Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is een Server adres ?
Net als een adres, apparaten op een netwerk hebben unieke adressen gebruikt om route-informatie aan hen . Er zijn verschillende methoden voor de vaststelling en het gebruik van een server -adres op een netwerk . OSI model

De Open Systems Interconnect ( OSI ) model voor netwerkcommunicatie wordt een gelaagde benadering van de communicatie tussen computers in een netwerk . Elke laag van deze zeven - lagen model kan zijn eigen manier van verwijzing naar de andere computers waarmee het communiceert . Dit betekent dat een bepaalde netwerkserver veel verschillende adressen in het dossier kan hebben - . Voor gebruik met de verschillende communicatie- lagen op het werk
Ethernet

Werken op laag twee van het OSI-model , zullen alle systemen aangesloten op een ethernet-netwerk hebben een unieke ethernet -adres . Dit adres wordt uitgedrukt als een set van acht hexadecimale waarden , zoals 00 - 2B - 78 - 5F - 03 - 8A . Dit adres kan gebruikt worden door netwerk-switches en bruggen te helpen beperken en route verkeer naar deze specifieke server .
Internet Protocol

Het Internet Protocol
, werkzaam bij laag drie van het OSI model , wordt een uniek IP -adres voor elke machine op het Internet . IP-adressen uit drie delen : netwerkadres , node-adres en subnet mask . Hoewel het oorspronkelijke ontwerp was om deze combinatie uniek zijn in de wereld , moet het op zijn minst uniek te zijn op uw lokale netwerk .
Network Address

IP-adressen
zijn typisch vermeld als een reeks van vier decimale getallen , gescheiden door een periode . De meest linkse gedeelte van het adres is het netwerk nummer van de server . In tegenstelling tot de ethernet -adressen , worden IP-adressen uitgedrukt in decimalen , zoals 198.178.58.189 .
Node Adres

De meest rechtse deel van een IP-adres is het "knooppunt " adres - . het adres van een bepaalde machine op het netwerk
subnetmasker

het subnetmasker wordt vergeleken met het IP-adres om te bepalen hoeveel van dat adres moet worden beschouwd als " netwerk" en hoeveel van het adres moet worden beschouwd "knooppunt " adres . Gezien het adres 198.178.58.189 , bijvoorbeeld , zou een subnet mask van 255.255.0.0 : het netwerk nummer was 198,178 , en het knooppunt nummer zou zijn 58,189 .
NetBIOS

de basis onder - pinning van Microsoft's LanManager protocol , de NetBIOS- protocol dat wordt gebruikt om een ​​naam aan elke machine op een bepaald netwerk te identificeren . Nog steeds in gebruik met Microsoft's Vista-besturingssysteem , elke machine op het netwerk moet een uniek knooppunt naam , zoals " FTP - server" of " PaulDev1 . " Deze namen worden gebruikt voor het binden file-en printservices , evenals wordt gekoppeld aan de IP-adressen wanneer de systemen zijn ook met behulp van TCP /IP als hun transmissieprotocol .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe de technologie is verbeter…
·Hoe maak je een nieuw account …
·Hoe je PS3 te spelen zonder ee…
·USB naar Serieel Conversie 
·Traceroute Informatie 
·Hoe te wijzigen van een Subdom…
·Hoe te ontwerpen netwerk op te…
·Wat is de snelste manier om be…
·Hoe te Yum gebruiken Met Webse…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je Switch een telefoontje over …
·Firewall-software voor servers 
·Hoe te DirecTV Hook om een Internet D - …
·Hoe kan ik een Linksys Wireless G Router…
·Hoe Hook Into Vast Internet Via een Ethe…
·Hoe te Firewall poortnummers wijzigen op…
·Hoe beelden toevoegen aan een SharePoint…
·Hoe maak je een professionele brief aan …
·Kenmerken van Video Conferencing whitebo…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com