Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> BIOS >> Content
BIOS Vs . Software Overklokken
Overclocking - het versterken van de kloksnelheid van een component boven de standaard fabrieksspecificaties - wordt bereikt door het manipuleren van de BIOS-instellingen rechtstreeks of met behulp van software om de verhoging te bereiken . Het wijzigen van de BIOS-instellingen wordt gedaan voordat het besturingssysteem wordt geladen . Als u kiest voor de software-oplossing , de CPU , GPU en RAM zijn al zo'n besturingssysteem beladingsgraad en de functionaliteit moet worden teruggebracht tot een absoluut minimum voordat u verder gaat . Beide methoden hebben inherente voordelen en nadelen . BIOS Overclocking

Direct BIOS overklokken
vereist een iets grotere vaardigheid dan het gebruik van software . Je moet in staat zijn om de pagina BIOS-instellingen te openen voordat het besturingssysteem door op de " Esc ", " F1 ", " F2 ", " F8 " of " F12 " toetsen of een combinatie van een paar van deze tijdens het opstarten wordt geladen . U kunt vinden welke methode werkt voor uw computer op specificatie productpagina van de fabrikant op het web . Eenmaal op de pagina BIOS-instellingen , moet u de standaard voltage-instelling voor uw CPU , dat te vinden is op de Intel of AMD productpagina van uw processor kennen . Als tweaken de RAM snelheid , moet u zich bewust van de snelheid instellingen om uw CPU , die ook worden gevonden op uw CPU productpagina acceptabel . Als een poging om de grafische processor overklokken , ga naar de productpagina van de fabrikant op standaard snelheid en spanningsgrenzen vinden . Nadat u de nieuwe instellingen toe te passen , blijft het bootproces door te klikken op het vakje " Opslaan en doorgaan " aan de onderkant van de BIOS- pagina . Voor meer hulp , check de forums voor overklokken van je chipset .
Software Overclocking

Er zijn verschillende varianten van gratis overclocking software beschikbaar op het internet . Een van de meer populaire versies biedt u een gedetailleerd bedieningspaneel met hulp en FAQ functies . Je overeenkomen met de software met het moederbord door het invoeren of het selecteren van de fabrikant modelnummer , algemeen beschikbaar op de website van de moederbord fabrikant of op het bord zelf . Eenmaal aangepast , de software biedt u met acceptabele inputniveaus voor spanning , front-side bus frequenties , RAM snelheden en andere tweak niveaus van de componenten . AMD en Intel beide voorzien van software die kan worden gebruikt om een deel van hun overklokken nieuwere CPU . Check hun website om te zien of je processor is onder degenen . Zodra u uw geselecteerde overclocking software te laden , in de specificaties te vullen op uw moederbord , CPU en RAM . De software biedt enige toegestane keuzes , waardoor het makkelijker wordt om de snelheid , frequentie en voltage te verhogen .
The Heat Factor

direct Werken aan de BIOS- pagina heeft de duidelijk nadeel van het niet kunnen om temperatuurveranderingen te controleren in de CPU of moederbord als u verhoogde spanning van toepassing zijn op de processor . Temperatuur controle software gemaakt om hand in hand gaan met overclocking software biedt essentiële gegevens over de toegenomen warmte die door de CPU voltage boost . Het hebben van deze informatie in real-time kan het verschil tussen het runnen van een snellere processor en het maken van een zeer dure presse-papier betekenen .
Testen van de grenzen

Zodra de CPU overklokken instellingen zijn ingevoerd en de computer opnieuw is opgestart , is er geen manier om te vertellen door middel van de BIOS-instellingen of de spanning en de frequentie neemt toe toegepast op de CPU onder maximale belasting omstandigheden stabiel zullen blijven . Onder deze omstandigheden meestal tijdens het spelen van games , video, grafisch ontwerp of zeer grote spreadsheet afscheidingen . Om een ​​CPU crash door overmatige overklokken voorkomen , kan een software-oplossing worden toegepast op het systeem te testen zijn maximum voor een langere periode . Zonder deze soort software gebaseerde stabiliteitscontrole , kan slechts worden getest in een live situatie waarin een crash kan resulteren in een verlies van waardevolle gegevens of zelfs vernietiging van de processor en het moederbord .

Previous: Next:
  BIOS
·Hoe de BIOS te updaten zonder …
·Hoe te Overclock Asus behulp B…
·Hoe kan ik Flash ECS BIOS 
·Hoe de BIOS -menu toegang op e…
·Hoe kan ik Flash Phoenix BIOS …
·Hoe een BIOS Chip Flash 
·Hoe de BIOS resetten op de Pre…
·Hoe je BIOS resetten op MS - 6…
·Hoe je BIOS Check in Asus 
  Related Articles
Hoe de 4.0 software te krijgen op een iP…
iPad 16 Vs . iPad 32 
Hoe software te laden op mijn iPad 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
  Hardware Articles
·De definitie van Computer Technology 
·Hoe maak je een Floppy Drive In een para…
·Hoe te Printers Draadloos delen tussen L…
·Hoe maak je een harde schijf in een IBM …
·Afdrukken in Windows Mobile 5.0 
·Hoe de HP Printer Stop afdrukken testpag…
·Hoe maak je een Foxconn moederbord Overc…
·Hoe elkaar te halen een Acer Revo 
·Hoe maak je een WRT110 Router Tweak 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com