Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Het voordeel van BOOTP Over DHCP
De Bootstrap Protocol is ouder dan de Dynamic Host Configuration Protocol . DHCP is ontwikkeld uit de definitie BOOTP en wordt algemeen gezien als een vervanging voor. DHCP is een meer efficiënte methode om de distributie netwerkadressen op afstand dan zijn voorganger . Echter , BOOTP is niet geschreven als een methode voor het toewijzen van adressen , en degenen die het zien als een oudere versie van DHCP kijken veel van zijn potentieel . Achtergrond |

BOOTP
werd ontwikkeld in 1985 om de procedures voor het beheer op afstand van schijfloze werkplekken te creëren . Voordat BOOTP , netwerkbeheerders moest elke werkplek te bezoeken met een diskette op te starten het werkstation en voer de configuratie details. Schijfloze werkstations had twee grote nadelen voor beheerders . Ten eerste , het ontbreken van een vaste schijf maakte het onmogelijk om het werkstation uit een traditionele bootstrap sector op te starten . Computers bepaalde bestanden automatisch in het geheugen laadt bij het opstarten en uitvoeren van hen - dit is de bootstrap sector . Het tweede probleem is dat het werkstation kon geen instellingen op te slaan , zoals een netwerkadres . Totdat het werkstation had een adres , het kon niet communiceren met een server .
Doel

BOOTP
opgelost, de twee belangrijkste problemen van schijfloze werkstations . Een klein programma , geschreven op de netwerkkaart van de computer , altijd uitgevoerd wanneer de stroom van de kaart bereikt . Het programma stuurde een verzoek om een IP-adres en vervolgens gebruikt dat op een verzoek om een boot bestand te verzenden . Zo kan zowel adres toewijzing en start-up proces automatisch worden verzonden over het netwerk .
DHCP

Het Dynamic Host Configuration Protocol
werd ontwikkeld in 1993 . Het breidde de berichtenstructuur van BOOTP verwijderd en de noodzaak van een configuratiebestand inbegrip parameters in de boodschap . Belangrijkste werk DHCP is als een methode om de distributie dynamisch IP-adressen . IP-adressen raken op en internet service providers en grote netwerken zelden permanent IP -adressen toe te wijzen . In plaats daarvan , ze houden een pool van adressen voor het netwerk en het toewijzen van een adres op een computer alleen voor de duur van de verbinding . Elk adres kan worden hergebruikt en het netwerk niet nodig meerdere adressen heeft computers . DHCP , met zijn single -fase , is een efficiëntere methode om de distributie dynamische IP-adressen .
Voordeel van BOOTP

BOOTP
is niet zo efficiënt een methode voor het leveren van IP-adressen zoals DHCP , maar BOOTP kan meer dan alleen een adres te leveren vanwege de tweede fase van het leveren van een configuratiebestand . DHCP kan alleen bieden deze mogelijkheid als onderdeel van de Preboot Execution Environment , bekend als PXE . Hoewel DHCP is een efficiëntere methode dan BOOTP voor het distribueren van IP-adressen , BOOTP is een eenvoudiger methode dan PXE voor het verspreiden bootstrap programma .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·De beste manier om het opzette…
·Hoe te Group Policies Override…
·Laptop maakt geen verbinding m…
·Netwerk-switches Tutorial 
·Hoe Desktop Sharing Beveilig 
·Hoe te CAT5e Cable Install 
·Hoe maak je een DHCP Server ad…
·Hoe te verbinden Twee Cat 5E k…
·Zelfgemaakte WiFi Extender 
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Wat zijn TCP /IP , DNS & DHCP ? 
·De voordelen van SSO 
·Hoe het opzetten van DHCP op een Local A…
·Hoe te Ports Voeg Via een Wireless Modem…
·Hoe maak je een D - Link DL - 604 router…
·De definitie van een netwerk-ID 
·Wat zijn de functies van modems ? 
·Hoe u een proxy Versla 
·Hoe Set Up Peerguardian 2 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com