Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Tekstverwerking Software >> Content
Notepad vs Wordpad
Kladblok en WordPad zijn beiden opgenomen in de standaard Windows-besturingssystemen . Terwijl ze lijken om hetzelfde werk te delen - het werken met tekstdocumenten - ze zijn verschillend in hoe ze functioneren en in wat ze toestaan ​​om te doen. Beide toepassingen zijn uitstekend wanneer gebruikt voor het werk dat bij hen past , maar ze hebben elk een welomschreven rol op je bureaublad dat , indien niet gerespecteerd , kan ertoe leiden dat u problemen met bepaalde typen bestanden . Notepad Voors

Notepad
is zeer snel te laden , zelfs op oude computers . Het opent en slaat documenten als tekstbestanden . Hoewel u het lettertype in Kladblok wijzigen , geen lettertype gegevens bewaart met het document . Dit heeft het voordeel van het houden van vrije tekst van opmaak tekens dat fouten in bepaalde typen bestanden , zoals het programma configuratiescripts of webpagina's kunnen veroorzaken files . Notepad is een goede editor voor het maken en veranderen van HTML . Kladblok kan een bestand dat al door een ander proces wordt geopend openen , terwijl WordPad kan niet .
Notepad tegens

Notepad
niet toestaan ​​om afbeeldingen , wijzigingen of opmaak lettertype toe te voegen zoals vet of cursief . U kunt de kleur van de tekst of insluiten objecten niet veranderen in het bestand . U kunt alleen het lettertype en de kleur van de tekst te veranderen als het lijkt om u - zodra u het bestand opslaat , zal iemand anders die het opent alleen de zwarte tekst te zien op een witte achtergrond
.
WordPad Pros

WordPad
is veel beter voor het maken van opgemaakte documenten . U kunt afbeeldingen en foto's te plaatsen in het document , lettertypen wijzigen - inclusief kleuren en maten - op welke manier u ook kiest , voeg hyperlinks naar webpagina's , plaats een geformatteerde date met een simpele druk op de knop , en in-en uitzoomen van de tekst . Daarnaast kunnen WordPad -documenten opslaan in het . Docx en . Odt formaat , de bestandstypen gebruikt in Microsoft Office en OpenOffice .
WordPad tegens

WordPad
is geen full-featured tekstverwerker . Het omvat niet een spellingscontrole of grammatica - analyse functie . Het is ook een slechte keuze voor het bewerken van HTML of het werken met configuratiebestanden , als het kan de opmaak van deze bestanden kunnen veranderen wanneer u opslaan - waardoor het programma fouten of beeldscherm problemen op webpagina's . WordPad is langzamer te laden dan Notepad , maar sneller dan full - blown tekstverwerkers of office suites .
Overwegingen

Gewone tekstbestanden
gered door Notepad zijn zichtbaar en bewerkbaar op elk besturingssysteem . WordPad -bestanden , indien opgeslagen als " platte tekst ", kan nog steeds onder het formatteren - met name harde returns - die niet bedoeld zijn . Tekst die wordt gekopieerd en geplakt in Notepad zal onmiddellijk strippen enige opmaak , terwijl dezelfde actie in Wordpad zal , in de meeste gevallen , bewaren lettertype , grootte en kleur informatie .

Previous: Next:
  Tekstverwerking Software
·Hoe te Toevoegen Meer Plaatsen…
·Hoe de bescherming van een Wor…
·Hoe te Brievenpapier Verdeel i…
·Hoe maak je een frame uit een …
·Hoe maak je een docx bestand c…
·Hoe je Bijbel Lezen Plannen Ze…
·Hoe te Turn Off Double - Spaci…
·Hoe te beveiligen met wachtwoo…
·Hoe te Frames maken in een HTM…
  Related Articles
Hoe te EXE -bestanden met behulp Notepad…
Hoe te openen een Wordpad document in Mi…
Hoe te Program Spelen in Kladblok 
Hoe te gebruiken Notepad 
Hoe je Space Dubbelklik op WordPad 
Over WordPad 
Hoe te Marges in WordPad Verander 
Microsoft Office Basic Vs . Professionel…
Hoe om verwijderde Wordpad Documenten he…
  Software Articles
·Mahjong PC Games 
·De nadelen van Open Source Erp 
·Hoe te tonen van de Last Sale voor Ieder…
·Hoe maak je een Uitnodiging van de Douch…
·Hoe de Out of Office Feature inschakelen…
·Hoe Extern bureaublad gebruiken in Mac O…
·Hoe kan ik Excel gebruiken voor Trigonom…
·Hoe kan ik MOV -bestanden converteren na…
·Hoe te kleuren in Photoshop omkeren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com