Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Digital Video Software >> Content
SRT Vs . RT
Zowel SRT en RT zijn tekst bestandsformaten die worden gebruikt om de ondertiteling van toepassing op digitale video . Hoewel ze hebben dezelfde inhoud , beide formaten zijn afkomstig uit verschillende software -ontwikkelaars . De SRT en RT formaten ook van elkaar verschillen in termen van hun software compatibiliteit en toegankelijkheid . Inhoud

Closed captions
zijn een reeks ondertitels dat de inhoud van de audiotrack van een digitale video 's uit te drukken . Naast subtitels, deze bestanden bevatten tijdcode informatie voor de digitale video het is geschreven voor . De structuur van SRT en RT bestanden zorgt ervoor dat closed captions stroom in sync met een digitale video . Hierdoor wordt de weergave van de ondertiteling overeenkomen met gesproken dialoog of ander geluid op het audiospoor . Beide deze bestandstypen bevatten ook informatie over het uiterlijk ( dat wil zeggen , lettertype , grootte, kleur ) en plaatsing van gesloten bijschriften op een digitale video .
Ontwikkeling

SRT
is een afkorting voor SubRip Ondertitel file , terwijl RT is een acroniem voor Real tekst . SubRip is een gratis applicatie die de ondertitel tracks kan extraheren uit DVD's . Hoewel het SRT -bestandsformaat is inheems in SubRip , heeft het formaat ontpopt als een veel gebruikt medium voor ondertiteling . Intussen is de RT -bestandsformaat is inheems in RealPlayer , een mediaspeler applicatie ontwikkeld door RealNetworks . Het bestandstype wordt gecoördineerd te streamen met elke digitale video in de media player geladen door middel van SMIL , Synchronized Multimedia Integration Language .
Creation

Zowel SRT en RT bestanden kunnen worden geschreven in tekstverwerkers zoals Apple TextEdit of Microsoft Kladblok . Bij het aanmaken van een ondertitel bestand met een van deze applicaties , gebruikers moeten ervoor zorgen dat het document bevat alle tags die worden gebruikt door de specifieke closed caption -formaat . Tags zijn een essentieel onderdeel , omdat ze de controle van de streaming weergave van de gesloten bijschriften . Maar aangezien dit proces een uitdaging voor onervaren gebruikers om te voltooien op de vlieg kan worden, zijn er toepassingen zoals Subtitle Edit en Subtitle Workshop deze taak te vergemakkelijken . Maar hoewel SRT wordt aangeboden als een gesloten bijschrift output formaat van deze toepassingen , RT is niet .
Gebruik

SRT bestanden
kan met digitale video's worden geopend in tal van mediaspelers , zoals VLC en GOM Player . Zodra je een digitale video in VLC heeft geplaatst , gaat u naar het tabblad "Video " op het programma -menu en kies " Ondertiteling Track ... " Selecteer "Open File ... " van de fly - out menu en blader naar het SRT bestand in de selectie venster . Selecteer het item en klik op 'Openen'. Als u gebruik maakt van GOM Player , laad een digitale video in de applicatie en ga naar het tabblad " GOM " . Selecteer " Ondertiteling ... " en kies " Subtitle Explorer " van de fly - out menu . De " Subtitle Explorer " scherm zal verschijnen . Blader naar het SRT bestand in het venster bestand . Selecteer het item en klik op 'Openen'. Hoewel SRT -bestanden samen met digitale video's op verschillende mediaspelers , RT -bestanden en hun respectieve digitale video's kunnen alleen worden geopend in RealPlayer via een SMIL- bestand kan worden geopend . Een SMIL- bestand bevat een opmaaktaal die verwijst naar de locatie van een RT -bestand en de media het is geschreven om te streamen met . Als een RT -bestand wordt geopend door zelf in RealPlayer , geeft de toepassing alleen tekst inhoud van het bestand . Naar een SMIL bestand in RealPlayer openen , gaat u naar het tabblad " RealPlayer " en kies "Bestand ". Selecteer "Open ... " van de fly - out menu en blader naar het SMIL bestand in het venster bestand . Selecteer het item en klik op 'Openen'. De mediaspeler zal de digitale video te laden met de gesloten bijschriften .

Previous: Next:
  Digital Video Software
·Hoe je Mini Camcorder Tapes Tr…
·Een Winamp Fout bij het conver…
·Hoe krijg ik een goede geluids…
·Hoe te Capture . FLV en conver…
·De beste manier om te doen een…
·Hoe kan ik FLV converteren naa…
·Hoe te converteren WMV naar VC…
·Hoe RMVB films omzetten 
·How to Get Rid van Nero Derden…
  Related Articles
Microsoft Office Basic Vs . Professionel…
Open Office Vs . Woord 
Wordperfect Vs . Woord 
Microsoft Office XP Vs . Microsoft Offic…
Lettertype Puntformaat Vs . DPI 
Notepad vs Wordpad 
Word Vs 2003 . Word 2007 
Hoe maak je een dagboek bij te houden op…
. Doc Vs . . Docx 
  Software Articles
·Hoe maak je een Microsoft Exchange- acco…
·Hoe maak je een digitale handtekening St…
·Hoe maak je een microfoon gebruiken met …
·Pivot Table Explained 
·Hoe te wijzigen een Avast ! Key 
·Hoe te bekijken het Klembord in Office 2…
·Hoe het opzetten van een getypte Essay P…
·Hoe te leren studenten om Microsoft Publ…
·Hoe te voorkomen kopiëren in een Word- …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com