Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Tekstverwerking Software >> Content
Wordperfect 10 Tutorial
In een Microsoft Word- gedomineerde wereld , kan het moeilijk aanpassen aan een nieuw tekstverwerkingsprogramma zijn. Sommige bedrijven of scholen kan Corel WordPerfect software te gebruiken , daarom is het belangrijk om bekend en bedreven zijn met het programma. Sinds haar oprichting heeft WordPerfect gegaan door vele veranderingen , maar de fundamentele werking van het programma zijn dezelfde van de ene naar de volgende iteratie . Op het eerste gezicht kan het er heel vergelijkbaar met Microsoft Word of andere tekstverwerkers , maar basisfuncties kan moeilijk te vinden zijn. The Basics

De elementaire uitgangspunt van WordPerfect is simpel : schrijf tekst . Wanneer u voor het eerst de WordPerfect -programma opent, ziet u een leeg scherm te zien met een cursor knippert. Als u geen andere instellingen , kunt u gewoon beginnen met typen . U kunt het lettertype wijzigen door de tekst te markeren en het kiezen van een ander lettertype in de werkbalk . Met de werkbalk kunt u ook de lettergrootte wijzigen, wijzigt de uitlijning van links uitgelijnd in het midden of rechts uitgelijnd , en maken de tekst vet , cursief of onderstreept .

Om het document op te slaan , kiest u in het menu Bestand en selecteer "Opslaan als . " Hier vindt u de naam van uw document in te voeren en kies de locatie op uw computer waar u het bestand wilt opslaan .

Als u een nieuw document wilt maken , kiest u gewoon " File ", kies "Nieuw " en " Document " te selecteren.
Inhoudsopgave

een uniek kenmerk van WordPerfect
is het gemak waarmee u een inhoudsopgave voor je werk maakt . Dit kan vooral nuttig zijn voor zakenmensen het schrijven van een rapport of voorstel met verschillende secties . Na het schrijven van uw rapport , selecteert u in het menu " Beeld" aan de bovenkant van het scherm en kies " Reveal Codes . " Kies in het menu "Extra " , selecteer " Reference " en klik op " Inhoudsopgave . " Dit toont de inhoudsopgave werkbalk aan de bovenkant van het scherm . Selecteer de eerste sectie die je wilt in de inhoudsopgave te worden vermeld en klik op de " Mark 1 " knop op de werkbalk . Herhaal dit proces voor andere items die u wilt toevoegen aan de tabel , te kiezen voor " Mark 2 , " " Mark 3 , " in plaats . Dit zal een inhoudsopgave invoegen als de eerste pagina van het document .
Grafieken

Bij het maken van een banner , flyer of ander document , kan het nodig toevoegen van een afbeelding in het document . Om dit te doen , klikt u in het menu "Invoegen" en " Graphics . " Op dit punt , kunt u kiezen voor de optie " Clipart " als u een afbeelding wilt kiezen WordPerfect 's database met afbeeldingen , of kunt u " Uit bestand " om een afbeelding van uw eigen bibliotheek te kiezen op uw harde schijf . Kies de gewenste foto en klik op de knop "Invoegen" . De afbeelding wordt nu weergegeven in uw document . U kunt dan gebruik je muis om de afbeelding in het document verplaatsen naar de juiste plek .
Creëren Voetnoten

Van tijd tot tijd , zullen studenten en zakenmensen moeten voegen een voetnoot in een verslag , essay of scriptie . Om voetnoten in WordPerfect 10 plaatst , hoeft u alleen uw cursor naar het einde van het woord of de zin die de voetnoot vereist . Kies in het menu "Invoegen" aan de bovenkant van het scherm en kies " Voetnoot /Endnote . " Wanneer het dialoogvenster verschijnt , vinkt u het vakje dat zegt " Enable Voetnoot nummer " en type " 1 " in het vak ( type " 2 " voor de tweede voetnoot , enz. ) , klik vervolgens op "Create . " Op dit punt , wordt u doorverwezen naar een vak aan de onderkant van de pagina waar u de tekst van de voetnoot typen .

Previous: Next:
  Tekstverwerking Software
·Hoe te Macro's voor OpenOffice…
·Hoe kan ik een Word- sjabloon …
·Hoe te Numbers invoegen voor v…
·Hoe de Aantal woorden gebruike…
·Hoe te Cite CFR 
·Hoe te Facturen Typ 
·Hoe te TIF -bestanden kopiëre…
·Hoe te openen een afbeelding u…
·Hoe te wijzigen Tekstkleur voo…
  Related Articles
Hoe te WordPerfect -updates vinden 
Hoe te WordPerfect gebruiken 
Hoe maak je Etiketten adres met Word Per…
Hoe maak je een Banner behulp Maak Wordp…
Hoe maak je een tabel van Autoriteiten m…
Hoe maak je een CV op Create WordPerfect…
Wat is Corel WordPerfect ? 
Hoe te Exponenten Typ op Wordperfect 10 
Wat is Wordperfect ? 
  Software Articles
·Hoe je tag met Serato 
·Hoe je Alter Gridline Kleur in Excel 
·Hoe je Microsoft Mail configureren 
·Hoe te verwijderen Fly Away Haren Met Gi…
·Storyboard Animatie Tutorial 
·Adobe Photoshop 7.0 Hulpmiddelen 
·Hoe je twee kolommen maken op een pagina…
·Hoe te QuickBooks contactpersonen export…
·Hoe te Glow Met Photoshop 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com