Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Soorten Optical Fiber Cable
In het huidige digitale tijdperk , glasvezelkabel is koning over de koperdraad die was gebruikt voor het jaar , tenminste , als het gaat om communicatie . Het mag niet te werken anders dan koper die het vervangt , maar de verbetering in snelheid is zeer noticeable.Optical vezelkabel heeft de mogelijkheid om een lichtimpuls meesturen afstanden van glas of kunststof vezels , die nog steeds het licht door het reflecteren draad, die is geïsoleerd door bekledingslagen die kan variëren afhankelijk van het merk . Dit maakt het mogelijk informatie uit te voeren van het ene punt naar het andere met een snelheid van snelheid die troeven koper . Het is dan nog slechts een kwestie van het gebruik van de juiste kabel voor de baan . Soorten

Glasvezel
komt in drie verschillende types : single mode , multi-mode en kunststof . Hoewel er varianten in de coatings en verschillende merken , ze niet de belangrijkste vormen van gebruik of verschillen in de kosten van deze vezels te veranderen .
Operatie

Single mode kabel
heeft meestal een diameter ergens tussen 8.3 en 10 micron ( een micron is een miljoenste van een meter ) . Het heeft een wijze van verzending , maar het vereist een enkele lichtbron . Single mode maakt vaak gebruik van twee strengen van glasvezel in de kabel .

Multi-mode kabel
is meestal iets groter in diameter dan single mode kabel . De meeste zijn ergens tussen 50-100 micron . Zoals single mode kabel , gebruikt vaak twee strengen van vezels . P Plastic kabel
een nieuwere vorm van de kabel die ongeveer vijf maal de diameter van multi - mode kabel en gebruikt plastic in de plaats . Zoals de naam al impliceert , plastic kabel maakt gebruik van plastic in plaats van glas.
Speed ​​

Bij het zoeken naar snelheid , is er geen vergelijking voor single mode glasvezel en de andere opties . Het is aanzienlijk sneller dan multimode glasvezel en kunststof optische vezels . Multi - mode kabels zijn sneller en beter dan de plastic kabels op de markt te voeren . Echter , plastic optische vezel als een industrie blijft werken aan nieuwe ontwikkelingen , en dat kan veranderen .
Afstanden

Voor grotere afstanden zonder verlies van de kwaliteit van de transmissie , single mode optische glasvezelkabel is de beste optie . Bij bijna 50 keer de snelheid van multi -mode kabel , is het vaak de keuze voor snelle verbindingen groter dan een LAN .

Met de snelheid , de kwaliteit van multi - mode vezel is hoger dan die van plastic glasvezel in hoe goed informatie over afstanden wordt uitgezonden . De superioriteit van multi-mode kan uiteindelijk worden overtroffen door plastic , als de technologie voor plastic optische vezel is nog in ontwikkeling .
Gebruikt

Single mode glasvezel wordt meestal gebruikt voor hoge snelheid intercity bekabeling .

Multi - modus werkt het beste met lokale netwerken ( LAN's ) en Storage Area Networks ( SAN's ) . Het algemeen kan bieden alle bandbreedte die een LAN- of SAN nodig zou hebben , waar de single mode overkill voor de meeste netwerken kan zijn .

Plastic optische vezel
wordt nog steeds verbeterd , zo is de technologie die het begeleidt , maar het is waaruit blijkt wat sterke gebruik in desktop- LAN's . Gezien de tijd , kan het meer toepassingen vinden als technologie blijft om door te gaan .
Prijs

Door zijn efficiëntie en fijne vezels , single mode neigt de duurste van te zijn de drie glasvezelkabel . Plastic , vanwege het verschil in de kosten van het materiaal , de neiging om goedkoopste ergens in het midden liggen met prijsklasse multi-mode 's .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe maak je een DSE Centraal s…
·Hoe het opzetten van een WAN t…
·Hoe te Enable Routing aan de C…
·Hoe maak je een Cisco 3550 Pro…
·Wat is een grid-omgeving ? 
·De nadelen van Cable breedband…
·Hoe maak je een Fast Infrared …
·Hoe Hook Up een Linksys Switch…
·Hoe te Netgear Setup Toegang 
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
  Netwerken Articles
·AirPort Problemen met de Motorola 2210 
·Hoe controleert de beveiliging van een d…
·Hoe kan ik drivers voor een Agere PCI Mo…
·Hoe te Bladwijzers ordenen Alfabetisch 
·VPN Hosting Software 
·Hoe maak je een Mac Bereid je voor op ee…
·Hoe te verbinden twee computers met behu…
·Hoe u uw gebruikersnaam en wachtwoord re…
·Waarom een computer kan een Mac Address …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com