Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Andere Computer Software >> Content
Het verschil in WAP & WAP2
Het Wireless Application Protocol is een protocol suite die webinhoud toelaat om te worden verzonden naar digitale mobiele draadloze telefoons via wereldwijde mobiele netwerken . Vóór de lancering van de WAP- standaard , heeft mobiele gebruikers niet de mogelijkheid om e-mails te sturen , volgen aandelenkoersen , lees het nieuws en downloaden media-inhoud van hun telefoons . WPA2 is een update die extra functionaliteit toegevoegd . WAP Forum

Een initiatief om een universele Wireless Application Protocol creëren begon in de zomer van 1997 , wat leidt tot de vorming van het WAP Forum . Deze groep is belast met het creëren van een protocol dat alle transacties van internet-content zouden regeren via digitale cellulaire netwerken . Het protocol moest werken met verschillende mobiele netwerk technologieën en schaalbaar zijn naar nieuwe netwerken en draadloze apparaten . WAP 1.0 verscheen een jaar later in april 1998 en toegestaan ​​voor de interoperabiliteit van verschillende cellulaire apparatuur in verschillende cellulaire netwerken .
WAP 1.0

Wanneer een gebruiker met een WAP - enabled telefoon pogingen om een internetpagina te openen van zijn telefoon , wordt een overdracht naar een mobiele telefoon zendmast . De toren dan relais het signaal met behulp van een land-based lijn naar een met internet verbonden server met een WAP-gateway . De gateway verwerft de pagina en zet deze uit HTML in Wireless Markup Language , of WML - een taal die geoptimaliseerd is voor kleine , met alleen tekst weergegeven. Het document wordt vervolgens teruggestuurd naar de toren en naar de telefoon van de gebruiker .
WAP 2.0

WAP 2.0 verscheen in augustus 2001 als een middel om WAP te brengen meer in lijn met de moderne internetstandaarden . Het toegevoegde ondersteuning voor Internet- protocollen zoals IP , TCP en HTTP , alsook snellere netwerken zoals GPRS en 3G mobiele en moderne digitale apparaten, zoals pagers , PDA's en smartphones . Het nam rekening met het feit dat de moderne mobiele apparaten hebben kleinere schermen en dat velen van hen bieden touch screen functionaliteit . Plus, het uitgebreide ondersteuning voor flexibele user interfaces , wat betekent dat fabrikanten konden aangepaste GUI's te creëren om zich te onderscheiden van concurrenten .
Extra Verschillen

Het meest opvallende verschil tussen WAP en WPA2 dat WAP 2.0 niet afhankelijk van een gateway , waardoor mobiele telefoon van een gebruiker kan rechtstreeks met de webserver . Dit maakt end -to - end HTTP , dat is de reden waarom moderne mobiele apparaten kunt streamen audio-en videobestanden . Plus , hoewel WAP2 ondersteunt WML , beroept zij zich meestal op een verbeterde taal bekend als Extensible Hyper Text Markup Language - Mobile Profile of XHTML - MP . Het voordeel van XHTML - MP is dat het ondersteunt Cascading Style Sheets , wat betekent dat ontwikkelaars kunnen nauwkeuriger aanpassen lay-out en stijl.

Previous: Next:
  Andere Computer Software
·Microsoft Project Artikel Meer…
·Wat is een export PATH & CLASS…
·Wat is een Framing fout? 
·Wat is CPY Document Schepper ?…
·Hoe te markeren geen spam in G…
·Hoe te MyJustin TV Stream Maak…
·Wat is een FID -bestand? 
·Software voor een Boodschap Di…
·Problemen met DHCP & VMWare 
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe maak je een achtergrondafbeelding to…
Hoe maak je een complex tabel in Word 20…
  Software Articles
·Hoe kan ik een interactieve kaart voor d…
·Hoe maak je een werkblad als een afbeeld…
·Functies in Microsoft Word 2007 
·Wat is een MKV Video -bestand? 
·Van Office XP verwijderen zonder een cd 
·Hoe te spellen branden op reguliere DVD'…
·Hoe een ORABPEL wachtwoord wijzigen 
·Hoe maak je dubbele bestanden te verwijd…
·Hoe Word converteren naar een pdf gratis…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com