Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat is een draadloos netwerk Key?
Een draadloos netwerk sleutel is een beveiligingsfunctie die onbevoegde gebruikers geen toegang een draadloos netwerk . Het kan een eenvoudig wachtwoord of een zelf gegenereerde combinatie van cijfers en letters zijn. Een flink aantal van draadloze netwerken zijn nog steeds onbeschermd gelaten , waardoor ze kwetsbaar zijn voor hackers en gegevens dieven . De meeste home routers kunnen gebruikers een hoge mate van draadloze beveiliging eenvoudig te configureren , dus er is geen excuus voor het hebben van een open netwerk . Betekenis

Draadloze netwerken
zijn nu alomtegenwoordig , en veel huizen zijn voorzien van een draadloos netwerk in hun infrastructuur . Omdat een onbeveiligd netwerk is een ontgrendeld virtuele deur , kan iedereen binnen het bereik meeliften op het netwerk onopgemerkt . Activiteit een indringer kan variëren van goedaardige ( het gebruik van uw netwerk te surfen op het web en e-mail ) naar virtuele onheil ( het downloaden van grote bestanden ) tot ronduit criminele activiteit ( toegang tot persoonlijke gegevens op uw computer en het stelen van wachtwoorden en financiële informatie ) .
soorten

Er zijn vele soorten van draadloze beveiliging scenario's te overwegen bij het configureren van een draadloos netwerk . De meest voorkomende soorten voor thuis en op kantoor zijn WEP ( Wired Equivalent Privacy ) en WPA ( Wi - Fi Protected Access ) . Elk van deze soorten heeft meerdere opties en verschillende stukjes ( die de veiligheid van het draadloze netwerk verbetert ) . Er is ook een hele spectrum van de meer complexe , enterprise - brede draadloze beveiliging normen , maar de meeste van deze zijn veel verder dan de behoeften en mogelijkheden van de gemiddelde computer gebruiker .
Eigenschappen

de draadloze router ( of accesspoint) is waar de beveiliging van het draadloze netwerk is geconfigureerd . Hier , de beheerder stelt de security parameters , zoals gebruikerstoegang , firewall- configuraties en toegang limieten . Vervolgens op de toets wordt ingevoerd door elke computer die met het draadloze netwerk toegang . Voor een meer beveiligd netwerk , het netwerk sleutel moet worden in de computer van de gebruiker door de beheerder ingevoerd , en niet aan de eindgebruiker .
Waarschuwing

Een verloren of vergeten draadloos netwerk sleutel kan een probleem zijn , met name op een netwerk met veel gebruikers en veel draadloze access points en repeaters . Resetten van een router in een huis of klein kantoor situatie is een beetje vervelend maar toch eenvoudig genoeg proces , maar als je te maken hebt met meer dan vier of vijf eindgebruikers , kan dit een tijdrovende kwestie geworden . Een goede netwerkbeheerder moet de configuratie van de router een back-up en klaar om te dragen aan een nieuwe router in het geval van een verloren wachtwoord of router hardwarestoring.
Expert Insight

De meest veilige type draadloos netwerk sleutel is er een die bestaat uit willekeurig gegenereerde letters en cijfers . Echter , vanwege de aard van dit type netwerk sleutel , het is moeilijk voor gebruikers om het te onthouden . Een screenshot van de configuratiepagina van de router kan een handig hulpmiddel zijn , maar laat het in een gemakkelijk te vinden plaats op uw computer werkgebied zal de beveiliging van uw netwerk in gevaar brengen , als een dief of een niet-geautoriseerde gebruiker toegang tot het netwerk met zou zijn deze informatie .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe te verbinden aan de Univer…
·Wireless LAN Productiviteit & …
·Hoe maak je een Point - to-Poi…
·Hoe maak je een parabolische r…
·Hoe kan ik het draadloos inter…
·Hoe je Wireless Range Openen 
·Hoe kan ik dit oplossen een dr…
·Hoe te verbinden Netgear te 2W…
·Hoe te Remote Printers 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe je je IP veranderen naar een specifi…
·Definitie van Protocol UID 
·Wat is ISDN ? 
·Hoe maak je een netwerkverbinding op Win…
·Problemen met de Linksys Wireless N 
·Hoe u Windows Firewall -instellingen con…
·Hoe te Cricket WiFi gebruiken voor VoIP 
·Hoe je LAN-verbinding op een Windows XP …
·D - Link Gaming Router Tricks 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com