Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Tekstverwerking Software >> Content
Corel WordPerfect Tutorial voor beginners
Corel WordPerfect is een populaire tekstverwerkingsprogramma dat de enthousiaste steun van duizenden gebruikers heeft . Computergebruikers die willen zakelijke documenten van alle soorten te creëren en te publiceren kan gemakkelijk bedreven in het gebruik WordPerfect om hun taken uit te voeren geworden . Deze krachtige , veelzijdige softwarepakket is gemakkelijk te leren . Startup

Als u WordPerfect opent , moet u een lege werkruimte die vier elementen heeft . De " Title Bar " aan de bovenkant van het scherm toont de naam van het actieve document . De " menubalk , " eronder , bevat alle commando's die u kunt gebruiken om uw documenten te maken en te beheren . De " Toolbar " is een rij van foto's ( pictogrammen ) die vaak vertegenwoordigen benodigde functies. U kunt deze selecteren door te klikken op de pictogrammen met je muis . Uw " Document Window ' is het blanco gedeelte van de WordPerfect -scherm . Een knipperende cursor laat je weten waar de tekst die u typt verschijnt op uw pagina .
Key Functions

Het menu "Bestand" in de verre linkerhoek is een van de belangrijkste en meest frequent gebruikte menu . Het bevat de " Print ", " Save ", " Open ", " Close" en " Exit" commando . De pagina Marge commando -instelling en zijn ook in het menu Bestand . Het menu "Help " is aan de rechterkant van de " menubalk . " Het bevat een geïndexeerde handleiding . U kunt ook sleutelwoorden in een zoekvak om snel antwoord te krijgen.

U een document wilt maken, schrijf je in op de cursorpositie . Druk niet op de toets " ENTER " wanneer u het einde van een lijn te komen . WordPerfect gaat automatisch de cursor naar de volgende regel . U moet op de toets " ENTER " om een lege regel in te voegen . Gebruik de toets " TAB " om streepje het begin van een paragraaf .

Het is belangrijk om uw werk op te slaan als je typt . Open het menu "Bestand " , door erop te klikken met de muis . Selecteer "Opslaan ". De eerste keer dat u een nieuw bestand op te slaan , zal WordPerfect een dialoogvenster weer te geven , zodat u kunt uw document een naam te geven . Zodra u klaar bent met uw document opslaan , doorgaan met typen . Vergeet niet om regelmatig op te slaan als je verder gaat .
Bewerken Documenten

Misschien moeten vaak getypte tekst te herschikken . Selecteer de " Copy " of " Cut " commando onder het menu ' Bewerken ' , nadat je wat tekst te markeren . Om deze te plaatsen op een andere plaats in het document , beweeg je de cursor naar de gewenste locatie . Open het menu ' Bewerken ' , selecteer ' Plakken'. Gebruik "Find " in het menu "Edit " om bepaalde tekst te zoeken in uw document . De " Replace " opdracht kunt u handmatig of automatisch elke instantie die criteria zijn te veranderen .

U WordPerfect 's spellingcontrole vindt u in het menu "Extra " . Tekstverbeteringen opties , zoals " Vet " en " Bullets " onder het menu "Format " , samen met de "Page Number " commando . U kunt het menu " View " te gebruiken om extra werkbalken met opdrachten die u vaak nodig hebt voor tekenen, tabellen of kolommen . Klik op een menu om de opdrachten die het bevat te zien of gebruik het menu "Help " om meer informatie over het bewerken en opmaken van uw documenten te krijgen .

Previous: Next:
  Tekstverwerking Software
·Hoe Word Document Properties V…
·Hoe de Speciale tekens invoege…
·Hoe een Word 2007 File Transfe…
·Functies in Office 2003 Word b…
·Hoe Page Breaks Met Word 2007 …
·Hoe je afmelden Adobe Acrobat 
·Hoe kan ik Google Docs embedde…
·Hoe maak je een aanklikbare Sc…
·Over WordPad 
  Related Articles
Hoe te WordPerfect -updates vinden 
Hoe te WordPerfect gebruiken 
Hoe maak je een Banner behulp Maak Wordp…
Hoe maak je een tabel van Autoriteiten m…
Hoe maak je een CV op Create WordPerfect…
Wat is Corel WordPerfect ? 
Hoe te Exponenten Typ op Wordperfect 10 
Wat is Wordperfect ? 
Wat is WordPerfect Office 12 ? 
  Software Articles
·Hoe te Tafels en Outline Fonts Blijf met…
·Hoe om rekening te houden Verzendkosten …
·Hoe te Letters scannen in Word 2007 
·Hoe mappen voor iPod Music Drop Creëren…
·Hoe te Crack /Hack Password Protected Ex…
·Kan You Run een Oracle 9 Database Met ee…
·Hoe maak je een Minitab histogram gebrui…
·Hoe maak je een witte rand in InDesign t…
·Hoe te ATI Overdrive Gebruik 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com