Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is Cache L1 en L2 Cache
? Een zeer belangrijk onderdeel van de moderne centrale verwerkingseenheden is de cache . De CPU cache is een deel van computergeheugen dat de CPU gebruikt om kleine hoeveelheden gegevens die momenteel in gebruik opbergen . Door het gebruik van de cache , kan de CPU de opgeslagen data veel sneller dan wanneer het had toegang tot de gegevens via het hoofdgeheugen van de computer , het versnellen verwerkingstijd openen . De CPU

De CPU is het onderdeel van de computer die eigenlijk loopt de programmering van de computer . De CPU wordt gegeven een reeks instructies en voert ze in de aangegeven volgorde om te werken op een set van gegevens .
Memory Wachttijd

Een probleem
die kunnen vertragen de snelle uitvoering van een programma geheugen latency . Geheugenvertraging is de tijd die nodig is voor de CPU om te lezen of te schrijven naar het geheugen van de computer , waardoor de CPU wachten op de gegevens over te dragen alvorens verder uitvoering van het programma . Als een computer krijgt een snellere CPU , kan de CPU in staat zijn om haar aanwijzingen sneller uit te voeren , maar de totale uitvoeringstijd van een programma kan nog worden beperkt door het geheugen latency .
CPU geheugencache

Om u te helpen verlichten het probleem van het geheugen latency , de meeste CPU's hebben een geheugen cache . De cache is een klein gedeelte van geheugen in de CPU die veel sneller toegankelijk dan het hoofdgeheugen van de computer . Als de CPU nodig heeft om toegang te krijgen tot een deel van de gegevens , het controleert eerst of het beschikbaar is in de CPU -cache voordat u het hoofdgeheugen .
Mutli - Level Cache

een probleem met het geheugen caches is de trade - off tussen cache grootte en latency . Hoewel de latentie van een cache is veel lager dan de latentie bij toegang het hoofdgeheugen , het is nog niet direct , en hoe groter de cache , het meer latentie zal hebben . Om dit tegen te gaan , sommige CPU's gebruik maken van een multi-level cache . Met een multi - level cache , wordt de CPU -cache eigenlijk opgebouwd uit een aantal caches van verschillende grootte . Wanneer de CPU nodig heeft om toegang te krijgen tot iets uit het geheugen , het controleert eerst de kleinste en snelste cache op niveau 1 of L1 . Als de gegevens er niet wordt gevonden , blijft het de volgende kleinste cache op L2 , en zo verder tot het ofwel vindt de gegevens of het hoofdgeheugen van de computer bereikt .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe kan ik een dvd -brander in…
·Hoe maak je mijn computer Read…
·Hoe werkt Dubbelzijdig printen…
·Hoe te verwijderen van de Droi…
·Hoe maak je een RCA Video Capt…
·Hoe maak je een Turing Machine…
·Uitleggen DVD Blank Media 
·Hoe te gebruiken mijn SD-kaart…
·Hoe een gebruikte CD Soort 
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Hoe Volledig opladen van een laptop 
·Inspiron E1505 Driver List 
·Hoe de Dell Dimension 4600 herformattere…
·Hoe de beste Signal Met Krijg een MagicJ…
·Hoe te controleren Beschikbaar geheugen …
·Lijst van Socket 462 moederborden 
·Wat zijn de Vier Wijzen Input Devices ? 
·Hoe maak je een Epson Projector Fix Met …
·Zal HandBrake Werk voor een iPad ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com