‘Elop schrapt mogelijk Xbox en Bing als Microsoft-CEO’

Foto:  Bloomberg

Dat melden drie bronnen die bekend zijn met de plannen van Elop tegenover persbureau Bloomberg.

Volgens een recent gerucht is de ex-Nokia-topman samen met vier anderen over in de race om de vertrekkende Steve Ballmer op te volgen als Microsoft-CEO.

Elop zou bereid zijn om het einde van Bing te overwegen, zo stellen de bronnen. Ook andere bedrijfsonderdelen als Xbox zouden mogelijk worden verkocht, als ze niet van essentieel belang voor Microsoft als geheel zijn.


Office


Ook de strategie om Office aan de man te brengen zou Elop op de schop willen nemen. Hij zou de software op zo veel mogelijk smartphones en tablets willen aanbieden, ook op besturingssystemen van concurrenten.

Nu gebruikt Microsoft Office nog vooral om het Windows-besturingssysteem te verkopen. Van 2008 tot 2010 was Elop nog hoofd van de afdeling van Microsoft die verantwoordelijk is voor Office.

Elop zou Microsoft als geheel willen laten krimpen, door banen te schrappen en medewerkers in kleine teams te laten werken. Nokia en Microsoft hebben niet op het bericht gereageerd.

Hoe ziet Elop zijn toekomst bij Microsoft als hij geen CEO wordt?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>