taak van het weven , maakt het Jackard Loom een vroege vorm van special purpose computer . Ponskaarten als een input -methode verder worden gebruikt voor de berekening tot in de vroege jaren 1970 .
Special Purpose Computers

Hoewel programmeerbaar , Jackard 's Loom en Analytical Engine Babbagage 's (die werd nooit gebouwd ) strekken de definitie van " computer . " De ontwikkeling van de elektronische computers is gegroeid uit het onderzoek van John Atanasoff aan de Iowa State University in 1937 . Deze grote elektrische apparaat was veel dichter bij ons begrip van computers , en verwerkt de interpretatie van gegevens als getallen , waardoor het een " digitale computer . " Dit grondwerk ingevoerd in het Britse project " Colossus " tijdens de tweede wereld oorlog . De Colossus computers werden speciaal gebouwd voor de Duitse encryptie, genaamd de " Enigma " code decoderen . Om deze reden is de Colossus gezien als de eerste Special Purpose Digital Computer .
Elektrische naar elektronische

Vroege computers
, zoals de Colossus , werden gebouwd met een reeks kleppen en condensatoren die binaire getallen aangehouden uitgedrukt hetzij ( 1 ) of uit ( 0 ) . De kosten en de omvang van deze vroege computers betekende dat ze alleen werden opgedragen voor specifieke taken van nationaal belang . De uitvinding van microchips en geïntegreerde schakelingen door middel van de jaren 1950 en 1960 duwde computergebruik in het elektronische tijdperk . Zodra computers werd goedkoper om te produceren , Er werden zij algemeen gebruik machines , en dus het begrip bijzondere doeleinden digitale computers begon te vervagen van gemeenschappelijk gebruik .
Modern Times

zijn nu vele speciale doeleinden implementaties van computergebruik . Enkele elektronische goederen niet een microchip bevat specifiek hardcoded aan de eisen van de functie van de apparatuur omgaan . Echter , deze apparaten " microprocessoren " of " microcontrollers " en worden nooit aangeduid als " digitale computers . " Om deze reden is de term " special purpose digitale computer " wordt zelden gebruikt om te verwijzen naar moderne toepassingen en computer - gecontroleerde goederen .

Previous: Next:
  mainframes
·De voordelen van een supercomp…
·Hoe je laptop gebruiken als Mo…
·Hoe te PCB Leveranciers Select…
·Verschillen tussen Mainframe C…
·Hoe te verbinden uw laptop naa…
·Hoe een thin client -server co…
·Hoe maak je een dual boot syst…
·Wat zijn Mainframe Computer na…
·Aspire X - Infinity instructie…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Wat Goed Is de iPad ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
Wat zijn de functies van de iPad ? IPad …
Wat kan de Apple iPad doen? 
Wat betekent 3G Mean op de iPad ? 
  Hardware Articles
·HP Pavilion 505N Specificaties 
·Hoe de spatiebalk op een HP dv9000 lapto…
·Hoe je twee harde schijven samenvoegen 
·Microfoon Echo oplossen in Windows Vista…
·Is ? 
·Hoe je profielen van PDS Leden Print 
·De beste manier om te veranderen van een…
·Hoe kan ik Interpreteer de LED Computer …
·Tekenen van een Bad Power Source op een …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com