Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Overklokken is goed?
De handeling van het overklokken van de processor van een computer kan u helpen om efficiënter gebruik van het ouder hardware te maken zonder de noodzaak om te upgraden , maar komt met een aantal risico's . Tenzij je voorzichtig zijn en weten wat je doet , kan je eindigen met defecte of beschadigde onderdelen . Als dit juist gebeurt , overklokken van je systeem kan betere prestaties bij veeleisende toepassingen zoals games , alsook beeldbewerkingssoftware opleveren . Het is niet per se een gratis oplossing , zoals je zou kunnen hebben om geld te besteden aan aftermarket koeling aan de overgeklokt systeem stabiel te houden . Prestaties

Als je je computer gebruikt voor de processor - intensieve taken zoals video encoding of gaming , zal je een meetbare toename prestaties opmerken tijdens het overklokken . Soms is een enkele component kan de bottleneck in het systeem , het verlagen van de prestaties van al het andere . Door overklokken dit onderdeel , u de bottleneck te verwijderen en kan volledig gebruik maken van alle onderdelen te maken . Een computer die wordt gebruikt voor eenvoudige taken , zoals het surfen op het internet en het verzenden van e-mail , is het minder waarschijnlijk om te profiteren van overklokken . Voordat de besteding van de tijd en energie aan overklokken , ervoor te zorgen dat de resultaten zullen zijn de moeite waard .
Koeling

Terwijl overklokken kan betere prestaties opleveren , zal het in de meeste gevallen genereren ook meer warmte en plaats meer spanning op de componenten . Om de extra warmte heb je meestal om te investeren in een betere koeloplossing , kan zeer duur worden afgevoerd. Het is niet de moeite waard overklokken van een computer als de kosten van een betere koeling gaat om de prijs van gewoon upgraden van de componenten overschrijden . Doe wat onderzoek over de onderdelen die je wilt overklokken te bepalen wat voor soort koeling nodig is en wat de kosten zijn betrokken . Overklokken is alleen goed als je een aanzienlijke stijging prestaties kunt krijgen zonder de uitgaven te veel op koeling .
Risico
p Met de hoeveelheid informatie en gratis software beschikbaar , overklokken is beduidend veiliger dan vroeger , maar het is niet zonder risico's . Overklokken onderdelen uiteraard vervalt de garantie . Moderne hardware fail - kluis op zijn plaats om te voorkomen dat u schade veroorzaakt , maar het is nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn . Overclock in kleine stappen en ervoor zorgen dat alles werkt zoals verwacht voordat u verder gaat . Overklokken is van geen enkel nut als je alle onderdelen in het proces beschadigen .
Stabiliteit

Het doel van het overklokken van een systeem is om de prestaties te verhogen zonder schadelijke stabiliteit . Na overklokken van je systeem , het uitvoeren van een paar stresstests om ervoor te zorgen dat alles stabiel is voordat u een belangrijk werk . Dit is vooral belangrijk als u meerdere onderdelen hebt overclocked . Stresstests Plaats het systeem onder zware belasting uit te roeien instabiliteiten die niet merkbaar zou kunnen zijn bij normaal gebruik.

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Hoe maak je een USB 2.0 PCI-ka…
·Hoe de ThinkPad R61 HDD Upgrad…
·Hoe Memory Toevoegen aan PCI E…
·Hoe Memory Upgrade op een Comp…
·Hoe maak je een Thermal Pad ma…
·Hoe maak je een PC3200 400Mhz …
·Hoe kan ik een Fan installeren…
·Hoe te Water Cooling Systems D…
·Hoe maak je een nieuwe SATA ha…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Hoe kunt u uw iPad op te zoeken als je h…
Waarom is iTunes niet delen met iPad ? 
Heeft mijn iPad opladen wanneer hij is a…
Wat is de Focus van de iPad ? 
  Hardware Articles
·Hoe uw laptop Maak een touchscreen 
·Hoe kan ik een dvd -brander installeren …
·Hoe maak je een Compaq V3000 Hard Drive …
·Het upgraden van een Dell Inspiron grafi…
·Hoe maak je een draadloze signaal Booste…
·Welk type van scherm is op een Inspiron …
·Hoe een Electret Microphone Conect een P…
·Hoe te openen de zaak op een Acomdata 
·Hoe te installeren Filemaker Ga voor de …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com