Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Disk Format Types
Als het gaat om computers , de term " schijf " verwijst naar de lange termijn data -opslag-apparaten . De naam is afkomstig van de basis- vaste schijf , waarbij een schijfvormig plateau met magnetische reactieve bekleding leidt de gegevens enen en nullen slaan . Er is een heel scala aan nieuwe formats die zijn gekomen en gegaan , maar optische drives en USB flash drives hebben laten zien dat ze hebben uithoudingsvermogen . Een recente ontwikkeling is de nieuwe solid state disk drive, een hoge capaciteit alternatief voor een magnetische schijf die geen bewegende delen heeft . USB Flash Drives

USB flash drives
zijn kleine , super - draagbaar geheugen eenheden die gebruik maken van een niet - vluchtige vorm van chip - gebaseerde geheugen dat geen bewegende delen betekent , en dus een hoge duurzaamheid te maken . Mobiele flash drives worden gebruikt in vrijwel dezelfde manier als diskettes waren in de vroege dagen van de personal computing : voor relatief kleine bestanden tussen werkstations vervoeren. Vanaf 2010 , de meeste flash drives zijn kleiner dan 10 gigabyte ( GB ) , waardoor ze een slechte keuze voor grootschalige data back-ups .
Optical Disk Drives

optische disk formaat is in breed gebruik sinds de vroege jaren 1990 , te beginnen met de cd - rom-indeling met multimedia een revolutie . CD - ROM sterk overtrof de andere belangrijke data afleverinrichting van de dag , de 1.44 megabyte ( MB ) floppy disk , met 650 MB opslagcapaciteit . Met ingang van 2010 , de huidige standaard is de DVD - ROM , die 4,7 GB minimaal , of 8,5 GB met een dual - layer mogelijkheden bevat . In data - intensieve archivering situaties , zijn 17.08 GB dual - layer dubbelzijdige disks gebruikt , maar kunnen de prijzen voor brandbare schijven in dit formaat worden onbetaalbaar , sterk overtreffen de kosten van opslag van dezelfde hoeveelheid gegevens op enkelzijdige schijven van . hetzij verscheidenheid
Standard Hard Disk drives

Magnetic disc - based drives
zijn nog steeds de standaard in de computer opslag als van 2010 , maar hebben de stations gegroeid sterk in complexiteit van hun vroege vormen . Om het in perspectief , in 1986 , werd een 20 MB harde schijf beschouwd als een grote schijf . Sprong naar 2010 , en een terabyte ( TB ) , of 1000 GB , drives zijn nu vaak - een enorme sprong in opslagcapaciteit . Vergeleken met andere opslagmedia , de nederige harde schijf is nog steeds een van de minst dure per GB opslag opties op de markt .
Solid State-harde schijven

Een recente toevoeging op de consumentenmarkt , werden solid state drives voor het eerst geïntroduceerd als duurzaamheid gerichte opslag optie voor draagbare apparaten . Solid state drives hebben een zeer snelle toegangstijden ten opzichte van even grote conventionele harde schijven , maar het zijn een nieuwe technologie , schijf mislukkingen zijn een reële mogelijkheid . De schijven werken vrijwel hetzelfde als USB-flashgeheugen , zij het op een veel grotere schaal . Intel is de drijvende kracht achter de solid state drives voor de thuis-PC markt , met concurrerende modellen zijn uiterst moeilijk te vinden vanaf september 2010. Als u op zoek bent naar een razendsnelle ( maar erg duur ) alternatief voor de norm , kan een solid state drive voor je zijn .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Wat is een 2U Rackmount 
·Hoe je de harde schijf vervang…
·Hoe om muziek te luisteren van…
·Wat is een Meter apparaat voor…
·How Do You Muziek overbrengen …
·Hoe maak je een SD-kaart gebru…
·Problemen met GBC - H20L Blu -…
·De meeste externe hardware aan…
·Hoe je Toshiba Satellite harde…
  Related Articles
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe je films omzetten naar de iPad Opmaa…
Hoe te Documenten opmaken voor mijn iPad…
Soorten iPad Styluses 
Soorten iPad 
Video Bestandstypen voor de iPad 
Wat Formaat van eBooks Kan ik lezen met …
Welke Boek Formaat zal een iPad Support?…
Aanbevolen Video formaat voor de Apple i…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een computer harde schijf Re…
·Biometrische Technologie 
·Hoe om te schakelen van een muis een tou…
·Wat is een Cisco IP Camera 
·Hoe de positie van een IDE -kabel 
·Hoe maak je een Flash Drive gebruiken al…
·Hoe kan ik een Dell Latitude Batterij Pr…
·Wat is een Memory Card Adapter ? 
·Hoe kan ik een Canon printer te installe…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com