Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
10 Verschillen tussen Analoge en digitale Computers
Door de beperkingen van digitale computers in de jaren 1960 en '70 , ingenieurs , technici en wetenschappers opgelost complexe problemen met behulp van analoge computers . Een analoge computer genereert continu signalen met behulp van draaiknoppen en schakelaars voor de input , en meters voor de output . Met de vooruitgang in digitale technologie , analoge computers stierf uit in de late 20e eeuw , hoewel veel van zijn ideeën te voeren op in de muziek synthesizer ontwerpen . Hoewel een ieder lost soortgelijke problemen , analoge en digitale computers hebben een aantal verschillen . Output

digitale computers produceren cijfers als output . De computer maakt gebruik van beeldschermen , printers , disk drives en andere randapparatuur om deze uitgang te vangen . Analoge computers uitgangsspanning signalen , en heeft sets van analoge meters en oscilloscopen om de spanningen weer te geven .
Elektronische circuits

Analoge computers circuits gebruiken opamps , signaal generatoren en netwerken van weerstanden en condensatoren . Deze circuits verwerken continu spanningssignalen . Digitale computers gebruiken een verscheidenheid van aan-uit schakelen circuits , zoals microprocessoren , klokpulsgeneratoren en logische poorten .
Discrete versus Continue Signalen

De belangrijkste kenmerk dat digitale computers van analoge onderscheidt is de aard van de signalen . Digitale signalen hebben twee discrete toestanden , aan of uit . De uit-stand is meestal nul volt , en de hoge toestand is meestal vijf volt . Analoge signalen continu . Zij kan elke waarde tussen twee uitersten , zoals -15 en +15 volt hebben . Spanning een analoog signaal is kan constant zijn of variëren met de tijd .
Emulatie

Met de verbeterde technologie , kan snel digitale computers het gedrag van analoge computers emuleren . Bijvoorbeeld kan een programma een digitale computer een 2000 Hz sinus in real time en met een nauwkeurigheid en betrouwbaarheid die analoge schakelingen niet kan evenaren berekenen . Analoge computers hebben een beperkte mogelijkheid om digitale systemen na te bootsen .
Beschikbaarheid

Weinig voorbeelden van analoge computers blijven bestaan ​​. De componenten en ontwerpen bestaan ​​nog steeds , hoewel maar weinig trachten hen op te bouwen . Aan de andere kant , bijna alle computers werkt tegenwoordig digitaal , variërend van eenvoudige apparaat controllers aan ruimte - en kleinbedrijf supercomputers met duizenden microprocessoren .
Noise

Analoge computers
must omgaan met een bepaald minimumniveau van elektrische ruis in de circuits , en dit beïnvloedt de nauwkeurigheid . Digitale computer circuits hebben ook elektrische ruis , maar het heeft weinig tot geen effect op de nauwkeurigheid of betrouwbaarheid .
Programmeren

U kunt zowel analoge als digitale computers programmeren , hoewel de methoden zijn verschillend . Digitale computers gebruiken zorgvuldig geschreven lijsten van ingewikkelde instructies , waaronder het vergelijken van twee getallen , het verplaatsen van gegevens van de ene locatie naar de andere of twee getallen met elkaar te vermenigvuldigen . Op een analoge computer programmeren , verschillende subsystemen u met elkaar te verbinden elektrisch met patch kabels . Zo sluit u een signaalgenerator aan een bedieningsknop die de signaalsterkte varieert .
Grootte

Analoge computers
variëren in grootte van kleine desktop-systemen van de grootte van een grote boek te lang rekken vol met apparatuur . Digitale computers variëren van minuscule microchips een paar millimeter vierkant tot kamer - en kleinbedrijf server installaties .
Signal Coördinatie

Een digitale computer coördineert de signalen met een master clock . De klok produceert hoogfrequente stroom aan-uit elektrische pulsen , elke puls een " tick " van de klok . Elke activiteit in de computer , van getallen vergelijken met bewegend gegevens in het geheugen , is een bepaald aantal klokpulsen . Snelheid van de klok bepaalt algehele snelheid van de computer . In een analoge computer signalen eenvoudigweg van de ene circuit naar het andere, zonder reeds bestaande centrale coördinatie . Vanwege dit gebrek aan coördinatie , analoge computers kunnen chaotisch en onvoorspelbaar gedrag gemakkelijker dan digitale systemen De numerieke , discrete karakter van digitale computers maakt onthullen .
Data Storage

gegevensopslag eenvoudig . Een geheugencircuit kopieën en behoudt de discrete toestanden van een ander circuit . Voor analoge computers , opslag van gegevens is moeilijker , omdat ze gebruik continue signalen . Een circuit dat een analoog signaal slaat is gevoelig voor drift in de tijd. De beste aanpak voor analoge computers is een hybride is. Omzetten van de analoge signaal naar een nummer en bewaar het nummer in een digitale schakeling .

Previous: Next:
  Computer Drives
·AGP Video : 8X Vs . 4X 
·Hoe het standaard Wijzig CD-sp…
·Tips over het gebruik Biometri…
·Hoe te Verwijderde items zoeke…
·De beste harde schijven voor o…
·Wat zijn de snelste CPU's op d…
·Hoe maak je een USB naar Seria…
·Hoe maak je een RAM- schijf op…
·Hoe maak je een draagbare hard…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Hoe kan ik gegevens automatisch na 10 mi…
De 10 dingen die een iPad Needs 
Het schakelen tussen programma's op een …
De verschillen in de iPad & iPad 3G 
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Negen Verschillen in de iPad en iTouch 
  Hardware Articles
·Hoe uit elkaar te halen een Intel iMac 
·Doel van een draadloze netwerkkaart 
·Vijf Krachten van de Computer Industry 
·Voordelen van DDR3 
·Het verschil in DVD - R en DVD + R 
·Hoe je CPU Fan fouten te repareren 
·Basis Epson Stylus CX6000 printer Proble…
·Hoe maak je een geluidskaart deactiveren…
·Hoe kan ik een IDE- USB -adapter Build 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com