Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Engineering Software >> Content
Ladder Logic Tutorial
Een PLC is een programmeerbare logische controller gebruikt om de machine met behulp van software ook wel bekend als ladder logica beheersen . Ladderlogica is visueel , in tegenstelling tot de typische computer programma dat een reeks opdrachten en instructies die verschillende bewerkingen heeft . Deze visuele vorm maakt het programmeren PLC's eenvoudig en makkelijk te volgen als je eenmaal aan wennen , maar het gebrek aan opdrachten kan verwarrend zijn op het eerste. Input Devices

Invoerapparaten
worden gebruikt om informatie te verstrekken aan het programma . Enkele voorbeelden zijn naderingsschakelaars dat een signaal wanneer er iets is in de range zal sturen . Een ander voorbeeld is een temperatuurmeter die een waarde die overeenkomt met de werkelijke temperatuur , waar de meter zich bevindt zal sturen .
Output Devices

Output apparaten
zijn de apparaten die presteren een functie . Magneetventielen die moeten aanzetten tot pneumatische apparaten bewegen zijn een voorbeeld van een uitvoerapparaat . Motoren zijn een ander voorbeeld van een apparaat dat nodig zou kunnen hebben door het programma worden geactiveerd .
Process Information

Voordat u begint te programmeren , zal het nodig zijn om echt begrijpen het proces . De input en output apparaten zal moeten worden vastgesteld . Een eenvoudig voorbeeld is dat van een proces dat een stuk papier neemt en plaatst een sticker aan de bovenkant van de pagina . Dat is het proces . De invoerinrichting zou naderingsschakelaar die een invoer zou worden geactiveerd als de bovenkant van de pagina voorbij de schakelaar en het uitvoerapparaat de elektromagnetische klep die zou activeren om de pneumatische arm die de sticker plaatst lager zou zijn .
< Br >
Schrijf het Programma

Wanneer u voor het eerst opstarten van uw computer en laad de PLC- programmeersoftware , zul je net zien een verticale lijn , de macht spoor , links en rechts . Van daaruit kan de input en output apparaten worden toegevoegd .

De invoerapparaten zal liggen op de linker-en de output apparaten zal zijn aan de rechterkant als u ze toevoegt . In het gegeven voorbeeld , zou de naderingsschakelaar als een normaal open relaiscontact als volgt weergegeven : - | | - . De magneetklep wordt weergegeven als een spoel als dit: - ( ) -

Eventuele voorwaarden zijn in het midden . . Bestel je sporten in de volgorde van uw proces . In het gegeven voorbeeld , kan een voorwaarde worden zorg dat de luchttoevoer voor het magneetventiel luchtdruk . Dit zou in de vorm van een drukschakelaar , en het zou moeten worden geactiveerd om de spoel van de elektromagneet activeren . Dit zou er als volgt uitzien : - | | ---- | | ---- ( ) - Wanneer de eerste normaal open relaiscontact is de naderingsschakelaar , de tweede normaal open relaiscontact is de drukschakelaar en de spoel is de elektromagnetische klep . De linkerkant powerrail wilskracht het eerste contact , dan wanneer de naderingsschakelaar wordt geactiveerd , zal de macht door te geven aan het tweede contact . Als de drukschakelaar wordt geactiveerd , zal de macht doorgeven aan de spoel om de spoel te activeren .
Wijs Adressen

Dit varieert van PLC tot PLC afhankelijk van de fabrikant en de model gebruikt . In de meeste gevallen zal een beginner niet verantwoordelijk voor dit . In plaats daarvan , zou een geavanceerde programmeur helpen bij de opleiding op basis van de PLC en het proces .
Test het Programma

Zodra de apparaten zijn aangesloten en klaar is , laadt het programma in de PLC . Macht het op, start het programma , en waarnemen om alles werkt in de volgorde waarin u gewenste waarborgen . Zo niet , wijzig het programma totdat het doet . Een van de voordelen voor PLC programmering is het gemak van oplossen . Het visuele aspect van het programma , en het feit dat de energiestroom wordt weergegeven in een andere kleur , maakt het gemakkelijk om naar te kijken en te zien wat er gebeurt als het gebeurt .
Tips en waarschuwingen

de PLC zal de ladder lezen van boven naar beneden , van links naar rechts , een sport in een tijd voordat hij naar de volgende sport . Zorg ervoor dat u de sporten in de volgorde van de processtappen .

Elke sport heeft een uitvoerapparaat . Soms is dat uitvoerapparaat een inwendige spoel effectief een uitvoerapparaat geactiveerd .
P Er zijn vele geavanceerde procedures , zoals wiskundige functies en tellers , die kan worden uitgevoerd binnen de PLC . Raadpleeg uw specifieke PLC 's instructieboekje voor een lijst van deze procedures .

Er zijn veel input en output apparaten om uit te kiezen . Het is aangeraden dat een geavanceerde programmeur worden geraadpleegd , zodat het beste toestel voor het proces wordt gebruikt .

Previous: Next:
  Engineering Software
·Hoe te AutoCAD 2011 convertere…
·Eagle Point Software Training 
·Hoe maak je een pijp in Solidw…
·Auto CAD 2008 Tutorial 
·Hoe maak je een AutoCAD -besta…
·AutoCAD Nascholing Training 
·Hoe maak je een AutoCAD Worksp…
·3D Printing Software 
·Hoe om te leren Primavera P6 
  Related Articles
iWork Pages Tutorial 
Microsoft Office 2000 Tutorial 
WordPerfect 12 Tutorial 
Een Corel WordPerfect Tutorial 
Visual Basic Tutorial : Hoe maak je een …
Corel WordPerfect Tutorial voor beginner…
Wordperfect 10 Tutorial 
Word 2007 Afdruk samenvoegen Tutorial 
Word 2007 Style Sheets Tutorial 
  Software Articles
·Een back-up een falende harde schijf 
·Tabel instellen Standards & Procedures 
·Hoe te hoge resolutie afbeeldingen Hante…
·Hoe te Drawers gebruiken in OpenOffice 
·Hoe maak je een Raining Venster in Photo…
·Definitie van iWork 
·Hoe kan ik iTunes Songs importeren in Po…
·Hoe te Barcode scanners gebruiken om Exc…
·Hoe te verzoenen in Quickbooks 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com