Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> IP-adres >> Content
Waarom een computer kan een Mac Address Maar nee IP-adres
Een computer heeft een Control (MAC ) -adres Media Access en een IP-adres om te functioneren op het netwerk . Een MAC adres hardcoded netwerkkaart van een machine , zodat deze altijd beschikbaar . Het IP-adres wordt toegewezen met behulp van protocol drivers op een machine geïnstalleerd . Indien drivers of hardware niet op de computer , een MAC -adres is , maar geen IP wordt toegewezen aan de netwerkkaart . Functie

MAC en IP adressen werken samen om een computer te communiceren via een netwerk . Het netwerk routers , servers en clientcomputers identificeren van een computer met behulp van deze twee sets met cijfers . Het MAC-adres is hard-coded , zodat de netwerkapparaten "trust " dit nummer om een machine nauwkeurig te identificeren . Het IP adres helpt route communicatiepakketten de machine . IP-adres van een computer kan zijn dynamische of statische , afhankelijk van het netwerk configuraties ingesteld door de beheerder .
Typen

Het MAC-adres is een alfanumerieke waarde op de netwerkkaart . Een IP-adres kan statisch of dynamisch zijn . Een statisch IP- adres is opgegeven bij de configuratie van de computer , en het werkt niet , zelfs wanneer de gebruiker gereboot . Een IP-adres moet uniek zijn in het netwerk , of er fouten optreden. Het operating systeem een ​​foutmelding , en de machine wordt afgetrapt het netwerk . Dit kan leiden tot communicatieproblemen met behulp van IP- adres van de computer . Een dynamisch IP wordt toegewezen met behulp van een DHCP-server . Als de server niet goed is geconfigureerd , kan een computer een IP- adres hebben , zelfs wanneer deze is aangesloten op het netwerk .
Identificatie

Een beheerder kan bepalen of de machine heeft een IP-adres . De "ping " commando vertelt de beheerder als een IP-adres is verbonden met de netwerkkaart . Typen "ping MACHINE_NAME " in opdracht van de machine prompt geeft een foutmelding als er geen IP -adres aanwezig is . Als de opdracht ping mislukt , controleert u de netwerkkaart te zorgen voor de kabel is aangesloten .
Overwegingen

De netwerkkaart kan een MAC- adres hebben , maar geen IP pakken als de kaart is defect. Als andere machines op het netwerk krijgen een IP adres van een DHCP -server , controleert u de netwerkkaart door het te veranderen met een andere netwerkkaart . Dit identificeert als de hardware van de netwerkkaart niet meer functioneert en een nieuwe nodig is .
Drivers

Netwerkkaarten
vereisen drivers geïnstalleerd op de machine , zodat het kan communiceren met het besturingssysteem . Als drivers zijn beschadigd of de verkeerde drivers zijn geïnstalleerd, de netwerkkaart heeft een MAC-adres , maar geen IP-adres . Download nieuwe drivers van de website van de fabrikant en ze opnieuw te installeren . Dit kan repareren software problemen met de netwerkkaart .

Previous: Next:
  IP-adres
·Hoe maak je een IP -adres te t…
·Het IP- adres van de Jetdirect…
·Hoe te voorkomen Yahoo Messeng…
·Hoe kan ik mijn High Speed ​​C…
·Hoe maak ik een Anonymous IP-a…
·Hoe maak je een statisch IP-ad…
·Hoe je je IP- adres te configu…
·Hoe naar Release en Renew IP- …
·Waarom gebruiken we een IP als…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe u een proxy maken voor Flash 
·Hoe maak je draadloos internet Speed ​​M…
·Wat is de makkelijkste manier om Set Up …
·High Voltage Cable Specificaties 
·Hoe de snelheid wijzigen in een Ethernet…
·Wat is een Unmanaged Ethernet Switch ? 
·Hoe je uitschakelen Proxy instellingen 
·Hoe maak je een router Setup 
·Hoe maak je een Windows 2000 Server degr…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com