Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Over Wireless Networking
Computers , printers , mobiele telefoons en spelcomputers zijn veel voorkomende voorbeelden van gadgets en apparatuur die draadloze netwerken gebruiken . Draadloze netwerken biedt flexibiliteit en mobiliteit . Het biedt geavanceerde netwerktechnologie voor informatica en communicatie , die je uren zoet en productiviteit voor particulieren en bedrijven . Het is een probleemloze manier van het verkrijgen van netwerkverbindingen , bespaart een hoop tijd en moeite . Functie

Draadloze netwerken
, zoals de naam al impliceert , is een vorm van netwerken die het gebruik van draden of Ethernet-kabels om computers , printers en gaming consoles op elkaar aansluiten elimineert . Radiogolven en microgolven gebruikt in draadloze netwerken om communicatie tussen deze middelen elimineren van het gebruik van glasvezelbekabeling vaak gebruikt in bekabelde netwerken .
Features

De IEEE 802.11-standaard is wat een draadloos netwerk gebruikt . Er zijn meerdere stations communiceren met elkaar met behulp van een uitzending van 2,45 GHz en 5 GHz . Er zijn computers , zoals laptops , die worden geleverd met een ingebouwde draadloze kaart . Oudere modellen van computers , printers en gameconsoles kan een draadloze kaart eerst geïnstalleerd via hun hubs of slots nodig hebben om te werken in een draadloos netwerk . Men zou de draadloze router , dat is het access point ( AP ) aansluiten met een Ethernet- kabel om de DSL -of breedband-router en vervolgens geconfigureerd met de nodige referenties , zoals netwerknaam en wachtwoord . Elke bron zou dan mee aan de draadloze router , waardoor het automatisch zal vinden . Als de draadloze router authenticatie nodig heeft voor de aansluiting , dan zou de toegestane bron door te komen met de gebruiker typt het wachtwoord voor authenticatie .
Soorten

Er zijn twee soorten van draadloze netwerken : BSS ( basisset dienst ) , ook wel bekend als de infrastructuur BSS , en IBSS ( onafhankelijke basis set -service ) . In BSS of de infrastructuur -modus , is er een meester -station , ook wel bekend als het access point ( AP ) waar andere stations associëren met het. Alle communicatie passeren de AP . Met het IBSS , is er geen behoefte aan een toegangspunt of hoofdpost , zodat alle stations direct en onafhankelijk communiceren . IBSS is algemeen bekend als ad-hoc -netwerk , wat betekent dat het communiceert met behulp van peer-to - peer netwerken .
Overwegingen

Voor draadloze netwerken kan werken , moet er een duidelijk begrip van de noden en behoeften . Er moet een zorgvuldige afweging worden met betrekking tot het maken van het systeem veiliger . Bijvoorbeeld , is het makkelijker voor hackers inbreken in een draadloos netwerk , in tegenstelling tot een bekabeld netwerk, omdat sommige gebruikers de hunne zou opzetten zonder waardoor de beveiliging en encryptie functies . In de meeste gevallen , veel basisstations hebben WEP ( Wired Equivalent Privacy ) standaard uitgeschakeld , waardoor het netwerk kwetsbaar voor aanvallen . Om ervoor te zorgen dat het netwerk veilig is , moet men overwegen om WEP en WPA (WiFi Protected Access ) . Kosten moeten ook een andere factor om te overwegen. Voor thuiscomputers of kleinere bedrijven , zou het goedkoper zijn om het opzetten van een draadloos netwerk in vergelijking met grotere bedrijven niet alleen alleen in termen van het aantal gebruikers en het systeem aansluitingen maar hoe draadloos in een grotere of bredere gebied zou werken . Grotere bedrijven combineren het gebruik of de bekabelde en draadloze netwerken . Met behulp van hotspots en de mogelijkheid om VPN ( Virtual Private Network ) te gebruiken kan helpen de risico's te verminderen en bieden de gebruiker toegang tot het netwerk , praktisch , overal .
Voordelen

Draadloos netwerk maakt het voor gebruikers gemakkelijker om aan te sluiten zonder het gedoe van het proberen om verbinding te maken via Ethernet-kabels . Men kan enkele honderden meters afstand van het toegangspunt en nog steeds in staat om verbinding te maken met draadloze verbindingen . In bekabelde netwerken , moet men zorgen te maken over hoe u verbinding maakt met het netwerk bij het verplaatsen van de ene kamer naar de andere . Het gebruik van draadloze netwerken kan een gebruiker mobiel te zijn binnen het bereik van het signaal , zonder zich zorgen te maken over kabels niet bereiken van de havens .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe het aansluiten van een Wi …
·Typen draadloze netwerken 
·Hoe kan ik het netwerk van een…
·Soorten ASUS Wireless Security…
·Hoe de WEP- wachtwoord voor de…
·Hoe maak je een Nintendo Wi-Fi…
·Wat Is Error Correction & Dete…
·Hoe Set Up Directional Antenne…
·Gateway Vs . Router 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een router configureren voor…
·Hoe je alle van de IP- adressen op LAN -…
·Hoe kan ik Norton Internet Security 2010…
·Hoe maak je een draadloos netwerk toevoe…
·Wat is de URL adresbalk ? 
·Hoe maak je een WPA- sleutel op WRT54G L…
·Hoe maak je een tweede computer aansluit…
·Hoe je Wireless Home Internet Beveilig 
·Hoe je erachter IP modem 's 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com