Google weert geweren van YouTube

Google is meestal niet zo happig op het weren van video’s op YouTube, maar maakt nu toch een uitzondering voor bepaalde filmpjes waarin geweren voorkomen. Dit in de nasleep van de schietpartij op een school in Florida, waarbij 17 mensen omkwamen.

Video’s waarin de verkoop van geweren en toebehoren wordt geadverteerd, zijn op YouTube voortaan niet meer toegestaan. Hetzelfde geldt voor filmpjes waarin wordt getoond hoe je zelf pistolen in elkaar kunt knutselen. Volgens persbureau Bloomberg staan er meer dan 25 miljoen van dit soort video’s op YouTube, die naar verwachting snel van het platform worden verwijderd. 

Optreden

Google wil YouTube over het algemeen zo open mogelijk houden, om niet beschuldigd te worden van censuur. Toch zijn sommige onderwerpen op de videosite al langer niet toegestaan. Terreur-propaganda bijvoorbeeld.

Wanneer Google video’s niet gelijk wil verwijderen, komt het ook vaak voor dat advertenties voor een kanaal worden stilgezet. Zo hoopt men de makers ervan te ontmoedigen om meer filmpjes te plaatsen – ze verdienen er dan niks meer aan.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>