Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Vermogensbronnen >> Content
Wat zijn AC /DC adapters ?
Elektronische apparatuur vereist vaak voltageregeling goed kan functioneren . AC /DC adapters helpen dit mogelijk doordat elektronische apparaten die gewoonlijk worden bediend via de elektrische stroom die door batterijen ( die een directe stroom van elektriciteit ) worden opgeladen of volledig aangedreven door elektrische stroom van standaard stopcontacten ( wat een wisselspanning van elektriciteit ) . Afhankelijk van hun specifieke gebruik , kunnen deze apparaten variëren in grootte van een doosje lucifers om een kleine straatklinker . Inzicht Wisselstroom
Highly gebracht electricty stroomt langs hoogspanningslijnen van elektriciteitscentrales naar buurten waar het wordt " getransformeerd " of verlaagd voltage voor gebruik in woningen .

Moderne elektriciteitsnetten maken gebruik van een vorm van elektriciteit genaamd " wisselstroom ", omdat het zorgt voor de energie over lange afstanden te verzenden . De basis aard van wisselstroom ( en de naam ) komt uit hoe het is gegenereerd en verzonden . Zestig keer per seconde , wordt de kracht stroomt uit standaard wandcontactdozen wisselende richtingen van stroom . Deze complexe golven te maken van dit soort elektriciteit eenvoudiger te beheren en te transformeren in andere voltages , dat is waarom het is de primaire vorm van elektriciteitsopwekking in de meeste ontwikkelde landen .
Understanding Direct Current
< br > Batterijen zijn een gemeenschappelijke bron van gelijkstroom .

" Direct current" ( of DC stroom ) verwijst naar de manier waarop elektronen reizen rechtstreeks in dezelfde richting een circuit van een gebied van negatieve lading op een gebied van positieve lading om om elektronische apparaten . Chemische batterijen zijn de meest voorkomende bron van gelijkstroom elektriciteit . Andere bronnen van gelijkstroom elektriciteit zijn zonnecellen , brandstofcellen en sommige soorten van generatoren ontworpen om gelijkstroom elektriciteit te voorzien .
Gemeenschappelijke apparaten die adapters
Mobiele telefoons zijn slechts een van een aantal apparaten die afhankelijk AC /DC adapters werken .

Laptop computers zijn primaire voorbeelden van apparaten consumenten dagelijks gebruiken die vereisen dat AC /DC- adapter om ofwel de batterijen of het bedienen van de computer wanneer de batterijen leeg zijn . Echter , laptops zijn slechts het begin . Het volgende is een lijst van veel gebruikte consumenten apparaten die een of andere vorm van voedingsadapters nodig : mobiele telefoons , MP3-spelers , draagbare cd-spelers , een aantal printers , externe harde schijven , pc-luidsprekers , draadloze telefoons , PDA's , tablets , e - readers , draadloze routers en snoerloze gereedschappen .
Device Specific Adapters
Er is geen echte universele stroomadapter . Elk apparaat heeft specifieke eisen waaraan moet worden voldaan voor de veiligheid en de goede werking van het apparaat .

Volgens Popular Science inzender Jon Chase , AC /DC power adapter - of " wall wratten " - zijn de overname van de leefruimte in huizen, omdat de wereld is in een " elektronica - geobsedeerde leeftijd . " Adapters kunnen fabrikanten van elektronica tot populaire apparaten zoals mobiele telefoons en MP3-spelers kleiner en draagbaarder te maken zonder dat een hoop kosten. Echter , zo doende , apparaten en de adapters die zij nodig hebben zijn minder dan universele . Bijvoorbeeld , een adapter voor een laptop hoogstwaarschijnlijk niet compatibel is met een andere laptop , zelfs als de kabel die wordt aangesloten op de laptop lijkt alsof het zal passen . Altijd in overleg met de fabrikant van het apparaat over een AC /DC- adapter nodig .

Previous: Next:
  Computer Vermogensbronnen
·Beschadigd Voeding op een Asus…
·Hoe om te upgraden Voeding My …
·Hoe te verbinden Fan kabel naa…
·Hoe kan ik een laptop batterij…
·De batterij wordt niet opgelad…
·Welke draad welke op een cd - …
·Hoe maak je een Gelijkstroomco…
·Toegang krijgen tot de CMOS-ba…
·Hoe niet - Sony Laptop Accu Ge…
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Wat Goed Is de iPad ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
Wat zijn de functies van de iPad ? IPad …
Wat kan de Apple iPad doen? 
Wat betekent 3G Mean op de iPad ? 
  Hardware Articles
·Waarom wordt mijn Canon Multipass Printe…
·Hoe je RAM Acer Aspire Install 5315 Seri…
·Verzorging van Diskettes 
·Hoe Memory In een HP DesignJet 650 
·Hoe kan ik bijwerken een moederbord BIOS…
·Hoe je RAM toe aan een Xerox 6180 
·Audacity gebruikt niet de geluidskaart 
·Hoe krijg ik toegang tot mijn PC webcam …
·Hoe te Sluit een externe diskdrive naar …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com