Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Over Wi - Fi -adapter
Met de proliferatie van een draadloze internetverbinding ( bekend als Wi - Fi ) in zulke handige plaatsen zoals cafes , boekhandels en coffeeshops , is het geen verrassing dat de meeste nieuwe computers worden geleverd met ingebouwde Wi - Fi-mogelijkheden . Eigenaren van oude laptops en zelfs desktop computers , hoewel, kan zich vinden in de noodzaak van een adapter om te profiteren van de bijna alomtegenwoordige WiFi aanbod. Functie

Draadloos internet
( algemeen bekend als " Wi - Fi " ) adapters werken net als de bedrade netwerk poort op een laptop , alleen de bekabelde Ethernet-verbinding met radiogolven vervangen . Wanneer een bedrade computer in een netwerk -of internetverbinding zou communiceren door middel van een fysieke ethernet draad , een Wi - Fi- adapter converteert de gegevens van de computer naar radiogolven eerste , stuurt ze dan over een beveiligde verbinding met een draadloze router of access point . Dit radioverbinding tot stand is gebracht en gecommuniceerd met behulp van een standaard ( 802.11 ) gemaakt door het Institute of Electrical and Electronics Engineers ( IEEE ) , deze norm identificeert de juiste methoden om te communiceren gegevens via draadloze verbindingen , terwijl het vermijden datapakket botsingen en verwarring tussen meerdere netwerk clients . Door vast te houden aan de standaard , meerdere machines efficiënt kan worden bediend vanuit een enkele router of toegangspunt , het creëren van een krachtige computer netwerk volledig vrij van bekabelde verbindingen .
Soorten

Wi- Fi adapters zijn verkrijgbaar in vele soorten , zoals de Universal Serial Bus ( USB ) , PCMCIA en PCI . Speciaal ontworpen om te worden geplaatst in - en trekken stroom uit - uitbreidingssleuven van een desktop computer , PCI-kaarten vaak sport grote antenne en een krachtig signaal waarmee de desktop computer bijna overal worden geplaatst in een huis of kantoor , terwijl nog steeds in staat voor toegang tot het draadloze netwerk . Een variant van de PCI-kaart , kan PCMCIA-kaarten ook sport een grote antenne en in staat zijn tot oprichting van draadloze netwerkverbindingen over grote afstanden , deze kaarten zijn echter ontworpen om te passen in de slanke , rechthoekige uitbreidingssleuven in laptops en sommige desktop machines . Als computer fabrikanten gezamenlijk bewegen in de richting van de Universal Serial Bus ( USB )-standaard , echter USB Wi - Fi adapter komen steeds vaker voor . Deze adapters zijn klein , draagbaar , en vaak relatief goedkoop , terwijl het aanbieden van de mogelijkheid om een ​​sterke , veilige netwerkverbinding tot stand brengen .
Versions

Terwijl Wi - Fi adapter algemeen voldoen aan de IEEE 802.11 -standaard voor draadloze netwerken , verschillende versies van deze standaard gebruik geleidelijk sterker compressie- technieken om hogere overdrachtsnelheden te bereiken . De oudere versies van de standaard , 802.11a en 802.11b , bood WiFi data transfer snelheden van rond de 11 megabit per seconde (uitgedrukt als 11Mbps ) , als nieuwere , snellere adapters beschikbaar zijn gekomen , deze vroege versies van Wi - Fi- adapters hebben worden bijna achterhaald . Een nieuwere versie , 802.11g , maakt gebruik van geavanceerde data- compressie om snelheden te bereiken tot 54 Mbps . Deze versie van de 802.11- protocol werd snel goedgekeurd en genoten van een regeerperiode van prevalentie voor veel van de vroege 21e eeuw . Een nieuwere versie , 802.11n , wordt geleidelijk uitfaseren van de oudere " g" Wi - Fi adapter in het voordeel van nog snellere netwerkverbinding snelheden .
Voordelen

