Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe de positie van een IDE -kabel
De IDE data -interface biedt een betrouwbare , relatief hoge snelheid data bus via welke computers gegevens kunnen lezen en schrijven naar opslag drives . IDE-kabel types omvatten de langzamere 40 - draads standaard kabel , en de veel snellere 80 - aderige kabel . Voor de beste prestaties moet de snellere 80 draad IDE kabels worden gebruikt met drives die het vaakst worden geraadpleegd , zoals het besturingssysteem harde schijf . Optimalisatie houdt ook de beste aandrijving posities op de IDE- kabels selecteren voor elke rit . Optimaliseren IDE drive toegang snelheid , en verhoging van de prestaties van de computer , door de IDE kabels en ook de stations aan elke kabel correct positioneren . Wat je
Twee IDE -kabels nodig voor IDE- schijven op het moederbord
IDE drive te installeren in de computer
computer met een moederbord dat IDE-stations
Philips schroevendraaier
ondersteunt Toon Meer Aanwijzingen
1

Open de behuizing van de computer door het verwijderen van de schroeven die het chassis dienst paneel aan het chassis , geen clips te verplaatsen naar de open positie , schuif de service paneel van het chassis . Volg de brede data kabel van de achterkant van de harde schijf op het moederbord om de twee 40 - pin IDE -aansluitingen op het moederbord . Merk op welke IDE-connectoren zijn label " Primary " en " secundaire " connectors .

Plug 2 een IDE- kabel in de " secundaire " IDE-aansluiting op het moederbord . Sinds 40 -aderige IDE- kabels ondersteunen tragere snelheden dan 80 -aderige IDE- kabels , als je er een 40 - draad en een 80 -aderige IDE- kabel, sluit de 40 -aderige kabel in de " secundaire " IDE connector . Stel de jumper voor het cd /dvd-station aan de "Slave "-stand , of, indien de IDE-kabel en het moederbord ondersteuning " Cable Select ", plaats de jumper in de "CS "-stand , dan sluit de schijf in de connector aan het einde van de kabel die is aangesloten op de " secundaire " IDE-aansluiting op het moederbord .

notitiekaarten dat de IDE-bus de hoogst mogelijke datasnelheden niet zal leveren , tenzij de IDE- schijven worden geplaatst op de IDE- kabels volgens de stappen die volgen .
3

configureren een derde harde schijf ( indien beschikbaar ) door de stekker van de jumper in de " Master "-stand , of, indien de IDE-kabel en het moederbord ondersteuning " Cable Select , " dan plaats de jumper in de "CS "-stand . Steek de stick in de aansluiting aan de middelste positie op de kabel die naar de " secundaire " IDE connector is aangesloten op het moederbord .

Plug 4 een IDE- kabel in de " primaire" IDE-aansluiting op de moederbord. Als een 80 -aderige IDE-kabel beschikbaar is, moet het worden gebruikt met de " primaire " IDE-connector om de prestaties van het besturingssysteem van de computer te maximaliseren .
5

een tweede harde schijf ( indien beschikbaar ) configureren door inpluggen van de jumper in de "Slave "-stand , of, indien de IDE-kabel en het moederbord ondersteuning " Cable Select ", plaats de jumper in de "CS "-stand . Steek de stick in de aansluiting aan de middelste positie op de kabel die naar de " primaire " IDE connector is aangesloten op het moederbord .
6

Configureer de primaire vaste schijf ( de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd ) door de stekker van de jumper in de " Master "-stand , of, indien de IDE-kabel en het moederbord ondersteuning " Cable Select ", plaats de jumper in de "CS "-stand . Steek de schijf in de connector aan het einde positie op de kabel die naar de " primaire" IDE connector is aangesloten op het moederbord .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een USB- schijf ge…
·Hoe maak je een computer Tie I…
·Tools om een LCD scherm te voo…
·Lightscribe HP DVD Writer 840 …
·Hoe maak je een Lexar Media US…
·Hoe te Inkjet Cartridges die z…
·Hoe Hook Up Wi - Fi naar een S…
·Hoe Hook Up een kabel router n…
·Robot onderhoud 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe om de CPU -instellingen in Wijzig Ph…
·Hoe maak je een USB Non - Verwisselbare …
·Hoe te herstellen van geluid aan een com…
·Hoe maak je een S - kabel gebruiken om e…
·De voordelen van Desktop for Engineering…
·Hoe maak je een USB -controller instelle…
·Hoe maak je verbinding PC Fans 
·All - in-een units zoals de HP6300 zijn …
·HP Pavilion A1624n Specs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com