Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
AGP Video : 8X Vs . 4X
AGP , Accelerated Graphics Port , is een interface geïntroduceerd door Intel in 1996 als antwoord op de toenemende 3D- eisen die niet door de PCI-standaarden gebruikt op dat moment zou kunnen worden behandeld . Sinds zijn verschijning , werden verschillende versies van AGP vrijgegeven om gelijke tred te houden met de race voor de prestaties . Geschiedenis van Videokaarten

Op het moment dat de eerste personal computers op de markt terug in de jaren '70 , werden hun video capaciteiten totaal genegeerd en totaal nutteloos maar dingen snel veranderd . Met de ontwikkeling van PC , de software ook ontwikkeld en in de vroege jaren 1980 , de vraag naar meer video stroom werd duidelijk . De vroege systemen , zoals ATARI 2600 had video chips geïntegreerd , maar de vraag naar uitbreidingsmogelijkheden leiden tot het ontstaan ​​van verwijderbare videokaarten . De ISA slots werden gebruikt voor videokaarten eerst in 1984 toen de 16 bits versies werden vrijgegeven , gevolgd door PCI en de toenemende behoefte van stroom tot het uiterlijk van de AGP sleuf 1996 .
< Br > Evolutie van AGP

de AGP was de eerste dedicated video slot. De ISA- en PCI -sleuven kunnen worden gebruikt voor het aansluiten van meerdere randapparaten zoals geluidskaarten of LAN-kaarten , terwijl de AGP had slechts een gebruik : video . De eerste versie van AGP , 1x , leverde een snelheid van 266 Mb /s , stimuleren tot 533 Mb /s voor de tweede . De derde en vierde generatie verdubbeld , het leveren van 1,07 GB /s voor de AGP 4x en 2,14 GB /s voor de AGP 8x .
Voordelen van AGP

de beste eigenschap van AGP is het feit dat het heeft directe toegang tot het RAM-geheugen en dit verbetert de snelheid ten opzichte van de PCI . Ook de communicatie tussen de videokaart en CPU is sneller , wat leidt tot betere prestaties .
AGP 8X vs AGP 4X

De 8X en 4X -versies van de AGP zijn de meest gebruikte . De aansluiting op het moederbord zelf is belangrijker dan de videokaart , zoals het moederbord slot zal de compatibiliteit instellen . AGP- kaarten zijn backwards compatible , dus een 8X kaart zal ook werken in een 4X -modus , en compatibel zijn met een moederbord uitgerust met een 4x -slot kan worden , maar zal een 8x slot nodig op het moederbord om zijn volledige kracht te gebruiken . Het kiezen van een moederbord met een AGP 8x slot zal de compatibiliteit en de beste resultaten te verzekeren met zowel 4X en 8X kaarten .
Nadelen

Het belangrijkste nadeel van de AGP is dat het kan niet werken met twee of meer videokaarten . Al games en 3D-toepassingen ontwikkeld , de noodzaak van 3D rendering heeft overschreden de mogelijkheden van de AGP . De PCI Express- standaard werd in 2004 geïntroduceerd als een antwoord op het probleem , dat in staat is het gebruik van meerdere videokaarten waardoor de prestaties .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Installatie fout met IDE Drive…
·Hoe een IOGEAR Bluetooth Reset…
·Maxtor One Touch 4 Specs 
·Hoe te gebruiken Logitech Quic…
·Hoe om bestanden te verplaatse…
·Toegang tot een gesloten syste…
·Hoe te CDG & MP3 branden om te…
·Hoe maak je verbinding een Dis…
·Hoe om gegevens van een laptop…
  Related Articles
Hoe om video te converteren naar Apple i…
Hoe de iPad Video Problemen Playlist 
iPad Video File Maten 
Hoe je foto's en video nemen van de iPad…
Hoe kan ik een video afspelen op een iPa…
Hoe kan ik een video uploaden naar iPad 
Hoe Video Overdracht van een computer na…
Hoe Video Mirroring gebruiken op de iPad…
Video Specificatie voor de iPad 
  Hardware Articles
·How Do You Turn Up the Volume op een lap…
·Hoe maak je een Intrepid Touchpad uitsch…
·Hoe maak ik Undock een HP OmniBook 510 L…
·Hoe de patronen veranderen op de Epson T…
·? Wat is een nuldoorgangsdetector 
·Hoe te Audio-apparaten detecteren in XP 
·Software voor Slide & Negative Converter…
·Hoe kan ik scannen en opnemen van een do…
·Hoe kan ik een HP Officejet inktcartridg…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com