Wi - Fi adapters zijn grotendeels bevrijd internet en andere netwerk gebruikers van hun fysieke beperkingen , bevrijden ze om draadloos te werken vanaf elke locatie waar een Wi - Fi- signaal beschikbaar is . Via Wi - Fi adapters en Wi - Fi-netwerken , bezitters van laptops - ongeacht hoe oud de laptop kan zijn - kunnen hun machines mee te nemen en draadloos surfen op het internet van dergelijke plaatsen zoals cafes , restaurants en vliegvelden . Op een minder mobiele front, Wi - Fi adapter laten bureaublad gebruikers hun computers verder weg van de Wi - Fi- netwerk access point te verplaatsen , het verstrekken van internet of lokaal netwerk ( LAN ) -verbinding van plaatsen zoals room , hol of keuken van een kind.
overwegingen

Hoewel draadloze netwerken is een handige , snelle , en bijna alomtegenwoordige manier van vaststelling van netwerkverbindingen , het is niet zonder gevaar . Zoals bij elke radiosignalen , kan uitgezonden over een Wi - Fi-verbinding gegevens worden onderschept en ontcijferd door iedereen met de juiste apparatuur . Daarnaast kunnen toetreden openbare netwerken in plaatsen zoals luchthavens of cafes onbeschermde computers blootstellen aan hackpogingen door andere , meer kwaadwillende gebruikers van het netwerk . Persoonlijke firewall -software en andere draadloze netwerken voorzorgsmaatregelen moeten worden geïnstalleerd en gebruikt worden bij de toegang tot openbare Wi - Fi-netwerken .
Waarschuwing

In sommige Wi - Fi- locaties , met name luchthavens en hotels , kwaadwillende individuen kunnen proberen om onbevoegde toegang te krijgen tot de computer van een gebruiker door de gek houden de naam van de lokale Wi - Fi-netwerk . Een hacker op het netwerk " Hotel biedt gratis WiFi ," bijvoorbeeld , kan zijn computer ingesteld om te accepteren " peer to peer " netwerkverbindingen onder de naam van het netwerk van " Hotel 2 " of " Hotel WiFi Backup . " Onwetende gebruikers die verbinding maken met de computer van de hacker kan verlies van data , identiteitsdiefstal of infectie door een computervirus riskeren . Om dergelijke kwaadaardige inbraakpogingen te voorkomen , moeten gebruikers altijd zorgen voor de geselecteerde verbinding is een "Network ", " internet", of " Infrastructuur " soort netwerk . Tenzij de gebruiker van plan is om rechtstreeks verbinding maken met een individu machine , vormen netwerk van " Ad - Hoc " of " Peer to Peer " moeten worden vermeden .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Ad hoc netwerk in Windows 
·Mijn Linksys Wireless Card maa…
·Hoe je Wireless Range Openen 
·Hoe uw computer verbinding met…
·Hoe te Gebouw - To - gebouw Dr…
·Hoe maak je een draadloos netw…
·Hoe te gebruiken Bluetooth te …
·Waarom wordt mijn netbook losk…
·Manieren om Boost My WiFi sign…
  Related Articles
Hoe maak je een Wi - Fi- signaal 
Hoe je Wi - Fi Connection problemen op t…
Hoe maak je een Wi - Fi Repeater Setup 
Over Wireless Router Antennes 
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
Over draadloze routers 
Hoe het opzetten van Dell Wi - Fi 
Linksys Wireless Adapter problemen 
Hoe kan ik een Linksys Wireless Adapter …
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een D - Link router wijzigen…
·Wat doet de Ideeënbus op het Recht op F…
·How to Set Up Wireless met mijn Comcast …
·Voordelen & Nadelen van Web Browsers 
·VNC Vs . Radmin 
·Wat zijn de functies van Internet Protoc…
·Hoe je Mac IP-adres wijzigen 
·EJB Life Cycles 
·Hoe te verbinden twee computers op het i…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com