Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
2.5 Sata Vs . 3,5 Sata
Serial Advanced Technology Attachment ( SATA ) is de afstammeling van de Parallel ATA ( PATA ) , een protocol dat door opslagapparaten . Serial ATA verschilt van Parallel ATA door snel sturen beetjes langs een smal pad , terwijl PATA maakt gebruik van een breder pad dat zijn stukjes zo snel niet te sturen . SATA is in staat om veel hogere snelheden , en zijn harde schijven worden geleverd in twee verschillende maten : 3,5 inch en 2,5 inch . Hier zijn de belangrijkste manieren waarop ze verschillen . Sommige Achtergrond Context

De maataanduiding is niet echt een meting van de breedte of lengte van het apparaat . De " 3,5 inch " verwijst naar de drive oorspronkelijke bedoeling , dat was " floppy " disks bevatten 3,5 inch breed . Op dat moment , harde schijven waren fysiek veel groter dan ze nu zijn , maar met de tijd komt miniaturisatie . Mensen manieren vinden om verschillende stukjes hardware kleinere , die minder materiaal , die het product goedkoper te produceren maakt gebruik van te maken .

Uiteindelijk harde schijven waren klein genoeg om te passen in het kader van een computer zaak die oorspronkelijk was geweest ontwikkeld voor 3,5 - inch floppy disk drives . In de praktijk is een standaard " 3,5 - inch " harde schijf is eigenlijk 4 cm breed , 5,75 cm lang en 1 cm hoog . De oudere 5.25 - inch schijf behuizingen zijn nog steeds in gebruik , maar ze zijn over het algemeen alleen gebruikt voor optische drives , flash card readers , of audio - video- panelen .
Miniaturisering

echter , miniaturisatie marcheert verder . De motivatie harde schijven nog kleiner te maken is afkomstig van de laptop fabrikanten . Een kleinere harde schijf bevrijdt ruimte voor andere componenten in het gebied onder het toetsenbord van uw laptop , waar de fysieke ruimte is een kostbaar goed . Als u de harde schijf klein genoeg kan maken , kunt u meer dan een passen in een laptop , wat een groot voordeel voor sommige gebruikers kan zijn . De 2,5-inch harde schijven zijn de norm in deze sector geworden .
Warmte , geluid en stroomverbruik

Op het eerste , deze drives maxed out op 5400 RPM ( omwentelingen per minuut , een indirecte maatstaf voor de prestaties ) , maar de 7200 RPM meestal geassocieerd met desktop harde schijven is steeds vaker . De langzamere harde schijven nog steeds besparen aanzienlijk meer energie en produceren minder warmte en geluid . De 7200 RPM , 2,5 - inch schijven op hun beurt vereisen minder stroom en produceren minder geluid en warmte dan de 3,5 - inch neven. Toch zal de 3,5 - inch schijven altijd superieur in termen van opslagruimte . De meeste zou kunnen kiezen dat , maar 2,5 - inch schijven zijn nog steeds populair bij desktop- gebruikers die de voorkeur aan een stille computer , of gebruikers die graag mini - computers te ontwerpen .
Media Devices

Hoewel 2,5 - inch drives zijn klein , ze zijn niet vrij klein genoeg om in de meeste draagbare media-apparaten , zoals een iPod . Terwijl sommige iPods kan worden uitgebreid met een hogere capaciteit flash drives , ze zijn niet compatibel met SATA-schijven en flash-opslag wordt steeds populairder omdat het geen bewegende onderdelen , waardoor het lawaai en slijtage van de bewegende delen van een standaard harde . rijden
Portable Storage

de 2,5 - inch harde schijven zijn populair voor externe opslag - meer voor draagbare harde schijven dan back-up opslag , aangezien de 2.5 - schijven kunnen ' t houdt zoveel gegevens . Een kleinere schijf betekent een kleinere ( en lichter ) schijf behuizing .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe controleert de vrije ruimt…
·Hoe je dode computer Batterije…
·Wat is een beschrijfbare schij…
·Hoe maak je Auto Adjust een we…
·Hoe te Space Get op een CD - R…
·Hoe kan ik een APK -bestand op…
·Hoe software te verwijderen va…
·Hoe maak je een harde schijf v…
·Soorten Kiosken 
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe te openen BIOS naar de standaardinst…
·HP M8400f RAM Capaciteit 
·Soorten DDR2 Memory 
·Hoe kan ik een Athlon CPU Install 
·Hoe te verwijderen schrijven Bescherming…
·Hoe maak je een High Performance PC Buil…
·Hoe sluit je de Webcam 
·Hoe maak je een Asus Silent Knight insta…
·Hoe kan ik mijn computer bestanden opsla…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com