Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is een x86 Machine
? Een x86- machine is een computer die een specifiek type van centrale verwerkingseenheid of CPU , oorspronkelijk ontwikkeld door Intel gebruikt . De CPU is het brein van een computer en controleert draaien van programma bewerken van gegevens opgeslagen in het geheugen . Hoeveel geheugen de CPU in staat is behandeling is het aantal bits . De CPU problemen opdrachten met een gespecialiseerde machinetaal genoemd samenstel , dat specifiek is voor de vorm of architectuur , van een bepaalde processor . Een x86 machine is een computer die een x86 CPU en de x86 assembly taal gebruikt . Geschiedenis

De eerste x86 CPU werd uitgebracht door Intel in 1978 met de 8086- processor . De hoofdontwerper van de 8086 CPU , Stephen Morse , bedoeld de 8086 CPU software efficiënter te maken . De populariteit van de x86 processor verhoogd wanneer International Business Machines koos voor de tweede generatie x86 -processor voor zijn eerste personal computer . IBM liet het model 5150 PC in 1981 . Sindsdien is de x86 CPU op de markt heeft gedomineerd voor personal computers .
Verschillen

De x86 CPU verschilde van andere processors op verschillende manieren . Een van de grootste verschillen tussen haar en haar concurrenten was dat floating point berekeningen werd geïntegreerd in de CPU , in plaats van op een aparte chip . Een ander verschil is dat gepijplijnde instructie gebruikt , of het had de mogelijkheid om twee instructies tegelijk behandelen . Te beginnen met de 286 CPU , kan de x86 CPU inspelen op grote hoeveelheden geheugen dan andere processors .
Gebruikt

De x86 CPU werd voornamelijk gebruikt in personal computers tot 1990, toen Compaq produceerde de eerste server met de x86 CPU . In 2005 , Apple overgestapt van de Power PC CPU op een Intel - gebaseerde CPU gebaseerd op de x86 CPU . Terwijl iets afwijken van het type CPU gebruikt in de meeste Windows-en Linux-computers , de nieuwe Intel CPU toegestaan ​​Apple computers om het Windows-besturingssysteem draaien zonder emulatie .
Recente ontwikkelingen

Oorspronkelijk kan de x86 CPU alleen 16 bits geheugen tegelijkertijd gebruiken , maar het werd ontwikkeld tot een 32 - bit processor . In 2003 , Advanced Micro Designs begonnen met de verkoop van een 64 - bit x86 CPU genaamd de AMD Athlon 64 . Een jaar later , AMD bracht de eerste multi-core x86 cpu . Een multi - core processor combineert meerdere processors op een chip .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe kan ik een Dell Latitude C…
·Wat is een computer chip gemaa…
·Hoe om gegevens van de ene com…
·Hoe maak je een stappenmotor c…
·Doe Laptops Come With Speakers…
·Hoe configureer ik een Netopia…
·Hoe te schakelen Drive C tot e…
·Hoe maak je verbinding een dig…
·Hoe maak je een TopView KVM-sw…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te Reboot of resetten Een iPad 
Hoe maak je een iPad Clean 
Hoe maak je een iPad Power Adapter kopen…
Hoe te Keer de kleuren op een iPad naar …
Hoe goed Stuur een e-mail op een iPad 
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het opzetten van Microsoft Exchange …
Hoe kan ik een Apple iPad te melden 
  Hardware Articles
·Hoe krijg ik mijn koptelefoon te werken …
·Logica sondes zijn handig voor het teste…
·Hoe Hook Up Harman /Kardon Speakers 
·Wat is een EPD -apparaat op een Gateway …
·Luid piepend geluid Van een grafische ka…
·Wat u moet weten over upgraden Desktop C…
·Wat is de betekenis van volledig gebuffe…
·Inspiron 9400 Specificaties 
·Hoe te Eyetoy Opgezet als een USB webcam…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com