Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is SATA op een PC moederbord ?
Met het oog op een harde schijf te laten werken met de rest van de computer , moet deze gegevens mee te delen volgens een gevestigde norm . Zoals technologieën veranderen , nieuwe normen vervangt oudere. In de vroege jaren 2000 , de Serial Advanced Technology Attachment ( SATA ) harde schijf-interface standaard ontstaan ​​, die de plaats van de eerdere PATA , of Parallel Advanced Technology Attachment norm . Nieuwere computers hebben SATA -aansluitingen ingebouwd om hun moederborden. Moederbord

moederbord van een computer is de belangrijkste elektronische printplaat . Het heet een moederbord , omdat het dient als een controle centrum en het aansluitpunt voor kleinere printplaten met de microprocessor , geheugen , video en andere functies . Vroege moederborden had geen harde schijf-interface circuits , delegeren die functie aan een plug-in dochter -kaart . Met kleinere kring maten kwam de mogelijkheid om meer functies inpakken op het moederbord zelf , en in 2011 het gebruikelijk is geworden voor het moederbord naar SATA harde schijf -aansluitingen hebben .
Hard Drive

de computer slaat het grootste deel van de gegevens op de harde schijf . De harde schijf bestaat uit een draaiende magnetische schijf mechanisme en printplaten te laten werken . Elke harde schijf heeft een interface circuit waardoor het verzendt en ontvangt gegevens naar de computer . Veel als twee mensen dezelfde taal om te communiceren moet spreken , moet de computer en de harde schijf hebben dezelfde interface standaard .
Interfaces

De harde schijf-interface standaard heeft specificaties voor zowel hardware als software . Voor hardware, moet connectors paren aan elkaar en de kabels moeten hoogfrequente signalen uitvoeren zonder gegevens te verliezen . Elektronische circuits moeten omgaan met de spanning en stroom transporteren van data . De software standaard organiseert de data bits in standaard - grootte blokken . Naast SATA , een aantal harde schijven ondersteunen de Universal Serial Bus ( USB ) -standaard. Anderen ondersteunen IEEE 1394 , ontwikkeld door de International Electrical and Electronic Engineers organisatie . Weer anderen gebruiken een glasvezel link voor zeer hoge snelheid data overdracht .
PATA en SATA

Harde schijven slaan vele gigabytes aan gegevens en de noodzaak om toegang te krijgen en over te dragen dat gegevens zo snel mogelijk . Computer wetenschappers meten harde schijf data transfer snelheden in termen van digitale bytes , of tekens , per seconde . De laatste versie van de eerdere PATA -interface verhuisde een maximum van 133 miljoen bytes per seconde ( MB /s ) . Bij de eerste versie van SATA vervangen PATA , was in staat 150 MB /s . De huidige SATA 3 standaard kan overbrengen 600 MB /s .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe kan ik een AGP 8X -kaart i…
·Computer Components voor Gehan…
·Dus je wilt weten hoe je een h…
·Stranded Wire Load Specs 
·Tips over het gebruik Biometri…
·Data Collection & Ramp Data Re…
·Hoe kan ik de batterij van mij…
·Hoe maak je een USB-opslagappa…
·Hoe te Printplaten ontwerp 
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Hoe de Kindle werkt 
·Hoe te bespoedigen een Compaq Presario 2…
·De voordelen van Input Devices 
·Problemen met een Elmo Projector 
·Hoe Hook Up een computer naar ontvangers…
·Hoe je harde schijven converteren naar N…
·Hoe maak je een Belkin Keyboard Driver 
·Hoe maak je een Canon I4500 printcartrid…
·Wat zijn UDF -bestanden? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com