Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Bluetooth Routing & Piconet
Bluetooth is een low -power , op korte afstand radio frequentie technologie die het mogelijk maakt draagbare en vaste elektronische apparaten , zoals mobiele telefoons , headsets en laptops , om draadloos met elkaar te verbinden . Het proces van doorzendeenheden of pakketten van data - - is complexer dan in vaste netwerken Bluetooth - apparaten kunnen ad hoc , dynamische netwerken , bekend als piconetten , waarbij routing vormen . Master - Slave Relationship

Bluetooth-apparaten
volgen een strenge meester-slaaf relatie . De rol van de master om de beschikbare bandbreedte en routing data tussen slaves Deze techniek wordt frequency hopping controleren . Gewoonlijk is het niet mogelijk voor een slave rechtstreeks met een andere slave-inrichting , hoewel ze met radiodekking van elkaar . Echter , kunnen piconetten overlappen - met andere woorden , kan een slave-apparaat in een piconet fungeren als master in een ander - . Om een scatternet te vormen , waarin elk Bluetooth-apparaat elk ander apparaat kan bereiken
< Br>
routing

elk apparaat , of knooppunt in een Bluetooth piconet handhaaft routeringsinformatie met elk ander knooppunt in een routeringstabel . Een routing protocol is ingesteld van regels die bepalen hoe de pakketten van gegevens over een Bluetooth- piconet worden doorgestuurd . Bluetooth routing -protocollen moeten routeringstabellen klein te houden , kiest de beste route - op basis van snelheid , betrouwbaarheid , doorvoer en kosten - en bijwerken routing tabellen als een knooppunt gaat of vertrekt piconet . De noodzaak om de route-informatie voor elk knooppunt te behouden maakt Bluetooth- routing -protocollen niet geschikt voor grotere netwerken .
Packet & Circuit Switching

De knooppunten in een Bluetooth piconet kan zeer snel bewegen , zodat het hele netwerk topologie zou kunnen veranderen voordat de traditionele protocollen nieuwe routing tabellen zijn berekend . Bluetooth maakt gebruik van een combinatie van packet - switching -technologie - waarmee Bluetooth-apparaten om meerdere datapakketten over dezelfde route te sturen - en circuit - switching technologieën . Deze techniek is niet verbruiken alle bandbreedte van een bepaalde route , dus Bluetooth-apparaten kan een stroom van gegevens gedurende een piconet of scatternet .
Proactief & Reactief protocollen

behouden een proactieve routing protocol regelmatig pakketten doorstuurt , of ze echt gebruikersgegevens bevatten , om een up - to- date beeld van de piconet structuur , of topologie te behouden . Een reactieve routing protocol , daarentegen , slechts pakketten doorstuurt met echte gebruikersgegevens . Proactieve routing protocollen al snel routing berekeningen en de levering van de pakketten , terwijl reactieve routing protocollen zijn eigenlijk alleen geschikt voor piconetten dat snel veranderen of het uitvoeren van grote hoeveelheden netwerkverkeer .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Wireless LAN Productiviteit & …
·Wireless PCI Vs . Wireless USB…
·Wat onderdeel wordt gebruikt o…
·Hoe maak je een I - Tech Bluet…
·Hoe maak je een WEP- code voor…
·Hoe je Public Wireless Interne…
·Hoe maak je verbinding een dra…
·Hoe een Ad Hoc netwerk met Win…
·Hoe te veranderen van WPA naar…
  Related Articles
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
Hoe Set Up Internet DSL -modems en route…
Verschil tussen LAN & WAN Wireless Route…
Kunt u gebruik maken van een Air Card & …
Het verschil tussen een Wireless Cable M…
Het verschil in G & N Draadloze routers 
Hoe te vergelijken en tarief Draadloze r…
Mesh Routing Protocol 
Hoe Vergelijk Wireless N & G Ranges 
  Netwerken Articles
·Hoe te verbinden twee computers met FSX …
·Hoe de Terminal Services ActiveX Client …
·Wat doet een draadloze Wi - Fi -adapter …
·Het voordeel van BOOTP Over DHCP 
·Hoe te bekijken Firefox Input Geschieden…
·Hoe de Windows -updates Met de Group Pol…
·Hoe toegang DOD E 
·Gedeeld Netwerken in Virtual PC 
·Hoe maak je een D - Link router Haak een…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com