Emoji vanaf 2018 om te keren

Volgend jaar komen er weer een hoop nieuwe emoji bij, maar dat is niet het enige. Mogelijk kun je straks ook bepalen welke richting ze opkijken.

Dat meldt Emojipedia. Het Unicode Consortium stelt een nieuwe selectie emoji voor, die waarschijnlijk in de tweede helft van 2018 het levenslicht zien. Nieuw zijn onder meer een piratenvlag, een rol toiletpapier en een kangoeroe.

Ook maken roodharige emoji eindelijk hun opwachting.

Links naar rechts

Nieuw is de optie om bepaalde emoji om te keren. Een hardloopster kan dan naar rechts in plaats van links rennen, of het waterpistool kan een andere kant opwijzen. Tech-bedrijven kunnen deze optie de komende tijd testen.

De droevige drol-emoji die eerder werd voorgesteld, heeft de selectie voor 2018 uiteindelijk niet gehaald. Hetzelfde geldt onder andere voor een gezichtje met vraagtekens als ogen. Aan de huidige lijst kunnen ook nog aanpassingen gedaan worden.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>