Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat is een Dual Band 2.4Ghz of 5GHz draadloos signaal ?
Een dual - band 2,4 GHz en 5 GHz draadloze signaal is een radiofrequentie signaal gegenereerd door een Wi - Fi- apparaat dat in staat is om te werken in een of de ander , of beide , van de 2,4 gigahertz en 5 gigahertz frequentiebanden van het radiospectrum . 1 gigahertz ( GHz ) is gelijk aan 1 miljard dollar Hertz ( Hz ) of 1000000000 cycli per seconde . Dual - band draadloze apparaten zijn ofwel instelbaar , zodat de gebruiker een van de frequentiebanden moet selecteren , of gelijktijdig , wat betekent dat zij in beide frequentiebanden tegelijk . WiFi

WiFi
( een woordspeling op Hi - Fi ) is de informele naam voor een familie van technologieën ontwikkeld door het Institute of Electrical and Electronic Engineers ( IEEE ) en officieel bekend als IEEE 802.11 . Met ingang van juni 2011 , vier generaties van 802.11 -technologie bestaan ​​, aangewezen 802.11a , 802.11b , 802.11g en 802.11n . 802.11a apparaten werken in de 5 GHz frequentieband , 802.11b -en 802.11g- apparaten werken in de 2,4 GHz frequentieband en 802.11n- apparaten in een van beide of beide frequentiebanden .
Licensing
< >

De 2,4 GHz -en 5 GHz frequentiebanden br beschikbaar zijn en zonder vergunning in de meeste landen , wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt door andere niet - Wi - Fi-technologieën - zoals draadloze telefoons , magnetrons en afstandsbediening speelgoed - zonder een vergunning van de overheid . Wi- Fi-apparaten moeten daarom passeren strenge normen van interoperabiliteit , om ervoor te zorgen dat ze niet interfereren met de signalen van andere apparaten die de 2,4 GHz -en 5 GHz frequentiebanden delen . Minder niet - Wi - Fi- apparaten werken in de 5 GHz frequentieband , zodat dual - band Wi - Fi- apparatuur kan storingen voorkomen door over te schakelen naar deze band .
IEEE 802.11n
< br >

de nieuwste generatie van de Wi - Fi-technologie , beschreven door IEEE 802.11n , werkt niet alleen in de 2,4-GHz en 5-GHz frequentiebanden , maar biedt ook een hogere data transfer rate , of bandbreedte , over een groter bereik , dan vorige generaties . 802.11n apparaten een theoretische bandbreedte tot 450 megabits per seconde ( Mbps ) over een bereik van 600 meter of meer . Dit betekent dat de 802.11n- apparaten kunnen dekken , zeggen , een hele woning met sterke Wi - Fi-signalen , zonder zwakke plekken , met snelheden die gunstig in vergelijking met de traditionele bekabelde netwerken .
Compatibiliteit
< br >

Uiteraard kan alleen apparaten die werken op dezelfde frequentieband met elkaar communiceren , maar gecertificeerde dual - band Wi - Fi-apparaten ( dat is , gecertificeerde 802.11n , of draadloos - N , apparaten ) zijn downwards compatible met Wi - Fi-apparaten uit vorige generaties - die , in het geval van selecteerbare apparaten , dat de geschikte frequentieband wordt geselecteerd . Dit betekent dat gebruikers nieuwe Wi - Fi-apparaten kan toevoegen aan een bestaand draadloos netwerk , wetende dat ze goed zal werken met bestaande apparaten .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe maak je een draadloze netw…
·Hoe u een proxy -server config…
·Hoe Vergelijk Wireless NG 
·Hoe Draadloze netwerkadapters …
·Hoe te Connect Your 802.11n Ca…
·Hoe te Windsurfer Toevoegen aa…
·Hoe kan ik dit oplossen een dr…
·Hoe maak je een draadloos netw…
·Hoe je draadloze verbindingen …
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe stel ik een netwerk tussen computers…
·Hoe maak je een Wireless Gaming netwerk …
·Hoe stel ik een e-mail Blast 
·Hoe maak je een firewall veiligheidsbele…
·Gemakkelijkste manier om uw IP- adres te…
·De RS -232 Serieel protocol 
·Hoe u uw draadloze router beveiligen 
·Wat is een Ethernet -adapter ? 
·Wat is Monitormodus op Pix ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com