Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Andere Computer Software >> Content
Wat is Stack Randomization ?
Computer beveiliging wordt esoterische bij het omgaan met beveiligingsproblemen op hardware niveau . Zelfs de basisuitvoering structuur van computers heeft gaten die hackers kunnen benutten . Ingenieurs moeten blijven ontwikkelen technieken om aanvallen van hackers te omzeilen . Om het geheugen manipulatie pakken exploiteert zoals bufferoverruns , ingenieurs ontwikkelden stack of adres ruimte-indeling , randomisatie . Deze techniek maakt het traditionele en herhaalbare aanvallen minder effectief , en beschermt computers van basis- beveiligingsfouten . De Call Stack

De generieke datastructuur gedefinieerd als een " stack " is een basislijst van de items waarin elke toegevoegde artikel voegt aan het einde van de lijst , en elke verwijderde item komt uit het einde van de lijst in een last- in, first - out orde . De call-stack van een lopend programma functies veel op dezelfde manier . In plaats van eenvoudige data-items , echter de call stack organiseert verwijzingen in het geheugen om het uitvoeren van functies in het programma .
Bufferoverruns en Memory Kwetsbaarheid

Een van de nadelen van het gebruik van de stack datastructuur om programma te organiseren is gerelateerd aan hoe het geheugen wordt georganiseerd . Terwijl elke functie uitgevoerd in een programma zit in aanroepstack , vaak zitten zij aan zij in het fysieke geheugen . Dienovereenkomstig , als een aanvaller overschrijdingen een variabele buffer door te veel gegevens voor een datastructuur te hanteren , bijvoorbeeld, dan de extra informatie kan gegevens overschrijven in aangrenzende fysieke geheugen locaties , waardoor de stroom van het programma loopt.

stack Randomization

Om bezorgdheid over de veiligheid aan te pakken , ingenieurs ontwikkelden een geheugen toewijzing techniek die bekend staat als stack randomisatie of adres ruimte-indeling randomisatie . Typisch , wordt het geheugen sequentieel toegewezen terwijl het programma loopt . Wanneer een programma wordt gestart , wordt het verdeeld de volgende beschikbare geheugenruimte in het geheugen . Bij gebruik stack randomisatie , bepaalt de computer een pseudo - willekeurige locatie op basis van een vooraf bepaalde offset . Het frame wijzers op de stack worden geplaatst door deze te compenseren ook. De offset wordt bepaald tijdens het opstarten van het besturingssysteem .
Stack Randomization en Veiligheid

Vanwege stapel randomisatie , doet programmagegevens niet volledig achter elkaar wonen in het geheugen van het systeem . Dit vormt een probleem voor hackers die een aanslag zoals een bufferoverloop gebruiken . Terwijl een bufferoverloop kan optreden , kan de gevolgen niet vooraf worden bepaald . Voordat stack randomisatie , als een hacker wist hoeveel data te gebruiken in een buffer overrun , hij kon dezelfde exploit te gebruiken op hetzelfde programma , herhaaldelijk . Met randomisatie , is er geen buffer aanval gegarandeerd succes tussen elk actief exemplaar van een programma , zelfs op dezelfde computer .

Previous: Next:
  Andere Computer Software
·Lage bandbreedte alternatief v…
·Hoe te PES -bestanden converte…
·Hoe om uw stem opnemen op Live…
·Primavera Project Trial 
·Inleiding tot Webmin 
·Hoe te Wachtwoorden maken 
·Wat zijn SAP xApps ? 
·How to Get Book Covers te weer…
·Het verschil in WAP & WAP2 
  Related Articles
Wat is WYSIWYG ? 
Wat is een zwevende werkbalk ? 
Wat is een tekstverwerker ? 
Wat is Microsoft Office Suite ? 
Wat is het doel van de Thesaurus in een …
Wat is Corel WordPerfect ? 
Wat Program Leest Doc bestanden ? 
Wat Is Microsoft Works 7.0 ? 
Wat is Wordperfect ? 
  Software Articles
·Definitie van de Cel Cursor in Excel 
·Wat is de extensie CIN ? 
·Hoe kan ik een waarde in een Word-docume…
·Hoe maak je een ondertiteling Met behulp…
·Hoe maak je de Week Bekijk een Default i…
·How to Get PhotoFiltre te herkennen meer…
·Hoe te Lower Thirds in Photoshop Maak 
·Hoe wilt schakelen tussen geopende werkm…
·Hoe maak je tekst verschijnen in Stadia …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com