Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Database Software >> Content
Over SQL
Structured Query Language ( SQL ) is een database computertaal gebruikt om een query , ophalen en manipuleren van gegevens . Meestal uitgesproken als " vervolg " en soms " SQL , " het is een belangrijk instrument in het beheer van relationele databases genoemd RDBMS ( Relational Database Management Systems ) . Lees verder voor een korte geschiedenis van SQL , dat het belang en de mogelijkheden voor toekomstige uitbreidingen vat als het blijft een dominante database management tool in de computer -industrie te zijn . Geschiedenis

In de vroege jaren 1970 , Donald D. Chamberlain en Raymond F. Boyce van IBM ontwikkelde de eerste versie van SQL . Ze noemden de eerste versie als SEQUEL en ontwierp het op te vragen , op te halen en de gegevens die zijn opgeslagen in System R. System R was oorspronkelijke relationele database product IBM's te manipuleren . In 1985 , IBM gepatenteerde SQL , en vervolgens het volgende jaar ( 1986 ) van de American National Standards Institute ( ANSI ) en de International Standards Organization ( ISO ) formeel gestandaardiseerd is . Latere normeringen uitgebreid in 1989 , 1992 en 1999 . SQL is een belangrijke voorwaarde voor grote overheid computer contracten nadat hij een Amerikaanse Federal Information Processing Standard ( FIPS ) .
Functie

SQL-functies als een interactieve query- taal en biedt een tool voor ad - hoc -database queries . Gebruikers kunnen de gegevens op het scherm door het intikken van commando's met behulp van SQL ophalen en weergeven . Als een database programmeertaal , SQL helpt programmeurs insluiten SQL -commando's in hun applicatie programma's om toegang te krijgen tot de gegevens in een database . Als een database administratie taal , kan SQL helpen bij het definiëren van de database structuur en de toegang tot de opgeslagen gegevens . SQL is ook een client /server- taal , waardoor computerprogramma's op een netwerk communiceren dan met databases servers die opslaan en delen van gegevens. Als een Internet gegevenstoegang taal , SQL voorziet in een taal voor de toegang tot zakelijke databases in een omgeving waar internet webservers interactie met corporate data en applicatie servers.SQL is ook een gedistribueerde database- taal , waarbij het ​​helpt om gegevens te verdelen over een groot aantal aangesloten systemen . Elke computer systeem maakt gebruik van DBMS ( Database Management Systems ) software om te communiceren met elkaar op verzoeken om toegang tot de gegevens te verzenden . Sommige netwerk kan een mix van verschillende DBMS- producten waar SQL fungeert vaak als een database- gateway taal , waardoor een merk van DBMS te communiceren met een ander merk van DBMS gebruiken .

.
< br > misvattingen

een van de misvattingen over SQL is dat het alleen werkt als een query tool , zoals de naam al doet vermoeden , maar SQL kan veel meer dan alleen vraag doen . SQL voorziet in het ophalen van gegevens , data manipulatie , toegangscontrole , het delen van gegevens en data-integriteit . Een andere veel voorkomende misvatting is dat SQL is een complete computer taal net als COBOL , C , C + + of Java . SQL is in feite een database- sub - taal bestaat uit 40 uitspraken die zijn gespecialiseerd in database management taken. Door het inbedden van deze SQL-statements in een programmeertaal zoals COBOL , C of C + + , kunnen de verklaringen van de taal uit te breiden en te gebruiken voor toegang tot de database .
Eigenschappen

enkele van de belangrijkste functies van SQL zijn onafhankelijkheid vendor , overdraagbaarheid tussen computersystemen , SQL standaarden , database- relationele foundation en Engels - achtige structuur , interactieve query's , programmatische toegang tot de database , meerdere weergaven van gegevens , complete database taal , dynamische data definitie , client /server architectuur , enterprise applicatie-ondersteuning , uitbreidbaarheid en object -technologie, internet toegang tot de database , Java integratie ( JDBC ) en de industrie infrastructuur . SQL beschikt ook IBM goedkeuring en betrokkenheid ( DB2 ) , evenals Microsoft commitment ( SQL Server , ODBC en ADO ) .
Potentieel

Sinds hij de standaard database taal , SQL en SQL - gebaseerde relationele databases zijn een van de meest belangrijke basis technologieën die worden gebruikt voor single-en multi - user omgevingen in de huidige pc-markt . SQL begon de markt domineren sinds de eerste commerciële implementatie . Bedrijven , zoals IBM , Microsoft en andere DBMS-leveranciers , blijven omarmen en terug SQL als het blijft een dominante standaard voor enterprise - class data management. Zijn draagbaarheid en schaalbaarheid maken SQL meer toegankelijk voor personal computers , met inbegrip van hand-held apparaten en microcomputers . SQL blijft de standaard database -technologie voor internet - based computing. Voortdurende verbetering zal alleen SQL een sterkere aanwezigheid in de industrie als een van de belangrijkste instrumenten voor database management .

Previous: Next:
  Database Software
·Definitie van de Software Life…
·Mijn Ghost Ramp Recovery Disc …
·Hoe te vinden en vervangen Get…
·Hoe te Leeg rapport Pagina's v…
·Hoe maak je een CSV-bestand im…
·Hoe te Column wijzigen om CLOB…
·Hoe maak je een tabel in een s…
·Wat zijn de 3 soorten van Data…
·Hoe maak je een Time Stamp con…
  Related Articles
Over Adresstickers 
Over Spell Checkers 
Over WordPad 
Hoe u informatie over een Embedded Word-…
Hoe maak je een SQL- commando van een Wo…
Over Winword Programma 
Hoe kan ik een Word- document & SQL Data…
Over Gelijktijdige Samenwerking Met IM 
Over Adaptive Apparatuur voor Keyboardin…
  Software Articles
·Tutorial voor Killbox 
·Drupal Webform Tricks 
·Hoe te Turn on SSIS Logging voor SQL Ser…
·Hoe te spelen Left 4 Dead Online 
·Word en Excel documenten gaat niet open …
·Hoe je alle velden bijwerken in een Word…
·Hoe te openen een Java-console 
·Hoe maak je een Mileage Expense Sheet in…
·Hoe te converteren Video AVI naar een UD…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com